Geen hotlink bij bepaalde text waarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

B Martens

B Martens

16/05/2010 12:02:29
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Op mijn forum portal heb ik een recruitment block waar we mensen laten weten wie of wat we nodig hebben.
Een klein voorbeeld van het block:

Hunter: Open
Warrior: Closed

Door op "Open" of "Closed" te klikken word de gebruiker doorverwezen naar een applicatie form.
Wat ik graag zou willen weten is dat wanneer er de tekst "Closed" staat dat dan de link niet clickable is, dus gewoon tekst word.
Is dit makelijk op te lossen dmv een if statement of komt hier meer bij kijken?

Met vriendelijke groet,

Bas
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:29:55
 
- Mark -

- Mark -

16/05/2010 12:14:56
Quote Anchor link
hoe ziet je code er nu uit? is gewoon een if else meer niet met in de if een link en in de else de tekst bijvoorbeeld.
 
B Martens

B Martens

16/05/2010 12:23:15
Quote Anchor link
Deze code komt uit het "Administrator Control Panel" waar ik de waardes kan veranderen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
            case 'recruitment':
                    $display_vars = array(
                        'title'    => 'ACP_RECRUITMENT_SETTINGS',
                        'vars'    => array(
                        'legend1'                                    => 'ACP_RECRUITMENT_BLOCK_SETTINGS',
                                                'portal_recruitment'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT'                                     ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => true),
                                                'portal_recruitment_link'                             => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_LINK'                        ,    'validate' => 'string',  'type' => 'text:50:100',    'explain' => true),
                        'legend2'                                    => 'PORTAL_RECRUITMENT_DISPLAY',
                                                'portal_display_dk'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_DK_DISPLAY'                      ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                                                'portal_display_dru'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_DRU_DISPLAY'                     ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                                                'portal_display_hun'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_HUN_DISPLAY'                     ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                                                'portal_display_mag'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_MAG_DISPLAY'                     ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                                                'portal_display_pal'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_PAL_DISPLAY'                     ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                                                'portal_display_pri'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_PRI_DISPLAY'                     ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                                                'portal_display_rog'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_ROG_DISPLAY'                     ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                                                'portal_display_sha'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_SHA_DISPLAY'                     ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                                                'portal_display_lock'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_LOCK_DISPLAY'                    ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                                                'portal_display_war'                                          => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_WAR_DISPLAY'                     ,    'validate' => 'bool',        'type' => 'radio:yes_no',    'explain' => false),
                        'legend3'                                    => 'PORTAL_RECRUITMENT_STATUS_TEXT',
                                                'portal_recruitment_death_knight'                           => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_DEATH_KNIGHT'                    ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_druid'                               => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_DRUID'                             ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_hunter'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_HUNTER'                            ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_mage'                                   => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_MAGE'                              ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_paladin'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_PALADIN'                          ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_priest'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_PRIEST'                            ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_rogue'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_ROGUE'                             ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_shaman'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_SHAMAN'                            ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_warlock'                               => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_WARLOCK'                          ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_warrior'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_WARRIOR'                          ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:12:12',     'explain' => false),
                        'legend4'                                    => 'PORTAL_RECRUITMENT_STATUS_TEXT_COLOR',
                                                'portal_recruitment_font_dk'                                => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_DK'                          ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_font_dru'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_DRU'                         ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_font_hun'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_HUN'                         ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_font_mag'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_MAG'                         ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_font_pal'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_PAL'                         ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_font_pri'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_PRI'                         ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_font_rog'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_ROG'                         ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_font_sha'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_SHA'                         ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_font_lock'                             => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_LOCK'                        ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                                                'portal_recruitment_font_war'                              => array('lang' => 'PORTAL_RECRUITMENT_FONT_WAR'                         ,    'validate' => 'string',    'type' => 'text:6:6',        'explain' => false),
                        'legend5'                                    => 'Save',
                     )
                );
            break;
 
B Martens

B Martens

16/05/2010 12:42:33
Quote Anchor link
En dit is het html bestand wat uiteindelijk weergegeven word.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
   <!-- IF S_DISPLAY_ROG -->
  <tr>
    <td class="row1" align="right"  ><img src="{PORTAL_RECRUITMENT_IMAGE}rogue.png" width="18" height="18" alt="Rogue" /></td>
    <td class="row1" align="left"  ><div align="left"><span class="gensmall">&nbsp;<b><font color="#dec800">Rogue</font></b></span></div></td>
    <td class="row1" align="left"  ><span class="gensmall">&nbsp;<a href="{PORTAL_RECRUITMENT_LINK}"><font color="{PORTAL_RECRUITMENT_FONT_ROG}"><b>{PORTAL_RECRUITMENT_ROGUE}</b></font></a></span></td>
  </tr>
    <!-- ENDIF -->
 
- Mark -

- Mark -

16/05/2010 12:44:15
Quote Anchor link
EDIT: Je toevoeging te laat gezien.

Leuk maar ik bedoelde eigenlijk het gedeelte waar je block word weergegeven. Je zou daarin iets dat lijkt op onderstaande functie kunnen gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

        function recruitment_link($link, $status){
            
            echo ($status == 'open') ? '<a href="'.$link.'">Open</a>' : 'Closed' ;
            
        }


?>
Gewijzigd op 16/05/2010 12:47:07 door - Mark -
 
B Martens

B Martens

16/05/2010 12:58:11
Quote Anchor link
De link zou alleen niet clickable moeten zijn bij het woord "Closed".
Het woord "Open" zou ook anders kunnen zijn bv. "2 warriors".
Zou dit ook een optie kunnen zijn?
Dit stukje code is aangepast van w3schools

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$d
=date("D");
if ($d=="Closed")
  echo "Closed";
else
  echo "<a href="{PORTAL_RECRUITMENT_LINK}"><font color="{PORTAL_RECRUITMENT_FONT_ROG}"><b>{PORTAL_RECRUITMENT_ROGUE}</b></font></a>";
?>


Ik weet alleen niet goed wat er bij $d=date("D"); zou moeten staan.
Gewijzigd op 16/05/2010 13:00:33 door B Martens
 
Raymond ---

Raymond ---

16/05/2010 13:09:34
Quote Anchor link
Waar je date("D") vandaan haalt weet ik niet, maar uit de functie date() zal nooit de string 'Closed' komen.

Je kan de functie van Mark Coenen heel makkelijk aanpassen:
Verander ($status == 'open') in ($status != 'Closed') en je hebt het gewenste resultaat.

Eerst stond er
Als status is 'open' dan link weergeven
nu staat er
Als status is niet 'closed' dan link weergeven.
Gewijzigd op 16/05/2010 13:12:18 door Raymond ---
 
B Martens

B Martens

16/05/2010 13:13:41
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Het stukje code met date("D") is een aangepast stukje code van w3schools om text weer te geven aan de hand van een bepaalde dag in de week.
Ik had dat stukje code gebruikt als basis.

Maar ik zal de code van Mark Coenen is testen en het resultaat hier posten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.