gegevens uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Delano

delano

13/04/2008 20:51:00
Quote Anchor link
Heb het aangepast zo werkt het goed.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php


    // Selecteer database
    mysql_select_db("sk_leden");

    // Selecteer alle id's en titels van de tabel
    $query = "SELECT * FROM leden";
    // Voer query uit
    $sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error() );
    //query is uitgevoerd
    while($record = mysql_fetch_object($sql)){
    echo"".$record->naa."<br>";
     echo"".$record->ema."<br>";
echo"".$record->tel."<br>";
    }

  ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Delano
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:07:50
 

13/04/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Ik zou nog maar eens goed naar je code kijken, zie je de kleurtjes, die kloppen niet.
Of misschien maar eerst een tutorial lezen?
Waarom doe je het niet zoals je hier doet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Delano

delano

13/04/2008 21:15:00
Quote Anchor link
Hoi Jeej,
Heb geen idee hoe ik de code moet maken, daarom zeg ik ook bovenstaande code werkt niet. Misschien heeft er iemand wel een voorbeeld of een stukje code die wel werkt. Gr,
 

13/04/2008 21:19:00
Quote Anchor link
delano schreef op 13.04.2008 21:15:
Heb geen idee hoe ik de code moet maken, daarom zeg ik ook bovenstaande code werkt niet. Misschien heeft er iemand wel een voorbeeld of een stukje code die wel werkt. Gr,

Daarom zeg ik ook, leer een tutorial.
Je hebt zelf in dat andere topic gezegt dat die code werkt. Het lijkt me dan dat wat hier staat kan aanpassen op wat daar staat...

@Djemo hieronder:
Heb je z'n andere topic gezien? Mij lijkt dat wel goede code.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

13/04/2008 21:19:00
Quote Anchor link
Wat dacht je van zelf even nakijken wat er fout gaat? We helpen hier, we kauwen geen code voor.
Je kunt al aan de kleurtjes zien wat er aan de hand is. Bovendien zet je variabelen buiten quotes met puntjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$naam
= "Delano";
echo "Hoi ".$naam.", \$naam bevat hier jouw naam.";
// Output: Hoi Delano, $naam bevat hier jouw naam.
?>
 
Douwe

Douwe

13/04/2008 21:24:00
Quote Anchor link
Probleem 1: Zoals je in de highlighting ziet, ben je in regel 17 een ) vergeten, net voor or die().
Probleem 2: Je mixt de INSERT-syntax, met die van SELECT, wat natuurlijk niet de bedoeling is, en dus niet gaat werken. Die query zou zoiets moeten zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT naa, ema, tel, cod
FROM leden
WHERE naa='".$naa."', ema='".$ema."', tel='".$tel."', cod='".$cod."'

Iets anders 1: Gebruik geen list($naa, $ema, $tel, $cod)=mysql_fetch_row($sql) maar gewoon $iets=mysql_fetch_assoc($sql)
Iets anders 2: Variabelen mogen wel meer dan 3 tekens hebben hoor ^^
 
- SanThe -

- SanThe -

13/04/2008 21:25:00
Quote Anchor link
Je gooit twee soorten query's door elkaar.

SELECT .. FROM .. WHERE ..
en
INSERT INTO ... (...) VALUES (...)
 
Delano

delano

13/04/2008 21:35:00
Quote Anchor link
Jeej schreef op 13.04.2008 21:19:
delano schreef op 13.04.2008 21:15:
Heb geen idee hoe ik de code moet maken, daarom zeg ik ook bovenstaande code werkt niet. Misschien heeft er iemand wel een voorbeeld of een stukje code die wel werkt. Gr,

Daarom zeg ik ook, leer een tutorial.
Je hebt zelf in dat andere topic gezegt dat die code werkt. Het lijkt me dan dat wat hier staat kan aanpassen op wat daar staat...

@Djemo hieronder:
Heb je z'n andere topic gezien? Mij lijkt dat wel goede code.


Jeej, ik vraag alleen maar om wat hulp, ik zeg niet dat jij het moet doen!!!
 
Delano

delano

13/04/2008 21:40:00
Quote Anchor link
Hoi all, bedankt voor de reacties, tis me uiteindelijk toch gelukt.
gr


mod-edit::
Da's mooi, maar denk even aan de regels:
Bumpen
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen". Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan. Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten. Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door delano
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.