gegevens formulier verzenden met keuze uit option

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anja Olsthoorn

Anja Olsthoorn

01/11/2011 11:44:12
Quote Anchor link
Dat krijg ik niet voor elkaar, ik ben een beetje een newbee, en ik ben het al dagen aan het proberen en kan het ook niet vinden op de website(s).

Wat ik nu heb is dit:

<form name="form1" method="post" action="post.php">
Naam: <br><input name="naam" type="text" value""><br>
E-mail: <br><input name="email" type="text" value=""><br><br>

<select name=\"activiteit\">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php include("connectie.php");
   $query="SELECT activiteit FROM tabel WHERE rubriek='Op de planken'";
       $result = mysql_query($query);
     while(list($activiteit)=mysql_fetch_row($result))
                {

      echo("<option name=\"activiteit\" value=\"$activiteit\">$activiteit\n</option>");
                }

       echo("
 

 </select>"
);

    echo("<input type=\"submit\" name=\"Submit\" value=\"Verzenden\">");?>

</form>

Post.php verzend de naam en emailadres, maar NIET de activiteit(naam).
Kan iemand me misschien een hint geven?
Gewijzigd op 01/11/2011 11:46:58 door Anja Olsthoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 17:41:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2011 11:47:23
Quote Anchor link
En wat is je probleem, en waar loop je op vast?
 
Anja Olsthoorn

Anja Olsthoorn

01/11/2011 11:48:58
Quote Anchor link
Dat is snel!
Het is het verzenden van de keuzen uit (optin) activiteit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2011 11:56:11
Quote Anchor link
Laten we je formulier eerst even wat verbeteren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<form name="form1" method="post" action="post.php">
Naam: <br><input name="naam" type="text" value""> </ br>
E-mail: <br><input name="email" type="text" value="">< /br>
<select name="activiteit">
<?php include("connectie.php");
   $query="SELECT activiteit FROM tabel WHERE rubriek='Op de planken'";
   $result = mysql_query($query);
   if($result) {
     while(list($activiteit)=mysql_fetch_row($result)) {
      echo '<option name="activiteit" value="'.$activiteit.'">'.$activiteit.'</option>';
     }
   }
else {
   echo "Er is een fout opgetreden bij ons: ".mysql_error();
   }

?>

</select>
<input type="submit" name="Submit" value="Verzenden">
</form>


En wat doet post.php dan?
Gewijzigd op 01/11/2011 12:11:37 door - Ariën -
 
Anja Olsthoorn

Anja Olsthoorn

01/11/2011 12:05:25
Quote Anchor link
Ik krijg een parse error op regel 12?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2011 12:10:45
Quote Anchor link
Laat post.php dan eens zien.
 
Anja Olsthoorn

Anja Olsthoorn

01/11/2011 12:14:25
Quote Anchor link
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>
<html>
<head><title>Mailform</title></head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
if (!isset($_POST['naam']) || !isset($_POST['email']) || !isset($_POST['activiteit'])) {
    echo 'U heeft niet alle velden ingevuld!';
    exit;
}


$naam = htmlspecialchars($_POST['naam']);
$email = htmlspecialchars($_POST['email']);
$activiteit = htmlspecialchars($_POST['activiteit']);

$tijd = time();
$datum = strftime('%d/%m/%y %H:%M', $tijd);
$ip = getenv('REMOTE_ADDR');
$message = $naam.' met het e-mailadres '.$email.' en het IP '.$ip.' stuurde op '.$datum.' het volgende bericht:
____________________________________
'
.$activiteit.'
------------------------------------'
;

mail('[email protected]', 'Bericht', $message, 'From: '.$email);

echo 'Uw bericht is verzonden. U krijgt zo snel mogelijk antwoord.';
?>


</body>
</html>
Gewijzigd op 01/11/2011 12:22:26 door Anja Olsthoorn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2011 12:28:30
Quote Anchor link
- exit; is niet echt aan te raden. Je script moet niet stoppen als er iets fout gaat.
- Verder raad ik een controle aan op mail met if-else.
- Een script als phpMailer kan ik aanraden als je wilt gaan mailen, dit werkt makkelijker en is veiliger.

Verder kan ik geen parse-error ontdekken, in welk bestand zit die dan volgens jouw?
 
Anja Olsthoorn

Anja Olsthoorn

01/11/2011 12:32:22
Quote Anchor link
In het bestelformulier. Ik zal even kijken naar phpMailer, maar ik heb dat volgens mij al geprobeerd en kan daarin geen option selectie uit een msqtabel verwerkt krijgen.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/11/2011 14:02:25
Quote Anchor link
<option name="activiteit" value=..........

Een <option> heeft geen name. De name staat in <select>.
<option value=..........
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.