Gegevens invoeren in database fout?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Massimo W

Massimo W

05/07/2007 15:30:00
Quote Anchor link
Ik zie echt niet wat hieraan fout is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 $sql
= "INSERT INTO aanvraag(12, 13, 14) VALUES('".$_POST["12"]."', '".$_POST["13"]."', '".$_POST["14"]."')";
                        mysql_query($sql)or die(mysql_error());

?>


krijg onderstaande melding:

You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '12, 13, 14) VALUES('ja', 'ja', 'ja')' at line 1


in de database staan de velden 12, 13, 14 op varchar(50)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Massimo W
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:33:19
 
- wes  -

- wes -

05/07/2007 15:34:00
Quote Anchor link
je velden namen geven, geen nummers
 
Martiveen -

Martiveen -

05/07/2007 15:35:00
Quote Anchor link
Misschien moet je proberen geen nummers te gebruiken maar bijv. 12 -->twaalf, 13 -->dertien etc. Het kan zijn dat mysql zelf al die variablen gebruikt.
 
Massimo W

Massimo W

05/07/2007 15:45:00
Quote Anchor link
ja dat zou kunnen, maar nummers moet ook gaan, kheb het nu gevonden. je moet de veldnamen insluiten met `12`, `13`, etc... Had het eerst geprobeerd met '12' en ´12´. maar alleen de `` doen het.
 
- -

- -

05/07/2007 15:46:00
Quote Anchor link
Wat je zou kunnen proberen, maar wat eigenlijk geen (goede) oplossing is, is om (back)tics om je kolomnamen te zetten. Zo dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO aanvraag (`12`, `13`, `14`) VALUES (...)

Of zo (is netter):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
INSERT INTO aanvraag ('12', '13', '14') VALUES (...)

Edit:
Je was net wat eerder!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Massimo W

Massimo W

05/07/2007 15:51:00
Quote Anchor link
haha, toevallig.

ik weet dat het geen goede code is, maar het is een tijdelijke oplossing omdat het nogal veel velden zijn en ik geen zin heb om een, twee, drie, vier, etc te gaan typen tot 150 :)
 
- -

- -

05/07/2007 15:54:00
Quote Anchor link
WTF!!! Je datamodel lijkt niet helemaal te kloppen. Is dit een enquete ofzo? Dit is gewoon abnormaal debiel als ik eerlijk mag zijn.
 
Massimo W

Massimo W

05/07/2007 16:03:00
Quote Anchor link
Waarom niet? dit is toch eenvoudig zo?
 
- -

- -

05/07/2007 16:04:00
Quote Anchor link
Nee, een database is met een heel andere bedoeling gemaakt dan dat jij hem gebruikt. Net als een fiets kopen en ermee in je hand gaan lopen.
 
Martiveen -

Martiveen -

05/07/2007 16:05:00
Quote Anchor link
Maar wel huge harry :p
 
Massimo W

Massimo W

05/07/2007 16:06:00
Quote Anchor link
Wat is een simpelere manier om dit op te lossen dan?
 
- -

- -

05/07/2007 16:09:00
Quote Anchor link
Dat hang af van wat hij precies wil, maar ik had het zo gedaan:

tabel
id int primary key
nummer int (1 - 150)
antwoord int (0 voor nee en 1 voor ja)
 
Massimo W

Massimo W

05/07/2007 16:15:00
Quote Anchor link
Ok, dat is opzicht wel een prima plan! ik voeg er nog een extra veld aan toe voor de open vragen ;) Danku!
 
- -

- -

05/07/2007 16:55:00
Quote Anchor link
Geen dank!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.