Gegevens uit database halen

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

15/10/2010 21:38:51
Anchor link
Hallo, ik heb een probleempje,

Ik wil graag gegevens uit een database halen, maar krijg dan de volgende warning:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in C:\xampp\htdocs\eigen design\index.php on line 37
('blog_entry')


En hier is het php gedeelte dat ik hiervoor gebruik:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
  <?php
            
                $gegevens
= mysql_query("SELECT * FROM news");
                while($weergeven = mysql_fetch_object($gegevens));
                {

                    echo "$weergeven('blog_entry')";
                }

                ?>

            


Ik heb ook nog een indclude van de config in me pagina staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include('Connections/connect_db.php')
?>


Hopelijk was dat genoeg informatie.

Lijn 37 in het scrpt is volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while($weergeven = mysql_fetch_object($gegevens));
Gewijzigd op 15/10/2010 21:41:35 door Jules Kreutzer
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:07:35
 
Aad B

Aad B

15/10/2010 21:42:33
Anchor link
Je moet ook nog wel naar de database om je data op te halen. Die stap heb je overgeslagen. Hieronder een voorbeeld wat al eerder op phphulp te vinden was:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
# Query
$qry = "SELECT
            veld1,
            veld2,
            veld3
        FROM
            tabel
        ORDER BY
            veld1
        ASC"
;


# Als query is gelukt
if( $sql = mysql_query( $qry ) )
{

    # Als er items zijn
    if( mysql_num_rows( $sql ) > 0 )
    {

        while( $rec = mysql_fetch_assoc( $sql ) )
        {

            # Data weergeven
        }
    }

    else
    {
        echo 'Geen items gevonden';
    }
}

else
{
    echo 'Er is een fout in de query opgetreden.';
}

?>
Gewijzigd op 15/10/2010 21:43:34 door Aad B
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

15/10/2010 21:43:12
Anchor link
uuuh... heb je stukje code of iets of een link waar ik dat kan vinden?
 
Aad B

Aad B

15/10/2010 21:44:39
Anchor link
code toegevoegd
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

15/10/2010 21:52:38
Anchor link
ik heb je code bovenaan de pagina gezet, een beetje aangepast, en ziet er nu als volgt uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
# Query
$qry = "SELECT
           title,
           blog_entry,
           updated
        FROM
            news
        ORDER BY
            updated
        ASC"
;


# Als query is gelukt
if( $sql = mysql_query( $qry ) )
{

    # Als er items zijn
    if( mysql_num_rows( $sql ) > 0 )
    {

        while( $rec = mysql_fetch_assoc( $sql ) )
        {

            # Data weergeven
        }
    }

    else
    {
        echo 'Er zijn geen items gevonden.';
    }
}

else
{
    echo 'Er is een fout opgetreden met de database.';
}

?>


Maar ik krijg nog steeds de zelfde error.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/10/2010 22:00:58
Anchor link
Jules Kreutzer op 15/10/2010 21:52:38:
Maar ik krijg nog steeds de zelfde error.


Dat lijkt mij zeer stug aangezien deze code een eigen foutmelding genereert.
 
Aad B

Aad B

15/10/2010 22:03:58
Anchor link
Heb je het wel in plaats van jouw code gezet ?
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

15/10/2010 22:26:00
Anchor link
nee ik ben weer eens zo slim geweest om mijn code niet te vervangen.

Heb het nu gedaan maar dan krijg ik deze melding: er is een fout opgetreden met de database

Enig idee hoe ik dit weer kan verhelpen
in ieder geval tot nu toe bedankt!!
 
Aad B

Aad B

15/10/2010 22:27:43
Anchor link
indclude van de config ook weggehaald ?
Je moet wel met de database connecten.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/10/2010 22:32:01
Anchor link
Heb je wel een connectie met de database gemaakt?
Doe anders even een echo mysql_error();
 
Milo S

Milo S

16/10/2010 10:24:23
Anchor link
Maak hier gewoon eens van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
# Database connectie maken
include('Connections/connect_db.php');

# Query
$qry = "SELECT
           title,
           blog_entry,
           updated
        FROM
            news
        ORDER BY
            updated
        ASC"
;


# Als query is gelukt
if( $sql = mysql_query( $qry ) )
{

    # Als er items zijn
    if( mysql_num_rows( $sql ) > 0 )
    {

        # Data weergeven
        while( $rec = mysql_fetch_assoc( $sql ) )
        {

            echo $rec['title'];
            echo $rec['blog_entry'];
            echo $rec['updated'];
        }
    }

    else
    {
        echo 'Er zijn geen items gevonden.';
    }
}

else
{
    echo 'Er is een fout opgetreden met de query. <br />';
    echo mysql_error();
}

?>


Nu geeft hij een mysql error weer als het fout gaat en zie je meteen wat er fout gaat. Snap je de error niet? Plaats hem even hier. En anders laat ie je data zien, dit er ook even ingebouwd want anders krijg je zodra het werkt een lege pagina.
Gewijzigd op 16/10/2010 10:40:15 door Milo S
 
Gijs van Leeuwen

Gijs van Leeuwen

10/04/2015 12:59:48
Anchor link
Hallo

ik zou even hulp willen hebben , verder ben ik nog niet bekend hier
ik heb een databasis met gegevens die wil ik op de site laten komen
graag hulp

dit is de tabel
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `alarmeringen` (
`id` int(11) NOT NULL auto_increment,
`timestamp` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP on update CURRENT_TIMESTAMP,
`capcode` varchar(10) NOT NULL default '',
`melding` text NOT NULL,
`label` text NOT NULL,
PRIMARY KEY (`id`)
);

zou je een php willen maken met inlog data basis zo dat ik de gegevens van de inlog er bij kan zetten
mag een aparte page zijn

kortom graag hulp dank je
stuur deze files naar [email protected]
zou erg dankbaar zijn
m v Groet Gijs ben 60 jaat oud
 
- SanThe -

- SanThe -

10/04/2015 13:01:40
Anchor link
Open even een nieuw topic.
Je lift nou mee in andermans en oud topic.

PS. Het is eigenlijk gewoon een vacature.
Gewijzigd op 10/04/2015 13:08:32 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/04/2015 13:39:25
Anchor link
Daarom doe ik deze dicht om verwarring te voorkomen.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.