geen submenu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

SAP ABAP Developer

Dit ga je doen Software ontwikkeling met behulp van o.a. ABAP, Sapscript en Smartforms Maatwerk development op SAP ECC 6.0, in de toekomst S/4 HANA Samenwerken met Business Analisten die functioneel en technisch ontwerpen aanleveren Testen van opgeleverde software Bugfixing Ondersteuning van eindgebruikers Hier ga je werken Onze klant, een internationaal gevestigd productiebedrijf dat mensen blij maakt, is ter versterking op zoek naar een ABAP Developer voor hun SAP team. Het team van 4 mensen verzorgt de ontwikkeling van maatwerk voor de SAP omgeving waar wordt gewerkt met modules SD, FI/CO, PM en MM. Momenteel draait het bedrijf op SAP

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

06/02/2020 20:19:03
Quote Anchor link
Zo zo.... dat is nog eens een uitleg.
Ik heb inderdaad alles al in de juiste volgorde staan. Dat doe ik door het veld 'menu_sub_van' te gebruiken om aan te geven onder welk menu hij hoort, en 'menu_waarde' bepaal ik de hoogte in het menu. De items die het hoofdmenu vormen, hebben bij 'menu_sub_van' de waarde 0.
Als er een submenu is, vul ik daar de waarde in die bij de hoofdmenu-items bij 'menu_waarde' is ingevuld.

Door ORDER BY te gebruiken, levert de query alles in de juiste volgorde aan. Het blijft natuurlijk wel dat de data die ik in geef, goed moet worden ingegeven. Anders staat het menu door elkaar. Maar dat heeft verder niets met de werking van de code te maken.

Mijn probleem zit hem in het vullen van de array.

Misschien daarna nog wel meer, maar dat durf ik nu niet te zeggen. Ik dank dat het dan wel gaat lukken.
Want als het goed is zou bij een op de juiste manier gevulde array, de code moeten werken.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:54:20
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/02/2020 20:48:35
Quote Anchor link
Over welke array heb je het, waar je op vast loopt?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/02/2020 20:56:53
Quote Anchor link
Heb je voorbeeld even aangepast, het volgende zou moeten werken. Je overschreef trouwens elke stap van de loop $myItems, dus dat ging sowieso niet werken :p.

Dit zou in grote lijnen moeten werken, hierbij bouw ik rechtstreeks de boom, zonder "myItems" in een apart array te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$query
=
    "SELECT menu_id, menu_tekst, menu_waarde, menu_sub_van, menu_link, menu_reg_date
    FROM tabel_menu
    ORDER BY menu_sub_van, menu_waarde"
;

$result = mysqli_query($connect, $query);

// NB dit is automatisch het element op index 0, het root-element, je zou dit ook expliciet kunnen doen met 0 => array(...)
$myTree = array(
    array(
        'data'     => 'root',
        'parent'   => false, // of NULL, of wat dan ook, de root heeft geen parent
        'children' => array(),
    ),
);


while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    // maak het huidige tree-item aan
    $myTree[$row['menu_id']] = array(
        'parent'   => $row['menu_sub_van'], // niet echt nodig om toe te voegen, maar kan handig zijn
        'data'     => $row['menu_tekst'],
        'children' => array(), // initialiseer children als leeg array
    );

    // voeg het huidige item toe als child van de parent :)
    // de query zou door de sorteervolgorde moeten garanderen dat het parent-element - $myTree[$row['menu_sub_van']] - reeds bestaat

    $myTree[$row['menu_sub_van']]['children'][] = $row['menu_id'];
}


// de rest als voorheen
?>

Overigens, als de parent (menu_sub_van) NULL is, wat mogelijk handig kan zijn als je een relationele database hebt en een foreign key wilt maken die naar zichzelf (dezelfde tabel) wijst, dan zou je deze om moeten zetten naar 0 ingeval het het root-element betreft (of wat je voor index voor het root-element gekozen hebt - ook dit kun je vangen in een variabele zodat je dit maar op 1 plaats hoeft aan te passen), dus zoiets voor alle code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$parent
= ($row['menu_sub_van'] === NULL ? 0 : $row['menu_sub_van']);
?>

En vervolgens refereer je overal aan de parent via $parent in plaats van $row['menu_sub_van']. Dit werk mogelijk ook beter voor de leesbaarheid.

