Geen dubbele values in DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem R

Willem R

01/04/2014 13:36:49
Quote Anchor link
Goedemiddag iedereen,

Ik heb een vraag, ik heb een klein spelletje gemaakt, waar je eerst je NAW gegevens moet achterlaten, ook je email adres, dit alles wordt opgeslagen in de database maar wil niet dat je voor een 2e keer kan meedoen dan wil ik degene naar een andere pagina toe leiden, zonder de kolom op UNIQUE te zetten.

iemand een idee?

Met IF Already exist ofzo? Maar hoe zit dan de precieze functie in elkaar?\

mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:36:58
 
Michael -

Michael -

01/04/2014 13:39:06
Quote Anchor link
Eerst een select en dan tellen hoeven resultaten.

SELECT email FROM table WHERE email=$_POST['email']
if(mysqli->num_rows > 0) echo 'dit adres bestaat reeds';

Gebruik je mysql, mysqli, pdo, of wat anders? Dan kan er een passend voorbeeld gegeven worden.
 
Willem R

Willem R

01/04/2014 13:44:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je snelle reactie!
Ik gebruik nu nog mysql maar wil dit binnenkort allemaal gaan veranderen in pdo.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

01/04/2014 13:51:02
Quote Anchor link
Mag ik vragen waarom je geen UNIQUE contraint toe wilt voegen?
 
Michael -

Michael -

01/04/2014 13:57:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$link
= mysql_connect('host','username','password');
mysql_select_db('database');

$sql = "SELECT email FROM table WHERE email = '" . mysql_real_escape_string($_POST['email']) . "'";
$res = mysql_query($sql);

if($res) {
    if(mysql_num_rows($res) > 0) {
        echo 'Dit e-mailadres is al reeds bij ons bekend';
    }
else {
        //Verder met registreren
    }
}
else {
    echo 'Er is een fout opgetreden';
}

?>
 
Willem R

Willem R

01/04/2014 14:07:47
Quote Anchor link
Thanks Michael! Top!
 
Michael -

Michael -

01/04/2014 14:12:10
Quote Anchor link
Graag gedaan.
Zou je nog antwoord willen geven op de vraag van Dos? Ik ben ook benieuwd waarom die optie voor jou geen oplossing is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.