Geldsommen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 14:26:38
Quote Anchor link
Hallo,
ik ben bezig met een geldsommen script.

Ik krijg een aantal variabelen door via een html formulier zoals:

maximaal bedrag van de producten
prijs afronden op: 001, 002, 005, 010, 020, 050, 100 en 200 cent
betalen met: 001, 002, 005, 010, 020, 050, 100, en 200 cent

Wat is mijn bedoeling:

stel de instelling is:
maximaal bedrag: 2 euro
afronden op: 005 cent
betalen met: 020, 050, 100 en 200 cent.

ik maak een random bedrag aan voor een product, bijvoorbeeld een tandenborstel voor 1,25 euro.
Ik loop nu door de array van betalen met en vergelijk als het random bedrag lager is dan het te betalen bedrag.
De eerste in dit geval is dus de 2 euro munt en die wordt dan als image geplaatst, tot zover gaat het goed.

Maar wat nu als ik wil betalen met 1 euro en 50 cent, of met 1 euro en 1 van 20 cent en 1 van 10 cent
Ik ben al een poosje aan het denken hoe ik dat kan fixen.

Ik wil dan dus de benodigde images van de 1 euro, 20 cent en de 10 cent laten zien.

Iemand enig idee?

Ward:
Titel aangepast.
Gewijzigd op 27/06/2016 14:43:42 door Ward van der Put
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 11:31:08
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2016 14:45:29
Quote Anchor link
Maak een herhaalde lus (loop) waarin je de hoogst mogelijke munt steeds aftrekt van het restantbedrag totdat het restantbedrag 0 is.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 15:14:24
Quote Anchor link
Ik hoef niet op nul uit te komen, even nog een verduidelijken.

Image tandenbordstel Prijs: 1,25 betalen met: image 1 euro munt je krijgt terug 5 cent
image 20 eurocent
image 10 eurocent

Bedoel dat ik nu ook een lus kan maken totdat ik onder de 0 kom?
Hier de foreach die ik nu gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
foreach ($muntgeld as $munten) {
            
    // zet het muntgeld naar 2 digits
    $munten = number_format ((float) $munten / 100, 2, '.', '');
            
    // haal de . uit het muntbedrag
    $munten = str_replace(".","", $munten);
            
    // haal de . uit de random prijs
    $vergelijkmet = str_replace(".","", $inhoud['prijs']);
            

    // is het muntbedrag groter dan de random prijs
    if ($munten > $vergelijkmet) {
                
         // zet het image voor de munt
         $munt = "../images/geld_images/".$munten.".png";
                
         // we hebben een munt gevonden, stop met zoeken
         break;
    }
}
Gewijzigd op 27/06/2016 15:20:02 door Sietsko Bos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2016 15:22:55
Quote Anchor link
Maar € 1,25 betaal je toch met 3 munten van achtereenvolgens € 1, € 0,20 plus € 0,05?

Zit er een specifieke combinatie van munten in de portemonnee of zijn die eindig? In het eerste geval heb je een pool met bekende combinaties van bruikbare munten, in het tweede geval is betalen veel eenvoudiger. Dat is een ontwerpbeslissing.

Of je onder 0 kunt uitkomen, is afhankelijk van of je wisselgeld wilt ondersteunen: als je € 1,25 betaalt met een munt van € 2, dan krijg je normaliter € 0,50 + € 0,20 + € 0,05 terug. Dat is ook een ontwerpbeslissing.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 15:43:29
Quote Anchor link
Ward van der Put op 27/06/2016 15:22:55:
Maar € 1,25 betaal je toch met 3 munten van achtereenvolgens € 1, € 0,20 plus € 0,05?


Dat klopt, maar ik wil dus dat er uitgerekend word wat je terugkrijgt als je betaald met 1, 0,20, en 0,10.

