Gegevens uit een while met 2 tabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Adriaan Biesheuvel

Adriaan Biesheuvel

12/08/2013 18:22:22
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met gegevens uit een while halen met 2 sql tabellen.
Een tabel daar staat de klant gegevens onder en de andere tabel wat er besteld is.
Dit heb ik gedacht maar gooit het door elkaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
$query
= "SELECT accound_klant.voor_naam, accound_klant.achter_naam, accound_klant.id, besteling_totaal.subtotaal, besteling_totaal.datum FROM accound_klant,besteling_totaal";
  $result = mysql_query($query) or die ("Couldn't execute query. pages");
  print '<hr>';
  while($text_page = mysql_fetch_array($result)) {
print '<form action="'.$_SERVER['PHP_SELF'].'?id_page='.$text_page['id'].'" method="POST">';
print ''.$text_page['voor_naam'].' '.$text_page['achter_naam'].', &euro; '.$text_page['subtotaal'].', Datum bestelling '.$text_page['datum'].'<br><br>';
print '<center><input type="submit" name="edit" value="Edit"></form></center><br><hr>';
}

?>


Ik krijg meerdere keren de klant met de besteling te zien.
Ook wil ik dat als er niets besteld is de klant niet getoond wordt.

Hoe kan ik dit formuleren.

Bij voorbaat dank,

Adriaan
Gewijzigd op 12/08/2013 18:23:54 door Adriaan Biesheuvel
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 16:20:28
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

12/08/2013 18:52:55
Quote Anchor link
Sterker, je krijgt bij elke klant alle bestellingen van de andere klanten en de klant zelf te zien.
Vertaald naar JOIN in de FROM:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
    ....
FROM
    accound_klant
JOIN
    besteling_totaal ON 1 = 1

Met andere woorden voeg een WHERE toe aan je query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE klant_accound.klant_id = besteling_totaal.klant_id


PS besteling_totaal ????
Firma List en Bedrog?
 
Adriaan Biesheuvel

Adriaan Biesheuvel

12/08/2013 21:51:33
Quote Anchor link
Heel erg bedank voor de snele reactie het werkt inderdaad zoals het hoord.

Nog maals bedank Ger
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.