Gegevens directory naar database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem L

Willem L

28/05/2021 19:51:46
Quote Anchor link
Heb zo’n 300 foto’s in directory staan. De namen wil ik in een database plaatsen zonder de extentie .
Op welke wijze kan ik dat het beste doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:09:47
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/05/2021 19:59:57
Quote Anchor link
Kijk eens naar scandir.
Vergeet . en .. in je foreach niet uit te sluiten.

Voor de rest kan je explode gebruiken op de punt. Met array_pop kan je dan de extensie er afhalen, zoals je ook een foto met bijv. als naam dit.is.een.foto.jpg netjes kan opslaan.
Gewijzigd op 28/05/2021 20:02:59 door - Ariën -
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

28/05/2021 21:03:47
Quote Anchor link
Het meeste komt uit de PHP handleiding.
Vervolgens wat puzzelen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$path
= 'lotje/';
// bestanden worden alfabetisch gelezen. In tegenstelling tot dir()
if ( $files = scandir( $path ) )
{

    $extensions = array( 'jpg', 'jpeg', 'png', 'gif' );
    foreach ( $files as $image )
    {

        $path_parts = pathinfo( $path . $image );
        if( in_array( $path_parts['extension'] , $extensions ) )
        {

            echo 'dirname   = ' . $path_parts['dirname']   . "<br />\n";
            echo 'basename  = ' . $path_parts['basename']  . "<br />\n";
            echo 'extension = ' . $path_parts['extension'] . "<br />\n";
            echo 'filename  = ' . $path_parts['filename']  . "<br />\n";

            $imageMime      = image_type_to_mime_type(exif_imagetype( $path . $image ) );
            echo 'imageMime = ' . $imageMime . "<br />\n";

            // als je ook de afmetingen wilt bewaren
            list( $width, $height, $type, $attr ) = getimagesize( $path . $image );
            echo '<p>w:' . $width . ' h:' . $height . ' t:' . $type . ' a:' . $attr . '</p>';

            // add to db
            $query = "INSERT INTO afbeeldingen ( naam, extensie, mimetype )
            VALUES ('"
. $path_parts['filename'] . "', '" . $path_parts['extension'] . "', '" . $imageMime . "');";

            echo '<p>' . $query . '</p>';
        }
    }
}

?>


Toevoeging op 28/05/2021 21:06:33:

Toch wel raar dat je het vraagt, want dit topic heeft zo’n beetje alle ingredienten.

https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/fotos-worden-niet-getoond/102640/#102640
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.