Ten overvloede:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
$rootId
= 0; // definieer deze variabele op 1 plek zodat je deze ook maar op 1 plaats hoeft aan te passen

$myTree = array(
    $rootId => array(
        'data'     => 'root',
        'parent'   => NULL,
        'children' => array(),
    ),
);


while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $parent = ($row['menu_sub_van'] === NULL ? $rootId : $row['menu_sub_van']);
    $myTree[$row['menu_id']] = array(
        'parent'   => $parent,
        'data'     => $row['menu_tekst'],
        'children' => array(),
    );


    $myTree[$parent]['children'][] = $row['menu_id'];
}

?>


En weer op eenzelfde wijze zou je $row['menu_id'] kunnen vangen in een variabele $currentId ofzo.

Deze regel wordt dan ook meteen (nog) beter leesbaar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$myTree
[$parent]['children'][] = $currentId;
?>

En dat illustreert weer het belang van een goede naamgeving voor (en de introductie van hulp)variabelen.
Gewijzigd op 06/02/2020 21:12:35 door Thomas van den Heuvel
 
Frits van Leeuwen

Frits van Leeuwen

08/02/2020 16:16:00
Quote Anchor link
Het is gelukt.
Ik heb het een en ander aangepast en wat gevogeld.
Eerder leerde ik dat PHP en HTML code zo veel mogelijk gescheiden dient te worden. Dus beginnen met PHP en daarna de HTML met een minimum aan PHP code. Dus die les heb ik goed onthouden en hier verwerkt.
Allemaal erg bedankt voor deze nieuwe lessen.

De code hier onder, is de uiteindelijke code. Het werkt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
<?php     // *** menu ****
$query =
    "SELECT menu_id, menu_tekst, menu_waarde, menu_sub_van, menu_link, menu_reg_date
    FROM tabel_menu
    ORDER BY menu_sub_van, menu_waarde"
;

$result = mysqli_query($connect, $query);

// NB dit is automatisch het element op index 0, het root-element, je zou dit ook expliciet kunnen doen met 0 => array(...)
$rootId = 0; // definieer deze variabele op 1 plek zodat je deze ook maar op 1 plaats hoeft aan te passen

$myTree = array(
    $rootId => array(
        'data'     => 'root',
        'parent'   => NULL,
        'link' => NULL,
        'children' => array(),
    ),
);


while ($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $parent = ($row['menu_sub_van'] === NULL ? $rootId : $row['menu_sub_van']);
    // maak het huidige tree-item aan
    $myTree[$row['menu_waarde']] = array(
        'parent'    => $parent, // niet echt nodig om toe te voegen, maar kan handig zijn
        'data'        => $row['menu_tekst'],
        'link'         => $row['menu_link'],
        'children' => array(), // initialiseer children als leeg array
    );

    // voeg het huidige item toe als child van de parent :)
    // de query zou door de sorteervolgorde moeten garanderen dat het parent-element - $myTree[$row['menu_sub_van']] - reeds bestaat

    $myTree[$parent]['children'][] = $row['menu_waarde'];
}


// weergavefunctie
function displayTree($tree, $index)
{

    if ($index == 0) {
        echo "<ul class='art-hmenu'>";
    }

    else
    {
        echo "<ul>";
    }

    
    foreach ($tree[$index]['children'] as $child)
    {

        echo "<li><a href='".$tree[$child]['link']."'>".$tree[$child]['data']."</a>";
        if (count($tree[$child]['children']) > 0)
        {

            displayTree($tree, $child);
        }

        echo "</li>";
    }

    echo "</ul>";
}

?>


<nav class="art-nav">
    <?php
        // weergave
        if (count($myTree) > 0)
        {

                displayTree($myTree,0);
        }
    
    ?>

</nav>
Gewijzigd op 08/02/2020 16:31:42 door Frits van Leeuwen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/02/2020 16:34:18
Quote Anchor link
Fijn dat het werkt. Al zou ik liever in de databasestructuur logische benaming gebruiken als ParentID, om in het stramien van je script te blijven. ;-)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.