Geen input maar wel variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een Software developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP),

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 18:37:40
Quote Anchor link
Denk dat dit de juiste plek is voor mijn vraag...en wel deze:

Ik heb een aantal pulldown menus.

Iemand kiest in zo'n pulldown menu een aantal, bv. 2.

Dit kan je in meerdere pulldowns doen maar geen enkele pulldown is verplicht om in te vullen.

En als optie A is voorzien van een aantal, maar de overige pulldowns niet, dan wil ik enkel en alleen optie A in een bevestigende email presenteren.

Maar...als voor optie A en bijvoorbeeld ook optie D een aantal is opgegeven wil ik deze natuurlijk beide presenteren.

Nu ziet dat er als volgt uit in de bevestigende email tekst:

optie A aantal 1
-lege regel 1-
-lege regel 2-
optie D aantal 1
[einde]

Met -lege regel- bedoel ik hier ook echt gewoon witte ruimte, nada, niets, maar wel wordt de ruimte ingenomen van een regel.

Hoe zorg ik dat de leeggelaten opties niet verschijnen in dit overzichtje?

Dat dus in dit voorbeeld -lege regel 1- en -lege regel 2- er niet zijn, geen ruimte innemen en dat het er dus als volgt uit ziet in de email:

optie A aantal 1
optie D aantal 1
[einde]

Ik hoop dat ik duidelijk ben. Krijg het maar niet voor elkaar...
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 09:55:28
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 18:54:23
Quote Anchor link
met str_replace omzetten in lege regel, telen, of nada
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 19:04:11
Quote Anchor link
Dat heb ik geprobeerd...maar dat lukte niet.

Het zijn namelijk verschillende variabelen...uit verschillende pulldown menus...

Ik heb dus 4 resultaten...en 4 variabelen...hetzij gevuld of niet.
Gewijzigd op 25/12/2010 19:05:23 door Erick Schluter
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 19:07:42
Quote Anchor link
en je kan toch wel met database doen en dat str_replace
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 19:16:25
Quote Anchor link
Het wordt niet opgeslagen in een database...Maar dan kan ik het natuurlijk makkelijker 'uitlezen' en aanpassen...dat is de oplossing?
Gewijzigd op 25/12/2010 19:17:00 door Erick Schluter
 
The Force

The Force

25/12/2010 19:17:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//Niet gewoon zo?
if($_POST['optie_a'] != '') echo $variabele;

//Of zo?
if(isset($_POST['optie_a'])) echo $_POST['optie_a'];
?>
Gewijzigd op 25/12/2010 19:21:13 door The Force
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 19:44:27
Quote Anchor link
isset! Ga'k proberen!
 
Tikkes C

Tikkes C

25/12/2010 20:41:14
Quote Anchor link
indien je met mails werkt kan je gewoon een tekst appenden met $tekst .= $waterbijmoet

vb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tekst
= "Dit is mijn starttekst <br />";

$tekst .= "Hier is regel 2 van de tekst";
?>

indien je nu $tekst gaat afprinten zal je de 2 regels onder elkaar zien.


Je kijkt dan inderdaad met isSet of er iets is ingevuld maar let op dat je ook goed nakijkt wat er juist is ingegeven uiteraard.
Gewijzigd op 25/12/2010 20:41:54 door Tikkes C
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 20:41:42
Quote Anchor link
Nou moe?!

In de emailtekst doet het wat ik wil...maar als ik dezelfde truuk toepas op het HTML gedeelte dat wordt getoond op de website wanneer iemand het formulier heeft verzonden...dan is het weer dezelfde situatie.

Lege regels worden gepresenteerd...of ik nu <br /> of \n gebruik.
?!?

Ik heb nu het volgende:

$tekst = "<p>".$optieA."";
$tekst .= "<br />".$optieB."";
$tekst .= "<br />".$optieC."";
$tekst .= "<br />".$optieD."";
$tekst .= "<br />".$optieE."</p>";

Maar als alleen optieC is aangegeven...zweeft deze als het ware in een witte ruimte van boven en onder 2 regels. Dasniedebedoelingnatuurlijk...
Gewijzigd op 25/12/2010 21:37:15 door Erick Schluter
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2010 22:30:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$tekst = '<p>';
if (!empty($optieA)) $tekst .= $optieA.'<br />';
if (!empty($optieB)) $tekst .= $optieB.'<br />';
if (!empty($optieC)) $tekst .= $optieC.'<br />';
if (!empty($optieD)) $tekst .= $optieD.'<br />';
if (!empty($optieE)) $tekst .= $optieE;
$tekst .= '</p>';

Bovenstaande code is een mogelijkheid maar zeker niet de allermooiste. Het liefste wil je de opties in een array hebben staan en daar bewerkingen oplos laten, bijvoorbeeld via de functie explode. Maar ik ken de rest van de code niet dus daar zul je zelf even naar moeten kijken.
Gewijzigd op 25/12/2010 22:32:40 door Ozzie PHP
 
Erick Schluter

Erick Schluter

26/12/2010 23:28:11
Quote Anchor link
Hey Ozzie,

Jouw oplossing maakt mijn verhaal helemaal af!

Thanks guys, wat moet ik toch zonder jullie...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2010 00:13:05
Quote Anchor link
Graag gedaan Erick.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/12/2010 10:34:30
Quote Anchor link
Let op dat het gebruik van empty() hier niet echt handig is. De functie empty() zal namelijk ook 'true' terug geven als de waarde '0' of null is...

Gebruik om te controleren of strings leeg zijn liever:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($optieA == '') {
  // $optieA is een lege string
}
?>

Of:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(strlen($optieA) == 0) {
  // $optieA is een lege string
}
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2010 10:45:17
Quote Anchor link
Blanche - op 27/12/2010 10:34:30:
Let op dat het gebruik van empty() hier niet echt handig is. De functie empty() zal namelijk ook 'true' terug geven als de waarde '0' of null is...
Correct, maar het gaat om het kiezen van een aantal in een pull down menu en je kunt natuurlijk niet een aantal van 0 kiezen :) Dus empty werkt hier wel.

Erick Schluter op 25/12/2010 18:37:40:
Iemand kiest in zo'n pulldown menu een aantal, bv. 2.[einde]
Gewijzigd op 27/12/2010 10:45:55 door Ozzie PHP
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/12/2010 10:48:07
Quote Anchor link
Het is inderdaad een situatie die niet snel voorkomt, maar het is een leuke bug om op te sporen als je er toch tegenaan loopt. Je zoekt je rot :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2010 10:49:27
Quote Anchor link
hehe... ja, das waar :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.