gegevens uit database halen die gescheiden zijn door een ;

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrico -

Enrico -

19/02/2012 14:59:08
Quote Anchor link
Ik heb een aantal woorden in een database veld opgeslagen.
De woorden zijn gescheiden door een ;
Dus: woord1;woord2;woord3 etc.

Ik kan het veld opvragen uit het database veld, maar dan heb ik alles achter elkaar.
Hoe krijg ik het voor elkaar om de ; weg te halen en de verschillende woorden apart te kunnen gebruiken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:23:57
 
Erwin H

Erwin H

19/02/2012 15:01:02
Quote Anchor link
nadat je het uit de database hebt gehaald met de php functie explode()
 
Enrico -

Enrico -

19/02/2012 15:05:10
Quote Anchor link
zoiets als dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$Array
= explode(";" , $row)
?>


Maar hoe kan ik dan alles op verschillende regels weergeven?



Toevoeging op 19/02/2012 15:06:24:

met een while loop?
Gewijzigd op 19/02/2012 15:08:08 door Enrico -
 
Erwin H

Erwin H

19/02/2012 15:14:30
Quote Anchor link
Je hebt het dan in een array, dus je kan er alles mee doen wat je wilt. Makkelijkst met een foreach denk ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$myArray
= explode(";", $row);
foreach( $myArray as $a ){
  echo $a."<br>";
}

?>
 
Enrico -

Enrico -

19/02/2012 15:24:14
Quote Anchor link
dank

Toevoeging op 19/02/2012 15:40:51:

toch nog een vraagje.
Als ik alleen het eerste woord wil hebben, hoe doe ik dat?

Iets als LIMIT 1 ?
 
Jeroen VD

Jeroen VD

19/02/2012 16:42:55
Quote Anchor link
nee, met LIMIT 1 haal je alleen het eerste veld uit je resultaten op. omdat alle woorden in hetzelfde veld zitten, zul je dit in php moeten doen.

volgens mij (ben er niet zeker van) werkt dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$myArray
= explode(";", $row);
echo $myArray['0'];
?>

ga er dan wel vanuit dat explode geen index opgeeft voor de resultaten, en php dus automatisch begint te tellen vanaf 0
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2012 16:46:05
Quote Anchor link
Jeroen vd op 19/02/2012 16:42:55:
ga er dan wel vanuit dat explode geen index opgeeft voor de resultaten, en php dus automatisch begint te tellen vanaf 0


Dat klopt. (Wel een index, ook getallen vallen daaronder, maar inderdaad vanaf nul)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.