geen streepje na laatste resultaat uit de database...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim B

Pim B

17/01/2011 22:48:48
Quote Anchor link
Sorry voor de cryptische titel :)

Ik wil wat data uit een database halen en er streepjes tussen zetten.
Er moet dus zoiets uitkomen: een - twee - drie - vier - vijf.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= mysql_query("SELECT * FROM table");
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

  $getal = $row['kolom'];
  echo $getal." - ";
}

?>

Als ik het zo doe, krijg ik dus ook een streepje na het laatste resultaat. En dat is het probleem, want dat moet niet.
Hoe kan ik dat oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:11:10
 
- Mark -

- Mark -

17/01/2011 22:55:56
Quote Anchor link
Je weet hoe je kijkt hoeveel resultaten je hebt gevonden of niet? Je hoeft dan alleen maar een tweede teller mee te laten lopen.

Je zet dan alleen een streepje als je tweede teller kleiner is dan het aantal gevonden resultaten.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2011 22:56:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$query
= mysql_query("SELECT * FROM table");
$streepje = false;
while($row = mysql_fetch_assoc($query))
{

    if($streepje)
    {

        echo ' - ';
    }

    $streepje = true;
    echo $row['kolom'];
}

?>
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

17/01/2011 22:56:45
Quote Anchor link
Je kunt makkelijker "detecteren" wanneer je de eerste afdrukt, dan de laatste; dus als je het streepje er nu voor zet, tenzij het de eerste is, ben je er ook.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$first = true;
while ($row = mysql_fetch_assoc($query)) {
  if ($first) {
    $first = false;
  } else {
    print ' - ';
  }
  echo $row['kolom'];
}


Edit: oh, is het weer spitsuur? twee voor mij, ik word steeds langzamer :)
Gewijzigd op 17/01/2011 22:57:40 door Bas Cost Budde
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.