geen connectie met server?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas de jong

Bas de jong

14/10/2012 03:51:00
Quote Anchor link
goedemorgen,

ik kom ergens niet uit.
situatie:
ik heb een domein bij een hostingbedrijf
dit domein kan ik met filezilla gewoon bestanden naar uploaden etc
nu wil ik middels een php script een verbinding maken met de server om een database te gaan benaderen en dat lukt me maar niet!

ik gebruik dezelfde inloggegevens die ik met filezilla ook gebruik
hostnaam
gebruikernaam
wachtwoord
en dat werkt niet.

ik zit al een paar uur te kloten en heb al van alles geprobeerd maar blijf telkens maar een foutmelding krijgen(zie code)

mijn vraag:
kan het zijn dat ik dit script niet kan uitvoeren als ik met filezilla al ingelogd ben?

of heb ik soms toch andere inloggegevens nodig,zoja waar kan ik die opvragen

ik hoop op verlichting
mvg bas

voorbeeld van de code die ik gebruik------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$host
= "www.mijnsite.nl";
$user = "gebruikersnaamfilezilla";
$pass = "passfilezilla";

$r = mysql_connect($host, $user, $pass);

if (!$r) {
    echo "Could not connect to server\n";
    trigger_error(mysql_error(), E_USER_ERROR);
}
else {
    echo "Connection established\n";
}


echo mysql_get_server_info() . "\n";

mysql_close();

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:45:11
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

14/10/2012 08:20:45
Quote Anchor link
FTP (Filezilla) is niet hetzelfde als MySQL, meestal heb je andere inloggegevens nodig. Informeer hiernaar bij je hoster.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

14/10/2012 10:03:36
Quote Anchor link
sommige providers geven je op hun website de mogelijkheid om eerst een database aan te maken. hierbij geef je vaak je eigen gebruikersnaam en wachtwoord op.
 
Bas de jong

Bas de jong

14/10/2012 12:02:34
Quote Anchor link
hmm
ik begrijp het proces niet

$host = "welke hostnaam die van mijn provider of die van mijn eigen domein?";
$user = "gebruikersnaam? die van mijn host of die van mijn db";
$pass = "pass die van mijn host of die van mijn db?";

maak je normalite eerst verbingding met je server met mysql_connect
en dan vervolgens met je db met mysql_connect

??
ik heb bij mijn hostingprovider een db aan gemaakt met een username en wachtwoord
de db heeft nog geen tabellen
serverer beschikt over
PHP5
SQL5
 
- SanThe -

- SanThe -

14/10/2012 13:15:22
Quote Anchor link
De host is waarschijnlijk localhost
 
Bas de jong

Bas de jong

14/10/2012 13:43:51
Quote Anchor link
ik heb al van alles geprobeerd maar krijg het niet voor elkaar
inloggen
met localhost,gebruikersnaamregelpaneel,wachtwoordregelpaneel niks

hostnaam opgevraagd met phpscript en vervolgens gebruikt in combinatie met inloggegevens regelpaneel OOK nIKS



AAARGGGH!
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/10/2012 14:13:48
Quote Anchor link
van je hostingbedrijf zul je inloggegevens hebben gekregen. Gegevens voor je account, om te uploaden en voor het verbinding met een database. Anders zijn zij (op hun forum/faq) de plaats om deze informatie op te vragen.

Wat is de foutmelding die je krijgt?
Gewijzigd op 14/10/2012 14:14:35 door Obelix Idefix
 
Bas de jong

Bas de jong

14/10/2012 15:10:14
Quote Anchor link
"Could not connect to server"

ik heb van mijn hosting 1 gebruikersnaam en 1 wachtwoord gehad.
ik heb ze al eem mail gestuurd met mijn probleempje ,maar aangezien het zondag is en ik eigenwijs ben wil ik dit het liefst vandaag al oplossen

zou het mogelijk zijn dat mijn scripts eerst door hun serverbeveiliging heen moeten en dat ik dan geweigerd wordt?
of is het niet ongebruikelijk voor hostingbedrijven om een klant een aparte gebruikersnaam en wachtwoord verstrekken voor db benadering op de server

alvast bedankt voor jullie reactie's trouwens
mvg bas
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/10/2012 15:14:22
Quote Anchor link
Waar host je?
 
Bas de jong

Bas de jong

14/10/2012 15:20:17
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/10/2012 15:25:17
Quote Anchor link
En welk pakket? Small heeft in ieder geval geen mysql-database.
Geen idee hoe MS-Access Databases werkt.
 
Bas de jong

Bas de jong

14/10/2012 15:35:25
Quote Anchor link
ik heb een small pakket en een met acces db
en een mediumpakket met 1 sqldb
ik ben bezig met het mediumpakket
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

14/10/2012 15:43:55
Quote Anchor link
Je krijgt alleen de melding "could not connect to server"?
In je code hierboven staat namelijk ook nog op regel 11
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php trigger_error(mysql_error(), E_USER_ERROR); ?>


@SanThe: meestal is het localhost. Heb ook gezien, bv bij Mijndomein, dat het db.naamwebsite.extensie_website is.

Helaas staat er op de site van de host van Bas geen FAQ :(
 
ScrapZz nl

ScrapZz nl

14/10/2012 15:50:11
Quote Anchor link
Meestal is het zo dat je een db aan maakt (dit kan bijv via direct admin)
en dan is je host localhost dan is de gebruikersnaam die heb opgegeven bij het aan maken
en de pass dus ook (je kan ook vaak gewoon inlogen met je hoofd account (waarmee je bijv bij direct admin inlogd) alleen dit is natuurlijk niet echt safe)
 
Bas de jong

Bas de jong

14/10/2012 15:58:31
Quote Anchor link
ja ik krijg enkel de melding 'could not connect to server'
verder niks


Toevoeging op 14/10/2012 18:09:08:

krijg nu
Failed to connect to MySQL: (2002) No connection could be made because the target machine actively refused it

met deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$mysqli
= new mysqli("localhost", "username", "password", "database");
if ($mysqli->connect_errno) {
    echo "Failed to connect to MySQL: (" . $mysqli->connect_errno . ") " . $mysqli->connect_error;
}

echo $mysqli->host_info . "\n";

$mysqli = new mysqli("127.0.0.1", "username", "password", "database", 3306);
if ($mysqli->connect_errno) {
    echo "Failed to connect to MySQL: (" . $mysqli->connect_errno . ") " . $mysqli->connect_error;
}


echo $mysqli->host_info . "\n";
?>




Toevoeging op 15/10/2012 12:58:46:

opgelost,
mijn sqldb staat op een andere server ivm performance optimalisatie
ik had geen juiste hostnaam ontvangen van mijn provider

mvg bas
 
Chris PHP

Chris PHP

15/10/2012 13:10:39
Quote Anchor link
@Bas,

Dit is meestal het geval, ik kan ook geen localhost gebruiken bij mijn hosting bedrijf.

P.S. Het is een slechte load-balancing van het bedrijf, maar dat ter zijde ;)
 
Bas de jong

Bas de jong

15/10/2012 14:59:43
Quote Anchor link
idd ja ik kreeg enkel inloggegevens voor het regelpaneel en de rest moest ik zelf om vragen.
maar goed alles werkt nu dus ik kan weer verder met mijn project.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.