Ik heb het nu wil zo dat je met een munt van 2 euro betaald dat hij die munt ook laat zien.
Heb alleen geen idee hoe het zo te maken dat het script ook kiest voor 1, 0,20 en 0,10

Er zijn geen specifieke combinaties, ik wil eigenlijk random laten beslissen welke munten ik mee betaal, maar wel zo dat het betaalbedrag hoger is dan het te betalen bedrag zodat je altijd geld terug krijgt.
Gewijzigd op 27/06/2016 15:45:58 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 18:12:02
Quote Anchor link
Geen idee wat je precies wilt, maar misschien heb je hier iets aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$EuroMunten
        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$TeBetalen        = rand(1,1000);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;

do
{
    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $TeBetalen)
    {

        $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }
        
}
while($TeBetalen != $RekenHulp);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '');
echo '<br/><br/>';
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{

    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

?>
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 18:35:35
Quote Anchor link
Dankje - SanThe - voor je reactie,

Het is niet helemaal wat ik zoek.
Ik zal proberen om wat duidelijker te zijn.
Hier een link van hoe het resultaat nu is - https://nl.pinterest.com/pin/367043438363828494/

Het eerste artikel is nu 80 cent die wordt nu betaald met een euro, maar het is de bedoeling dat er bijvoorbeeld ook betaald wordt met 0,50 en 2 x 0,20

Het derde artikel wordt betaald met 2 euro, maar zou ook kunnen zijn 1 van 1 euro en 1 van 0.10 of 0.20 of 0.50

Het lukt me wel om de eerste munt te kiezen die hoog genoeg is maar niet met meerdere munten.

Hopelijk is het zo iets duidelijker?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 18:38:35
Quote Anchor link
Je wilt altijd de hoogste munten hebben?

Oh, wat irritant, als je ergens op klikt moet je inloggen/aanmelden.
Ik kan dus niks bekijken.
Gewijzigd op 27/06/2016 18:43:30 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:00:26
Quote Anchor link
Niet altijd de hoogste munt, maar wel het aantal munten hoger dan het te betalen bedrag.
Bedrag van 1,45 zou de ene keer betaald kunnen worden met 1 x 1 euro en 1 x 0.50 maar de andere keer met een 2 euro munt of met 1 x 1 euro en en 3x 0.20 dit mag/moet juist variabel zijn.


Hier een linkje die wel werkt: http://www.juf-milou.nl/geldsommen.jpg
Gewijzigd op 27/06/2016 19:03:51 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:14:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$EuroMunten
        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$RetourMunten    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);

$TeBetalen        = rand(1,150);
do
{
    $IkBetaalMet    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaalMet < $TeBetalen);

$RetourBedrag    = $IkBetaalMet - $TeBetalen;

$RekenHulp        = 0;
$key            = count($EuroMunten);
do
{
    $key--;
    do
    {
        $munt    = $EuroMunten[$key];
        if(($munt + $RekenHulp) <= $RetourBedrag)
        {

            $RekenHulp += $munt;
            $RetourMunten[$key]++;
        }
    }
while($RetourBedrag >= ($RekenHulp + $munt));        
}
while($RetourBedrag != $RekenHulp);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal met €'.number_format($IkBetaalMet/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';
foreach($RetourMunten as $key => $value)
{

    if($RetourMunten[$key] > 0) echo $RetourMunten[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($RetourMunten[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

?>
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:20:34
Quote Anchor link
Ik krijg nog steeds het precieze bedrag, dit is juist niet de bedoeling omdat er uitgerekend moet worden hoeveel geld je terug krijgt. Een bedrag van 6.60 zou dus moeten geven:

3 x 2.00 + 1 x 0.50 + 1 x 0.20

of

4 x 2.00

of

2 x 2.00 + 2 x 1.00 + 1 x 0.50 + 1 x 0.20

Het is dus de bedoeling dat de ene munt in de afbeelding wordt vervangen door meerdere.
Gewijzigd op 27/06/2016 19:22:14 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:22:15
Quote Anchor link
Nou snap ik je niet meer.
Je wilde toch wat je retour krijgt.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:30:07
Quote Anchor link
Oeps mijn fout, moet je na het veranderen wel je bestand uploaden :p
Maar is nog niet wat ik nodig heb.

