Geen gegevens op ingelogd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

27/09/2011 08:49:40
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een klein stukje script, maar de ingelogde tekst wordt niet weergegeven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

$Query
= mysql_query("SELECT * FROM meldingen WHERE user='". $leden->getId() ."'");

while($object = mysql_fetch_assoc($Query)){

if (!$leden->is_ingelogd()){

echo 'UITGELOGDE TEKST';

}
elseif(mysql_num_rows($Query) != 0){

echo 'MELDING';

$mysql->query("DELETE FROM meldingen WHERE id = '" . $object['id'] . "'");

}
else{

echo 'INGELOGDE TEKST';

    }
  }

?>


Wat doe ik fout?

Mvg,
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:19:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2011 09:32:21
Quote Anchor link
Waar komt dit vandaan?

$leden->is_ingelogd()
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

27/09/2011 10:57:00
Quote Anchor link
Wanneer de persoon is ingelogd moet de melding te voorschijn komen als die er is, anders ingelogde tekst.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2011 10:57:27
Quote Anchor link
En de relevante code?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

27/09/2011 11:00:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

$Query
= mysql_query("SELECT * FROM meldingen WHERE user='". $leden->getId() ."'");

while($object = mysql_fetch_assoc($Query)){

if (!$leden->is_ingelogd()){

echo 'UITGELOGDE TEKST';

}
elseif(mysql_num_rows($Query) != 0){

echo 'MELDING';

$mysql->query("DELETE FROM meldingen WHERE id = '" . $object['id'] . "'");

}
else{

echo 'INGELOGDE TEKST';

    }
  }

?>


stond er al
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/09/2011 11:05:52
Quote Anchor link
**sigh**
Maar niet waar: $leden->is_ingelogd() vandaan komt.
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

27/09/2011 11:07:13
Quote Anchor link
dat maakt toch niks uit? ik vraag hier iets over een stuk code :S
 
- SanThe -

- SanThe -

27/09/2011 11:34:28
Quote Anchor link
Als er records zijn gevonden zal de while() gaan werken. Dat houdt dus in dat elseif(mysql_num_rows($Query) != 0){ altijd true zal geven. De ingelogde tekst zal dus nooit zichtbaar worden.
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

27/09/2011 17:45:37
Quote Anchor link
Kunt u een voorbeeld geven hoe het moet?
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

28/09/2011 17:58:13
Quote Anchor link
iemand?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/09/2011 18:45:43
Quote Anchor link
@kevin:
Volgens mij staan er duidelijke aanwijzingen op dit forum hoe je een topic plaatst.
Omschrijf het probleem wat duidelijker, en als iemand (Aar) vraagt waar een bepaalde functie vandaan komt niet zo bot reageren, want dat was een normale vraag.
Gewijzigd op 28/09/2011 18:52:51 door Ger van Steenderen
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

28/09/2011 19:39:53
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 28/09/2011 18:45:43:
@kevin:
Volgens mij staan er duidelijke aanwijzingen op dit forum hoe je een topic plaatst.
Omschrijf het probleem wat duidelijker, en als iemand (Aar) vraagt waar een bepaalde functie vandaan komt niet zo bot reageren, want dat was een normale vraag.


Dat is een functie die ik overal gebruik, ik vraag toch iets over de volgorde?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2011 20:24:42
Quote Anchor link
Moet het niet gewoon zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$Query
= mysql_query("SELECT * FROM meldingen WHERE user='". $leden->getId() ."'");
while($object = mysql_fetch_assoc($Query)){
    if (!$leden->is_ingelogd()){
        echo 'UITGELOGDE TEKST';
    }
else{
        echo 'MELDING';
        $mysql->query("DELETE FROM meldingen WHERE id = '" . $object['id'] . "'");
        echo 'INGELOGDE TEKST';
    }
}

?>
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

28/09/2011 20:28:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 28/09/2011 20:24:42:
Moet het niet gewoon zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$Query
= mysql_query("SELECT * FROM meldingen WHERE user='". $leden->getId() ."'");
while($object = mysql_fetch_assoc($Query)){
    if (!$leden->is_ingelogd()){
        echo 'UITGELOGDE TEKST';
    }
else{
        echo 'MELDING';
        $mysql->query("DELETE FROM meldingen WHERE id = '" . $object['id'] . "'");
        echo 'INGELOGDE TEKST';
    }
}

?>


Nee, wel bijna, maar het zit namelijk zo:

Wanneer persoon is uitgelogd, gewoon uitgelogde tekst weergeven.

maar wanneer iemand ingelogd is en die melding geef '1' terug, de melding weergeven. is er geen melding? dan ingelogde tekst.

