gegevens formulier naar database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Roelofs

Bart Roelofs

14/05/2011 22:18:01
Quote Anchor link
hey allemaal,

ik ben net een klein maandje bezig met php. ik ken er niet zo heel erg veel van, dus ik heb nog een beetje hulp nodig.

dus hier is mijn vraag:

hoe kan ik nu het script zo maken, dat alles wat in het formulier word ingevult naar een database word gestuurd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
// aanmeld formulier

$mysql_connection = mysql_connect("localhost", "root", "");
    if ($mysql_connection == false)
            {
echo "kon geen verbinding maken met de server!";
            }

    else {
        $database_name = "forumbd";
        $database_selected = mysql_select_db("forumdb");
        
        if
            ($database_selected == false) {echo "kan geen verbinding maken met de database!";
            }

        if ($database_selected == true)
                {
                
              
                <
form>
                naam: <input type="text" name="naam" /><br />
                wachtwoord: <input type="text" name="wachtwoord" /><br />
                email: <input type="text" name="email" /><br />
                woonplaats: <input type="text" name="woonplaats" /><br />
                <
/form>    
                }
                
            

    }


?>


bij voorbaat dank.

groeten Bart Roelofs
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 08:28:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/05/2011 22:40:00
Quote Anchor link
http://www.phptuts.nl/view/41/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if
            ($database_selected == false) {echo "kan geen verbinding maken met de database!";
            }
        if ($database_selected == true)
                {

Heb je wel eens gehoord van 'else' ?
Gewijzigd op 14/05/2011 22:41:32 door - Ariën -
 
Bart Roelofs

Bart Roelofs

14/05/2011 22:42:43
Quote Anchor link
ja, was inderdaad korter geweest ;) bedankt. ik denk dat ik nu wel verder kom.

Bart Roelofs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.