geen connectie met database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Koen

Koen

12/09/2007 17:56:00
Quote Anchor link
Mijn login gedeelte connect niet met de database ( www.opgeraoptzooike.nl/index2.php ) Als error geeft hij de die error weer

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
session_start();

$sHostname = 'localhost';    //naam van de host
$sUsername = '****';     // de gebruikersnaam voor je database (admin)
$sPassword = '*****';        // evt password voor je database (admin)
$sDatabase = 'opgeraop';    // naam van je database
mysql_connect($sHostname) or die('ERROR: No Connection'); // connect to db, bij fout error

mysql_select_db($sDatabase) // selcteer de database?>



rest van het login script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?
            
            include 'connect.php';
if( isset($_POST['check'])) // als er op verzenden is gedrukt
{

    $username = $_POST['member_username']; // velden om zetten in variable (gebruikersnaam)
    $password = $_POST['member_password']; // velden om zetten in variagle (wachtwoord)

    if (($username == '') || ($password == '')) // als velden leeg zijn
    {
        echo 'Gebruikersnaam en/of Password is niet ingevuld';
        echo 'Een ogenblik geduld u wordt terug gestuurd naar login pagina';
        echo '<meta http-equiv="Refresh" content="3; url=login.php">'; // terug sturen naar login
    }
    else
    {
    

        $resultaat = mysql_query("SELECT username, password FROM Tabel WHERE username='$username' AND password='$password'"); // SQL url om gegeven uit db te halen
        while ($record = mysql_fetch_object($resultaat))
        {

            $outputusername = "$record->username"; // gegevens uit de tabel in db halen (username)
            $outputpassword = "$record->password";  // gegevens uit de tabel in db halen (password)
        }

        if (($username != $outputusername) && ($password != $outputpassword)) // als gebruikers en password niet overeenkomen
        {
            echo 'wachtwoord en gebruikersnaam komen niet overeen';
            echo 'Een ogenblik geduld u wordt terug gestuurd naar login pagina';
            echo '<meta http-equiv="Refresh" content="3; url=index.php">';        // terug sturen naar loginpage
        }

        if (($username == $outputusername) && ($password == $outputpassword)) //inloggen correct, passwoord komt wel overeen
        {
        $_SESSION['ingelogt'] = 1;    //geeft aan dat hij is ingelogd
        $_SESSION['gebruiker'] = $_POST['member_username'];
        echo '<meta http-equiv="Refresh" content="1; url=testje.php">';     // doorwijze naar pagina na het inloggen
        }
    }    
}

else
{
// begin formulier (html)


?>

<form method='post' action='index2.php'>
<input type="hidden" name="check" value="yes">
<fieldset>
<legend>Sign-In</legend>
<label for="member_username">Login:</label>
<input id="member_username" type="text" name="member_username" value="" />
<label for="member_password">Password:</label>
<input id="member_password" type="password" name="member_password" value="" />
<input id="inputsubmit1" type="submit" value="Sign In" />
<p><a href="#">Forgot your password?</a></p>
</fieldset>
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:11:56
 
Jacco Engel

Jacco Engel

12/09/2007 17:59:00
Quote Anchor link
Klik even op de functie mysql en zie waarom het niet werkt
 
GaMer B

GaMer B

12/09/2007 18:07:00
Quote Anchor link
Jij geeft: mysql_connect één parameter mee, terwijl mysql_connect minimaal 3 parameters vereist, namelijk (in jouw geval):

$sHostname, $sUsername en $sPassword.
Het wordt dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    mysql_connect($sHostname, $sUsername, $sPassword) or die("Cannot connect to the database" . mysql_error());
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.