Gegevens uit database halen, wijzigen en posten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Williamwortel

williamwortel

13/11/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
Ik ben bezig met een soort van cms. Ik ben geen expert op gebied van PHP en Mysql maar alles lijkt vrij goed te gaan.

Mijn gedacht is om de inhoud van een pagina in een database te stoppen, zodat deze later weer gewijzigd kan worden. Ik krijg het voor mekaar om gegevens uit de database te halen, maar om deze dan te wijzigen, en opnieuw erin te stoppen lukt mij zo niet.

De pagina word aangeroepen met bestandsnaam.php?pagina=hoofdpagina
Ik heb de gegevens om verbinding te maken met de database nagekeken, deze kloppen.

Als ik deze code gebruik dan gebruik worden wel de gegevens uit de database getoond.

Verder krijg ik inmiddels geen php-errors meer. Of komt dit doordat ik iets heb buitengesloten??


Mvg,
Williamwortel.


//////////////////////////////////begin hoofd pagina//////////////////////////////////
if(isset($_GET["pagina"])){
if($_GET["pagina"] == "hoofdpagina"){

if(!isset($_POST["hoofdpagina"])){

if($_POST) {
include_once('config.php');
$link = mysql_connect($server, $user, $pass);
mysql_select_db($database);

$vraag = "update medewerkers set
titel = '" . mysql_real_escape_string($_POST["titel"]) . "',
tekst = '" . mysql_real_escape_string($_POST["tekst"]) . "',
where id = '" . $_POST["id"] . "'";

mysql_query($vraag);
header("location: medewerkers.php?pagina=index");
} else if($_GET) {
include_once('config.php');
$link = mysql_connect($server, $user, $pass);
mysql_select_db($database);

$vraag = "select * from medewerkers ";
$resultaat = mysql_query($vraag);

if(mysql_num_rows($resultaat) > 0 ) {
$row = mysql_fetch_array($resultaat); {


echo("
<table id='sitenav'>

<tr>
<td>Terug</td>
<td>Uitloggen</td>
</tr>

<tr>
<td><a href='medewerkers.php?pagina=index'><img src='images/nav_left_blue.png' /></a></td>
<td><a href='uitloggen.php'><img src='images/lock_delete.png' /></a></td>

</tr>

</table>
<table id='content'>

<form name='links_wijzigen' action='medewerkers.php?pagina=index' method='post'>

<tr>
<td><input type='text' name='titel' value='". $row["titel"] ."' size='20'/></td>
</tr>

<tr>
<td> <textarea name='tekst' cols='68' rows='25'> ". $row["tekst"]."</textarea></td>
</tr>

<tr>
<td><input type='submit' value='Opslaan' id='bttn' /> <input type='reset' value='Opnieuw' id='bttn' /></td>
</tr>

</form>

</table>

<br /><br />

<br /><br />
");

}}}}}}
//////////////////////////////////eide hoofd pagina//////////////////////////////////
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 16:00:38
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/11/2007 14:59:00
Quote Anchor link
Zet je code even tussen tags, dan is het een stuk leesbaarder...

Verder zul je de huidige gegevens op moeten halen uit de database en in een formulier moeten zetten. Vervolgens kan met behulp van dat formulier de data aangepast worden waarna het verzonden wordt. Na verzenden, verwerk je de nieuwe gegevens uit je formulier en voer je een UPDATE query uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.