Gegevens uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marc O

Marc O

01/10/2019 22:15:13
Quote Anchor link
Hallo,

Vreemd probleem: op de ene server werkt dit wel en op een andere niet. Ik ben hier al een paar uur mee bezig en krijg er het heen en weer van :-) Kan iemand deze beginner op weg helpen?


De database benaderen gaat op beide servers goed:

$link = mysqli_connect("localhost", "dbuser", "ww", "dbname");

// Check connection
if($link === false)
{
die("ERROR: Could not connect. " . mysqli_connect_error());
}
else {echo 'succes';}


Het aanroepen van de tabel en daaruit gegevens halen op de ene wel en op de andere niet waarbij ik al verschillende php-versies heb geprobeerd.


$sql = "SELECT * FROM registratie ORDER BY contractnummer DESC";


$result = mysqli_query($sql);

if (!$result) {
echo "Could not successfully run query ($sql) from DB: " . mysqli_error();
exit;
}

if (mysqli_num_rows($result) == 0) {
echo "No rows found, nothing to print so am exiting";
exit;
}


Ik krijg de error-melding "Could not successfully run query (SELECT * FROM `registratie` ORDER BY contractnummer DESC) from DB:"
Gewijzigd op 01/10/2019 22:40:19 door Marc O
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:14:12
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 22:43:16
Quote Anchor link
Je vergeet je $link identifier van je connectie in je mysqli_error(...) te zetten.
Dan krijg je meer duidelijkheid!
 
Marc O

Marc O

01/10/2019 22:50:00
Quote Anchor link
- Ariën - op 01/10/2019 22:43:16:
Je vergeet je $link identifier van je connectie in je mysqli_error(...) te zetten.
Dan krijg je meer duidelijkheid!


Ik heb dit toegevoegd naar de output verandert niet...

if (!$result) {
echo "Could not successfully run query ($sql) from DB: " . mysqli_error($link);
exit;
}
Gewijzigd op 01/10/2019 22:50:22 door Marc O
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/10/2019 22:53:04
Quote Anchor link
Hm, je zou dan een melding vanuit MYSQL moeten zien.
Voer de query anders eens rechtstreeks in je database via phpMyAdmin of welke client je maar mag gebruiken.
 
Marc O

Marc O

01/10/2019 23:00:47
Quote Anchor link
- Ariën - op 01/10/2019 22:53:04:
Hm, je zou dan een melding vanuit MYSQL moeten zien.
Voer de query anders eens rechtstreeks in je database via phpMyAdmin of welke client je maar mag gebruiken.


Deze werkt feilloos in phpMyAdmin: SELECT * FROM `registratie` ORDER BY contractnummer DESC

Maar hoe voeg in phpMyAdmin deze toe, want daar zit kennelijk de fout: $result = mysqli_query($sql);
 
Yoop Overmaat

Yoop Overmaat

01/10/2019 23:01:29
Quote Anchor link
Onderstaande klopt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysqli_query($sql);


De reden dat je een foutmelding krijgt omdat het $link gedeelte mist in het script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysqli_query($link, $sql);
 
Marc O

Marc O

01/10/2019 23:04:35
Quote Anchor link
Yoop Overmaat op 01/10/2019 23:01:29:
Onderstaande klopt niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysqli_query($sql);


De reden dat je een foutmelding krijgt omdat het $link gedeelte mist in het script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysqli_query($link, $sql);


JA!


Dank je wel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.