In jou script krijg je om te betalen altijd 1 munt (dat heb ik nu ook) zie afbeelding http://www.juf-milou.nl/geldsommen.jpg , dit zouden meerdere moeten worden.
Wat je terug krijgt van het betaalde bedrag moet uitgerekend worden door een leerling, dus dat hoeft niet terug te komen in het script.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:37:21
Quote Anchor link
Moet ik even over nadenken.
Want 30 cent betaal je bv. met 1 euro maar niet met 2 x 50 cent. ;-)

Ik ga nu eerst even wat eten.
Gewijzigd op 27/06/2016 19:38:06 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:42:29
Quote Anchor link
Inderdaad en 2x 0.20 of 1 x 1.00 of 1 x 0.50 zou wel kunnen, daar zat ik dus ook over te peinzen hoe dat op te lossen. Het is de bedoeling dat het papiergeld ook nog erbij komt maar ik denk als het muntgeld werkt dat ik het papiergeld er ook wel bij kan inbouwen.

Gelukkig is nu wel duidelijk wat de bedoeling is.

Wel grappig, zie dat je uit ZH komt daar ben ik morgen ook weer :-)
Oh dit heeft niks met het script te maken haha

Eet smakelijk.
Gewijzigd op 27/06/2016 21:18:48 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 22:26:22
Quote Anchor link
Zoiets misschien?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
# Dit array kun je aanvullen als je wilt
$EuroMunten        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);

$TeBetalen        = rand(1,end($EuroMunten));
do
{    $IkBetaal    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaal < $TeBetalen);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal €'.number_format($IkBetaal/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';

$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;
$teller            = 0;
do
{    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $IkBetaal and $munt > ($IkBetaal - $TeBetalen))
    {
    $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }

    $teller++;
    if($teller == 1000)
    {
    $IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
        $RekenHulp        = 0;
        $teller            = 0;
    }
}
while($IkBetaal != $RekenHulp);
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{
    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

echo '<br/>';
?>
Gewijzigd op 27/06/2016 22:39:27 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 22:44:07
Quote Anchor link
Even snel gekeken, en lijkt goed te zijn.
Ik zal het morgen of overmorgen eens in mijn script verwerken en kijken hoe het gaat.

Dank je voor je hulp :)
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

01/07/2016 14:41:20
Quote Anchor link
Vandaag had ik weer tijd om hier mee verder te gaan.
Het script werkt echt goed alleen....

Is het mogelijk om het script zo aan te passen op een totaal aantal muntjes of briefgeld wat je kan gebruiken?
Dus bijvoorbeeld:

maximaal 4 muntjes
maximaal 1 briefje + maximaal 2 muntjes
maximaal 2 briefjes

Zou je hier nog eens naar willen kijken, want ik was al aan het puzzelen maar kom er gewoon niet uit.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/07/2016 15:29:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
$maxMunten
        = 3;
$maxBiljetten        = 1;
# Dit array kun je aanvullen als je wilt
$EuroMunten        = array(1,2,5,10,20,50,100,200,500,1000);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$TeBetalen        = rand(1,end($EuroMunten));
do
{    $IkBetaal    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaal < $TeBetalen);
if($maxMunten == 0)
{
    $maxMunten = 1;
}

if($IkBetaal > 200 and $maxBiljetten == 0)
{
    $maxBiljetten = 1;
}


echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal €'.number_format($IkBetaal/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';

$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;
$teller            = 0;
do
{    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $IkBetaal and $munt > ($IkBetaal - $TeBetalen))
    {
    $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }

    $teller++;
    if($teller == 1000 or array_sum(array_slice($IkBetaalMet,0,8)) > $maxMunten or array_sum(array_slice($IkBetaalMet,8)) > $maxBiljetten)
    {
    $IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
        $RekenHulp        = 0;
        $teller            = 0;
    }
}
while($IkBetaal != $RekenHulp);
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{
    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

echo '<br/>';
?>

$maxMunten en $maxBiljetten kan je zelf aanpassen.
Gewijzigd op 01/07/2016 15:53:02 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

02/07/2016 08:49:13
Quote Anchor link
Geweldig van je snelle reactie, dank je ik ga dit van de week eens proberen in te bouwen en dan laat ik weten hoe het allemaal werkt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.