Gegevens uit de database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arjan W

Arjan W

25/03/2006 15:38:00
Quote Anchor link
Ik heb een sigchat (sigchat.arjanonline.be) en daarbij wil ik een pagina maken zodat hij alle berichten toont. Hoe haal ik die berichten uit de database?
Het staat zo in de database
id -- Naam -- Bericht -- Ip

Nu wil ik dat hij Naam en bericht weergeeft op die pagina hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:06:14
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/03/2006 15:41:00
Quote Anchor link
Hoi naamgenoot, alstublieft om je op weg te helpen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$query
        = "SELECT Naam, Bericht FROM gastenboek ORDER BY id DESC";
$resultaat     = mysql_query($query);
                
if ($resultaat)
{

      $aantal    = mysql_num_rows($resultaat);
}
else{
    $aantal = 0;
}

    
if($aantal >= 1)
{

    while($rij = mysql_fetch_array($resultaat))
    {

        $naam         = ucfirst($rij['Naam']);
        $bericht     = nl2br($rij['Bericht']);
        
        echo '<hr>Geschreven door '.$naam.'<br><p>'.$bericht.'</p>';
    }
}
else{
    echo 'Er zijn nog geen berichten!';
}

?>


Er zijn 100deren, zoniet nog meer manieren waarop je dit kunt realiseren. 80% daarvan zal efficienter (lees, kleinere code) zijn dan dit. Maar ik vind dit voor een beginner veel begrijpelijker en duidelijker leesbaar.
Gewijzigd op 25/03/2006 15:41:00 door Arjan Kapteijn
 
Arjan W

Arjan W

25/03/2006 15:49:00
Quote Anchor link
Thanks,
Ik ga er direct mee bezig
:P
 
Arjan W

Arjan W

25/03/2006 15:52:00
Quote Anchor link
Het lukt me niet :(
Wat moet ik er nog aan veranderen om hem werkend te krijgen?
 
Arjan W

Arjan W

25/03/2006 15:55:00
Quote Anchor link
Screenshot database
Hier even een screenshotje van de database misschien dat het zo makkelijker is.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/03/2006 15:56:00
Quote Anchor link
Maak eens een database verbinding;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$db_server
    = '';
$db_name     = '';
$username     = '';
$password     = '';
  
$dbh = mysql_connect($db_server,$username,$password) or die
("Sorry, we konden geen verbinding maken met de databaseserver! Controlleer je instellingen.");

$db = mysql_select_db($db_name) or die
("We konden wel verbinding maken met de databaseserver, alleen konden we de juiste database niet vinden!");
?>
 
Arjan W

Arjan W

25/03/2006 15:59:00
Quote Anchor link
Ik heb een config file die include ik even misschien dat het dan werkt.
 
Arjan W

Arjan W

25/03/2006 16:01:00
Quote Anchor link
Het lukt me niet :( :S
Zowel includen als de andere oplossing werkt niet :(
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/03/2006 16:02:00
Quote Anchor link
'Werkt niet' kan ik natuurlijk niks mee. Wat krijg je te zien? Foutmeldingen? Ergens een voorbeeldje?
 
Arjan W

Arjan W

25/03/2006 16:03:00
Quote Anchor link
http://sigchat.arjanonline.be/viewall.php
Geen foutmelding maar ik krijg dat er geen berichten zijn terwijl zoals ook op het screenshot te zien is er wel berichten zijn.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/03/2006 16:07:00
Quote Anchor link
Ik ga er voor het gemak maar van uit dat je mijn tabel 'gastenboek' wel veranderd heb door 'berichten'. Anders gaat het inderdaad niet echt werken...
 
Arjan W

Arjan W

25/03/2006 16:10:00
Quote Anchor link
Heb ik gedaan alleen ik probeer het nog es helemaal opniew.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.