Geen input maar wel variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Traineeship ICT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

.NET Developer Senior

Dit ga je doen Het ontwikkelen van backend applicaties in C#; Het maken van vele koppelingen met andere ERP-applicaties zoals JD Edwards en SAP; Je bent (mede) verantwoordelijk voor het opstellen van technisch ontwerpen voor de te ontwikkelen software oplossingen; Je bent gemiddeld 90% van je tijd inhouse oplossingen aan het ontwikkelen en testen. De overige 10% van je tijd ben je bij klanten op locatie om oplossingen te implementeren, klanten te begeleiden en de software verder te innoveren; Naast het zelfstandig ontwikkelen van software oplossingen ben je ook bezig met het waarborgen van je contacten bij de klant, het

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 18:37:40
Quote Anchor link
Denk dat dit de juiste plek is voor mijn vraag...en wel deze:

Ik heb een aantal pulldown menus.

Iemand kiest in zo'n pulldown menu een aantal, bv. 2.

Dit kan je in meerdere pulldowns doen maar geen enkele pulldown is verplicht om in te vullen.

En als optie A is voorzien van een aantal, maar de overige pulldowns niet, dan wil ik enkel en alleen optie A in een bevestigende email presenteren.

Maar...als voor optie A en bijvoorbeeld ook optie D een aantal is opgegeven wil ik deze natuurlijk beide presenteren.

Nu ziet dat er als volgt uit in de bevestigende email tekst:

optie A aantal 1
-lege regel 1-
-lege regel 2-
optie D aantal 1
[einde]

Met -lege regel- bedoel ik hier ook echt gewoon witte ruimte, nada, niets, maar wel wordt de ruimte ingenomen van een regel.

Hoe zorg ik dat de leeggelaten opties niet verschijnen in dit overzichtje?

Dat dus in dit voorbeeld -lege regel 1- en -lege regel 2- er niet zijn, geen ruimte innemen en dat het er dus als volgt uit ziet in de email:

optie A aantal 1
optie D aantal 1
[einde]

Ik hoop dat ik duidelijk ben. Krijg het maar niet voor elkaar...
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 14:09:46
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 18:54:23
Quote Anchor link
met str_replace omzetten in lege regel, telen, of nada
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 19:04:11
Quote Anchor link
Dat heb ik geprobeerd...maar dat lukte niet.

Het zijn namelijk verschillende variabelen...uit verschillende pulldown menus...

Ik heb dus 4 resultaten...en 4 variabelen...hetzij gevuld of niet.
Gewijzigd op 25/12/2010 19:05:23 door Erick Schluter
 
Maarten PHP

Maarten PHP

25/12/2010 19:07:42
Quote Anchor link
en je kan toch wel met database doen en dat str_replace
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 19:16:25
Quote Anchor link
Het wordt niet opgeslagen in een database...Maar dan kan ik het natuurlijk makkelijker 'uitlezen' en aanpassen...dat is de oplossing?
Gewijzigd op 25/12/2010 19:17:00 door Erick Schluter
 
The Force

The Force

25/12/2010 19:17:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
//Niet gewoon zo?
if($_POST['optie_a'] != '') echo $variabele;

//Of zo?
if(isset($_POST['optie_a'])) echo $_POST['optie_a'];
?>
Gewijzigd op 25/12/2010 19:21:13 door The Force
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 19:44:27
Quote Anchor link
isset! Ga'k proberen!
 
Tikkes C

Tikkes C

25/12/2010 20:41:14
Quote Anchor link
indien je met mails werkt kan je gewoon een tekst appenden met $tekst .= $waterbijmoet

vb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tekst
= "Dit is mijn starttekst <br />";

$tekst .= "Hier is regel 2 van de tekst";
?>

indien je nu $tekst gaat afprinten zal je de 2 regels onder elkaar zien.


Je kijkt dan inderdaad met isSet of er iets is ingevuld maar let op dat je ook goed nakijkt wat er juist is ingegeven uiteraard.
Gewijzigd op 25/12/2010 20:41:54 door Tikkes C
 
Erick Schluter

Erick Schluter

25/12/2010 20:41:42
Quote Anchor link
Nou moe?!

In de emailtekst doet het wat ik wil...maar als ik dezelfde truuk toepas op het HTML gedeelte dat wordt getoond op de website wanneer iemand het formulier heeft verzonden...dan is het weer dezelfde situatie.

Lege regels worden gepresenteerd...of ik nu <br /> of \n gebruik.
?!?

Ik heb nu het volgende:

$tekst = "<p>".$optieA."";
$tekst .= "<br />".$optieB."";
$tekst .= "<br />".$optieC."";
$tekst .= "<br />".$optieD."";
$tekst .= "<br />".$optieE."</p>";

Maar als alleen optieC is aangegeven...zweeft deze als het ware in een witte ruimte van boven en onder 2 regels. Dasniedebedoelingnatuurlijk...
Gewijzigd op 25/12/2010 21:37:15 door Erick Schluter
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2010 22:30:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$tekst = '<p>';
if (!empty($optieA)) $tekst .= $optieA.'<br />';
if (!empty($optieB)) $tekst .= $optieB.'<br />';
if (!empty($optieC)) $tekst .= $optieC.'<br />';
if (!empty($optieD)) $tekst .= $optieD.'<br />';
if (!empty($optieE)) $tekst .= $optieE;
$tekst .= '</p>';

Bovenstaande code is een mogelijkheid maar zeker niet de allermooiste. Het liefste wil je de opties in een array hebben staan en daar bewerkingen oplos laten, bijvoorbeeld via de functie explode. Maar ik ken de rest van de code niet dus daar zul je zelf even naar moeten kijken.
Gewijzigd op 25/12/2010 22:32:40 door Ozzie PHP
 
Erick Schluter

Erick Schluter

26/12/2010 23:28:11
Quote Anchor link
Hey Ozzie,

Jouw oplossing maakt mijn verhaal helemaal af!

Thanks guys, wat moet ik toch zonder jullie...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2010 00:13:05
Quote Anchor link
Graag gedaan Erick.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/12/2010 10:34:30
Quote Anchor link
Let op dat het gebruik van empty() hier niet echt handig is. De functie empty() zal namelijk ook 'true' terug geven als de waarde '0' of null is...

Gebruik om te controleren of strings leeg zijn liever:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($optieA == '') {
  // $optieA is een lege string
}
?>

Of:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(strlen($optieA) == 0) {
  // $optieA is een lege string
}
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2010 10:45:17
Quote Anchor link
Blanche - op 27/12/2010 10:34:30:
Let op dat het gebruik van empty() hier niet echt handig is. De functie empty() zal namelijk ook 'true' terug geven als de waarde '0' of null is...
Correct, maar het gaat om het kiezen van een aantal in een pull down menu en je kunt natuurlijk niet een aantal van 0 kiezen :) Dus empty werkt hier wel.

Erick Schluter op 25/12/2010 18:37:40:
Iemand kiest in zo'n pulldown menu een aantal, bv. 2.[einde]
Gewijzigd op 27/12/2010 10:45:55 door Ozzie PHP
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/12/2010 10:48:07
Quote Anchor link
Het is inderdaad een situatie die niet snel voorkomt, maar het is een leuke bug om op te sporen als je er toch tegenaan loopt. Je zoekt je rot :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2010 10:49:27
Quote Anchor link
hehe... ja, das waar :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.