Mvg,
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

28/09/2011 20:37:46
Quote Anchor link
de volgorde is dan beter:
eerst checken ingelogd en dan pas de query uitvoeren.
Gewijzigd op 28/09/2011 20:38:10 door Ger van Steenderen
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

28/09/2011 20:56:07
Quote Anchor link
Kevin Blokzijl op 28/09/2011 20:28:57:
- SanThe - op 28/09/2011 20:24:42:
Moet het niet gewoon zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$Query
= mysql_query("SELECT * FROM meldingen WHERE user='". $leden->getId() ."'");
while($object = mysql_fetch_assoc($Query)){
    if (!$leden->is_ingelogd()){
        echo 'UITGELOGDE TEKST';
    }
else{
        echo 'MELDING';
        $mysql->query("DELETE FROM meldingen WHERE id = '" . $object['id'] . "'");
        echo 'INGELOGDE TEKST';
    }
}

?>


Nee, wel bijna, maar het zit namelijk zo:

Wanneer persoon is uitgelogd, gewoon uitgelogde tekst weergeven.

maar wanneer iemand ingelogd is en die melding geef '1' terug, de melding weergeven. is er geen melding? dan ingelogde tekst.

Mvg,

Hoe krijg ik het zoals ik het graag hebben wil?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2011 21:01:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if (!$leden->is_ingelogd()){
    echo 'UITGELOGDE TEKST';
}
else{
    $Query = mysql_query("SELECT * FROM meldingen WHERE user='". $leden->getId() ."'");
    while($object = mysql_fetch_assoc($Query)){
        if($object['melding'] == 1){
            echo 'MELDING';
        }
else{
            echo 'INGELOGDE TEKST';
        }

        $mysql->query("DELETE FROM meldingen WHERE id = '" . $object['id'] . "'");
    }
}

?>
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

28/09/2011 21:05:26
Quote Anchor link
- SanThe - op 28/09/2011 21:01:24:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
if (!$leden->is_ingelogd()){
    echo 'UITGELOGDE TEKST';
}
else{
    $Query = mysql_query("SELECT * FROM meldingen WHERE user='". $leden->getId() ."'");
    while($object = mysql_fetch_assoc($Query)){
        if($object['melding'] == 1){
            echo 'MELDING';
        }
else{
            echo 'INGELOGDE TEKST';
        }

        $mysql->query("DELETE FROM meldingen WHERE id = '" . $object['id'] . "'");
    }
}

?>

De uitgelogde tekst is zichtbaar, alleen de ingelogde niet.

Wanneer er een melding in de db staat, wordt de melding wel weergegeven.

if($object['melding'] == 1){ IS if(mysql_num_rows($Query) == 1){
Gewijzigd op 28/09/2011 21:09:32 door Kevin Blokzijl
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2011 21:14:03
Quote Anchor link
if($object['melding'] == 1){ ==>> if($object['melding'] != 1){

Toevoeging op 28/09/2011 21:15:13:

Kevin Blokzijl op 28/09/2011 21:05:26:
if($object['melding'] == 1){ IS if(mysql_num_rows($Query) == 1){


Echt niet hetzelfde.
 
Kevin Blokzijl

Kevin Blokzijl

28/09/2011 21:16:47
Quote Anchor link
- SanThe - op 28/09/2011 21:14:03:
if($object['melding'] == 1){ ==>> if($object['melding'] != 1){

Toevoeging op 28/09/2011 21:15:13:

Kevin Blokzijl op 28/09/2011 21:05:26:
if($object['melding'] == 1){ IS if(mysql_num_rows($Query) == 1){


Echt niet hetzelfde.


nee, maar je had hem verkeerd.

Maar die ingelogde tekst wordt niet zichtbaar?
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2011 21:20:30
Quote Anchor link
Bij één van deze twee is het zichtbaar.
if($object['melding'] == 1){
if($object['melding'] != 1){
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.