gegevens uit een array halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeroen bouman

jeroen bouman

09/11/2010 20:14:17
Quote Anchor link
hallo ik heb dus een upload systeem en de array geeft dit weer:
Array
(
[uploadbestand] => Array
(
[name] => hout.jpg
[type] => image/jpeg
[tmp_name] => D:\Programs\wamp\tmp\phpFE56.tmp
[error] => 0
=> 2639
)

)
dit is de code hoe de array wordt "gemaakt":
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

   echo '<pre>';
   print_r($_FILES); // Of $HTTP_POST_FILES
   echo '</pre>';
 
}

else
{
   ".. formulier weergeven ... ";
}

?>

hoe kan ik vanuit deze array bijvoorbeeld [name] halen en opslaan in een variable?
ik wil op deze manier dit gegeven naar de sql database sturen.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:23:22
 
Mark L

Mark L

09/11/2010 20:42:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Array
(
    [uploadbestand] => Array
        (
            [name] => hout.jpg
            [type] => image/jpeg
            [tmp_name] => D:\Programs\wamp\tmp\phpFE56.tmp
            [error] => 0
            [size] => 2639
        )

)


Stap 1. Pak de goede variabele:
$_FILES

Stap 2. Pak in de variabele de key 'uploadbestand':
$_FILES['uploadbestand']

Stap 3. Pak opnieuw, in de 'gespecificeerdere variabele' de key 'name':
$_FILES['uploadbestand']['name']

Dit zorgt voor:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   $deNaam
= $_FILES['uploadbestand']['name'];
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

09/11/2010 20:57:08
Quote Anchor link
En zoals je ziet zit het al in een variabele, dus waarom zou je daar nóg een variabele voor aanmaken? Dat kost alleen maar extra geheugen.
 
Jeroen bouman

jeroen bouman

09/11/2010 21:04:23
Quote Anchor link
bedankt voor je snelle reactie, het werkt.
ik wilde het zo doen omdat iedereen op zijn eigen manier werkt.
en het is al keer gebruikt en ik wilde het in een query zetten en wist niet hoe dat met een variable+key+gegeven moest.
maar op deze manier werkt het ook dus ik ben tevreden :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.