Geheugen loopt vol, waar zit lek?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een andere uitdaging? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een Fullstack developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »
Quote Anchor link
Ik heb een script gemaakt voor een spel genaamd tribalwars, de mysql database is in totaal 20MB groot, maar bij het volgende script loopt toch steeds mijn memory limit van php(zelfs bij 128MB) vol. Iemand die weet waar de lek zit?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
$center
= array('x' => 500,'y' => 500);
$zoom = 1;

$part = (1000/$zoom)/2;
$x_min = $center['x']-$part;
$x_max = $center['x']+$part;
$y_min = $center['y']-$part;
$y_max = $center['y']+$part;

$mysql = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=tribalwars' , 'root' , '******');

$query = $mysql->prepare("SELECT v.x, v.y, v.player, p.name AS playername, p.ally, a.tag AS allytag FROM villages AS v, players AS p, allies AS a WHERE p.id = v.player AND a.id = p.ally AND v.x > :x_min AND v.x < :x_max AND v.y > :y_min AND v.y < :y_max");
$query->execute(array(':x_min' => $x_min,
                      ':x_max' => $x_max,
                      ':y_min' => $y_min,
                      ':y_max' => $y_max));

$fetched = $query->fetchAll();

$img = imagecreate(1000,1000);

$black = imagecolorallocate($img, 0, 0, 0);
$white = imagecolorallocate($img, 255, 255, 255);
$red = imagecolorallocate($img, 255, 0, 0);
$green = imagecolorallocate($img, 0, 0, 255);
$blue = imagecolorallocate($img, 0, 255, 0);
$gray = imagecolorallocate($img, 150, 150, 150);

foreach($fetched as $fetchid => $village)
{

    $village['x'] = ($village['x'] - $x_min)*$zoom;
    $village['y'] = ($village['y'] - $y_min)*$zoom;
    imagesetpixel($img, $village['x'], $village['y'], $white);
    unset($fetched[$fetchid]);//Save some memory
}

header("Content-type: image/jpeg");
imagejpeg($img);
imagedestroy($img);
?>


Andere verbeteringen in dit script zijn ook gewoon welkom, zoals die mysql query, kan volgens mij ook wel wat beter aan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Deze site laat je geen account deleten
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:23:24
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/08/2009 22:18:00
Quote Anchor link
Het kan zijn dat het plaatje dat je creëert te groot is. Probeer het maar eens met een plaatje van 100 bij 100.
 
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 02.08.2009 22:18:
Het kan zijn dat het plaatje dat je creëert te groot is. Probeer het maar eens met een plaatje van 100 bij 100.


Geeft precies hetzelfde effect, plaatje van 1000x1000 is me al gelukt op andere manier, maar sinds ik het via de database doe gaat het niet goed
 
Johan

johan

02/08/2009 23:46:00
Quote Anchor link
je haalt data op uit de DB en zet je in een array hoe groot is die array ??? je haalt tog niet ales op DB !

@ Wesley sorry ik probeer het zo veel mogelijk het goed neer te zetten maar het valt niet altijt me "Ja ik gebruik word en google"
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door johan
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/08/2009 08:39:00
Quote Anchor link
@Johan: Dit is zeker ook dyslexie?

Er al eens aan gedacht om misschien op eerdere plekken in je script een exit te gooien? zodat je stukje voor stukje kan kijken tot waar het goed gaat? Bijvoorbeeld eens kijken welke data je allemaal hebt in het script op dat moment *moment van de exit*. Als ik het niet kan vinden doe ik dat.
 
- wes  -

- wes -

03/08/2009 08:44:00
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

03/08/2009 08:47:00
Quote Anchor link
handig. Was vast niet voor mij bedoeld, maar ik zal het eens lezen. btw, WES.. vette hamster.
 
Jelmer -

Jelmer -

03/08/2009 10:19:00
Quote Anchor link
Je kan heel $fetched achterwege laten, en de foreach-lus over $query heen laten wandelen (PDOStatement instanties zijn namelijk itereerbaar) Dan fetcht hij één resultaat per wandeling, en heb je niet al je resultaten tegelijkertijd in het geheugen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($query as $village)
{

    $village['x'] = ($village['x'] - $x_min)*$zoom;
    $village['y'] = ($village['y'] - $y_min)*$zoom;
    imagesetpixel($img, $village['x'], $village['y'], $white);
}

?>

Je mag er ook een while-lus van maken en $query->fetch(PDO::FETCH_ASSOC) gebruiken, achter de schermen betekent doet dit ongeveer hetzelfde. Het resultaat is in ieder geval hetzelfde :)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($village = $query->fetch(PDO::FETCH_ASSOC))
{

    // ...
}
?>
 
Quote Anchor link
Dankje jelmer, ik was toevallig zelf al op die oplossing gekomen, en hij werkt wel ;).
 
Johan

johan

04/08/2009 09:40:00
Quote Anchor link
En dat is ?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

04/08/2009 09:51:00
Quote Anchor link
@ johan: dat schrijft Jelmer toch? In plaats van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    foreach($fetched as $fetchid => $village)
?>

doe je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    foreach($query as $village)
?>

Je kunt een PDOStatement variabele gewoon met foreach doorlopen (dat bedoelt Jelmer met itereerbaar)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.