Gegevens ophalen uit sessie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Onderdelen van jouw functie: Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 17:36:00
Quote Anchor link
Mijn login script maakt gebruik van sessies, hierin is de gebruikersnaam voor mij van belang want die wil ik gebruiken voor een welkomst tekst.

Ik wil dus: Welkom; 'gebruikersnaam'.
Waarin gebruikersnaam dus variabel is aan de gebruikersnaam van het ingelogde account.

De inlogscript die ik gebruikt hebt kan je hier vinden:
http://www.phphulp.vindme.nl/AKLogin/code/index.php

Weet iemand hoe ik de gebruikersnaam van de ingelogde persoon kan opvragen en van de sessie en daarmee een welkomsttekst kan maken?

Alvast bedankt!
Stef
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:30:48
 

03/06/2009 17:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
 

$select
= mysql_query("SELECT Gebruikersnaam FROM gebruikers WHERE ID = \"".$_SESSION['USER_ID']."\"");

echo mysql_result($select,0);

?>


Niet getest maar moet werken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 

03/06/2009 17:44:00
Quote Anchor link
Die zul je d'r in login.php bij moeten zetten (zoals die andere sessie vars), zodat je ergens anders echo $_SESSION['gebruikersnaam']; kunt doen.
BTW, volgens mij klopt dat script ook niet helemaal. Die if met die session's daar is als het goed is niet nodig.
@Hierboven, onzinnig, niet nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 17:52:00
Quote Anchor link
Dus die code kan ik niet gebruiken?

Je zegt dat ik iets bij login.php moet zetten, bedoel je dan een var die opgeslagen wordt in een sessie zodat ik hem later met $_SESSION['gebruikersnaam']; kan echoën?

Hoe kan ik dat doen dan? (sorry ik snap dat allemaal nog niet helemaal) (A)

(wat bedoel je met dat script klopt niet helemaal, over welke script heb je het dan?)

Groetjes,
Stef
 
Niels

Niels

03/06/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Volgens mij roep je de functie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>


... ook niet helemaal in het begin aan. Je doet eerst een:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>


Misschien is dit van invloed op je script...
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 17:56:00
Quote Anchor link
@ niels, misschien zou ik session dan voor de error reporting moeten doen, maar dan nog, heb ik nog steeds geen manier om de gebruikersnaam op te roepen
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/06/2009 17:56:00
Quote Anchor link
Bij je login.php

$_SESSION['USER_LOGGED'] = 'yes';
$_SESSION['USER_IP'] = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$_SESSION['USER_LEVEL'] = $Sessielevel;
$_SESSION['USER_ID'] = $aRij['ID'];

Maak je nog een sessie aan.

$_SESSION['USER_NAME'] = $aRij['Gebruikersnaam'];

Dan moet je natuurlijk nog wel bij de select query van de login.php de gebruikersnaam selecteren.

Als je dat hebt gedaan kan je de gebruikersnaam gewoon aanvragen met: $_SESSION['USER_NAME']
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 17:57:00
Quote Anchor link
Ik zal eens kijken, thanks
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

03/06/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Uhm klein vraagje over dat select query, wat moet ik er dan bijzetten? en waar precies? want het werkt iig niet zonder ^^

Alvast bedankt,
Stef
 
Mr.Ark

Mr.Ark

03/06/2009 18:06:00
Quote Anchor link
Dubbel post is niet nodig, Daarvoor is een Edit knopje.

=>

SELECT
ID,
Level

Moet worden

SELECT
ID,
Level,
Gebruikersnaam
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Stef van de Ven

Stef van de Ven

05/06/2009 10:57:00
Quote Anchor link
Dit heeft inderdaad gewerkt, heel erg bedankt!

Nu dat ik wat aan het uitbreiden ben, stuit ik op andere problemen die wel nog zo ongeveer bij deze topic horen.

Ik wil dat de speler een 'stad' krijgt (om het makkelijk te zeggen).
Deze stad heeft als standaard naam: 'Beach Camp'

Ik heb in phpmyadmin een extra kolom gemaakt met de naam: 'empirename'.
Hierbij een standaardwaarde ingevuld van 'Beach Camp'.

Ik wilde in een menu de naam van mijn stad hebben zoals:
Jouw stad:
Beach Camp

Ik dacht dus van laat ik het zelfde een uitproberen als dit bovenstaande (met de gebruikersnaam)

Dus bij mijn Query schreef ik 'empirename' erbij:

SELECT
ID,
Level,
Gebruikersnaam,
empirename

En bij het aanmaken van de sessie:
$_SESSION['EMPIRE_NAME'] = $aRij['empirename'];

op mijn profielpagina, waar ik de naam van de stad (empire) dus wilde hebben schreef ik

<p>
Jouw stad: <br>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_SESSION['EMPIRE_NAME'];
?>


</p>

Dus nu heb ik staan wat ik wilde hebben staan, MAAR!
Ik wil dat de spelers de mogelijkheid hebben om de naam van hun stad te veranderen naar wat hun willen.

Dus ik maak een pagina aan: changeempirename.php
Ik heb al een form gemaakt:

<form id="form1" name="form1" method="post" action="">
<table width="303" border="0">
<tr>
<td><p>Nieuwe naam:</p></td>
<td><input type="text" name="EmpireName" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input name="Go" type="submit" id="Go" value=" Verander " />
<td></td>
</tr>
</table>
</form>

Ik dacht even slim te zijn om de registratieformulier aan te passen om zo iets bij te schijven in mijn database. dus ik had dit zo aangepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
<?PHP

/* Kijken of er iets gepost wordt. */
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    /* Kijken of er op de knop GO wordt geklikt. */
    if(isset($_POST['Go']))
    {

        /* Kijken of er een gebruikersnaam is ingevuld. */
        if(isset($_POST['EmpireName']) && $_POST['EmpireName'] != '')
        {

                                            /* Query uitvoeren om te kijken of gebruikersnaam al bestaat. */
                                            $aQuery =
                                            "
                                                SELECT
                                                    empirename
                                                FROM
                                                    gebruikers
                                                WHERE
                                                    empirename = '"
.mysql_real_escape_string($_POST['EmpireName'])."'
                                            "
;
                                            
                                            /* Resultaat van de query. */
                                            $aResultaat = mysql_query($aQuery);
                                            
                                            /* Kijken of de Query is gelukt. */
                                            if(!$aResultaat)
                                            {

                                                /* Er is een fout opgetreden met de aQuery. */
                                                echo 'Er is iets fout gegaan met de Query. aQuery: '.$aQuery.'';
                                            }

                                            else
                                            {
                                                /* Kijken of gebruikersnaam bestaat. */
                                                if(mysql_num_rows($aResultaat) == 1)
                                                {

                                                    /* Gebruikersnaam bestaat al. */
                                                    echo 'Deze naam is al in gebruik, Kies A.U.B een ander naam, <a href="javascript: history.go(-1)"class="link_orange">Terug</a>.';
                                                    exit();
                                                }{
                                                            
                                                            /* Query uitvoeren om de gegevens in de database te plaatsen. */
                                                            $cQuery =
                                                            "
                                                                INSERT INTO
                                                                    gebruikers
                                                                    (
                                                                        empirename,
                                                                    )
                                                                VALUES
                                                                    (
                                                                        '"
.mysql_real_escape_string($_POST['empirename'])."',
                                                                    )
                                                            "
;
                                                            
                                                            /* Resultaat van de query. */
                                                            $cResultaat = mysql_query($cQuery);
                                                            
                                                            /* Kijken of de query is gelukt. */
                                                            if(!$cResultaat)
                                                            {

                                                                /* Fout opgetreden met invoeren van gegevens. */
                                                                echo 'Er is een fout opgetreden met het aanmaken van een nieuwe naam, <a href="/profiel.php">Terug</a>.';
                                                                exit();
                                                            }

                                                            else
                                                            {                                                
                                                                /* Account is succesvol aangemaakt. */
                                                                echo 'Uw empire naam is succesvol veranderd ';
                                                            }
                                                        }
                                                    }
                                                }
                                            }
                                        }

                                
                                                        
    

?>

Jammer genoeg was ik niet slim genoeg en wekt dit niet,
hij geeft namelijk een error op :
'".mysql_real_escape_string($_POST['empirename'])."',

Zat ik al een beetje in mijn buurt met het veranderen van je stadsnaam?
Of ben ik nou helemaal de verkeerde richting op aan het gaan...

Hoe ver ik al dacht was:
Er moet een form zijn die de stadsnaam post in de database (en gecontroleerd of het veld niet leeg is, of de naam al niet bezet is enz.)

En de sessies moeten aangepast worden, want ik ga er vanuit dat als je inlogd dat je gegevens die in je sessie worden opgeslagen vast liggen en de gehele duur van de sessie niet aangepast worden aan wat er veranderd in de database. (ik wil namelijk dat de naam van je stad meteen veranderd, en niet dat je eerst opnieuw moet inloggen om je nieuwe naam te bekijken)

Weet iemand hier iets voor? (A)
Alvast bedankt!

Mvg,
Stef
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.