Geldsommen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Rotterdam! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 14:26:38
Quote Anchor link
Hallo,
ik ben bezig met een geldsommen script.

Ik krijg een aantal variabelen door via een html formulier zoals:

maximaal bedrag van de producten
prijs afronden op: 001, 002, 005, 010, 020, 050, 100 en 200 cent
betalen met: 001, 002, 005, 010, 020, 050, 100, en 200 cent

Wat is mijn bedoeling:

stel de instelling is:
maximaal bedrag: 2 euro
afronden op: 005 cent
betalen met: 020, 050, 100 en 200 cent.

ik maak een random bedrag aan voor een product, bijvoorbeeld een tandenborstel voor 1,25 euro.
Ik loop nu door de array van betalen met en vergelijk als het random bedrag lager is dan het te betalen bedrag.
De eerste in dit geval is dus de 2 euro munt en die wordt dan als image geplaatst, tot zover gaat het goed.

Maar wat nu als ik wil betalen met 1 euro en 50 cent, of met 1 euro en 1 van 20 cent en 1 van 10 cent
Ik ben al een poosje aan het denken hoe ik dat kan fixen.

Ik wil dan dus de benodigde images van de 1 euro, 20 cent en de 10 cent laten zien.

Iemand enig idee?

Ward:
Titel aangepast.
Gewijzigd op 27/06/2016 14:43:42 door Ward van der Put
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 00:06:09
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2016 14:45:29
Quote Anchor link
Maak een herhaalde lus (loop) waarin je de hoogst mogelijke munt steeds aftrekt van het restantbedrag totdat het restantbedrag 0 is.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 15:14:24
Quote Anchor link
Ik hoef niet op nul uit te komen, even nog een verduidelijken.

Image tandenbordstel Prijs: 1,25 betalen met: image 1 euro munt je krijgt terug 5 cent
image 20 eurocent
image 10 eurocent

Bedoel dat ik nu ook een lus kan maken totdat ik onder de 0 kom?
Hier de foreach die ik nu gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
foreach ($muntgeld as $munten) {
            
    // zet het muntgeld naar 2 digits
    $munten = number_format ((float) $munten / 100, 2, '.', '');
            
    // haal de . uit het muntbedrag
    $munten = str_replace(".","", $munten);
            
    // haal de . uit de random prijs
    $vergelijkmet = str_replace(".","", $inhoud['prijs']);
            

    // is het muntbedrag groter dan de random prijs
    if ($munten > $vergelijkmet) {
                
         // zet het image voor de munt
         $munt = "../images/geld_images/".$munten.".png";
                
         // we hebben een munt gevonden, stop met zoeken
         break;
    }
}
Gewijzigd op 27/06/2016 15:20:02 door Sietsko Bos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2016 15:22:55
Quote Anchor link
Maar € 1,25 betaal je toch met 3 munten van achtereenvolgens € 1, € 0,20 plus € 0,05?

Zit er een specifieke combinatie van munten in de portemonnee of zijn die eindig? In het eerste geval heb je een pool met bekende combinaties van bruikbare munten, in het tweede geval is betalen veel eenvoudiger. Dat is een ontwerpbeslissing.

Of je onder 0 kunt uitkomen, is afhankelijk van of je wisselgeld wilt ondersteunen: als je € 1,25 betaalt met een munt van € 2, dan krijg je normaliter € 0,50 + € 0,20 + € 0,05 terug. Dat is ook een ontwerpbeslissing.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 15:43:29
Quote Anchor link
Ward van der Put op 27/06/2016 15:22:55:
Maar € 1,25 betaal je toch met 3 munten van achtereenvolgens € 1, € 0,20 plus € 0,05?


Dat klopt, maar ik wil dus dat er uitgerekend word wat je terugkrijgt als je betaald met 1, 0,20, en 0,10.

Ik heb het nu wil zo dat je met een munt van 2 euro betaald dat hij die munt ook laat zien.
Heb alleen geen idee hoe het zo te maken dat het script ook kiest voor 1, 0,20 en 0,10

Er zijn geen specifieke combinaties, ik wil eigenlijk random laten beslissen welke munten ik mee betaal, maar wel zo dat het betaalbedrag hoger is dan het te betalen bedrag zodat je altijd geld terug krijgt.
Gewijzigd op 27/06/2016 15:45:58 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 18:12:02
Quote Anchor link
Geen idee wat je precies wilt, maar misschien heb je hier iets aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$EuroMunten
        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$TeBetalen        = rand(1,1000);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;

do
{
    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $TeBetalen)
    {

        $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }
        
}
while($TeBetalen != $RekenHulp);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '');
echo '<br/><br/>';
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{

    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

?>
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 18:35:35
Quote Anchor link
Dankje - SanThe - voor je reactie,

Het is niet helemaal wat ik zoek.
Ik zal proberen om wat duidelijker te zijn.
Hier een link van hoe het resultaat nu is - https://nl.pinterest.com/pin/367043438363828494/

Het eerste artikel is nu 80 cent die wordt nu betaald met een euro, maar het is de bedoeling dat er bijvoorbeeld ook betaald wordt met 0,50 en 2 x 0,20

Het derde artikel wordt betaald met 2 euro, maar zou ook kunnen zijn 1 van 1 euro en 1 van 0.10 of 0.20 of 0.50

Het lukt me wel om de eerste munt te kiezen die hoog genoeg is maar niet met meerdere munten.

Hopelijk is het zo iets duidelijker?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 18:38:35
Quote Anchor link
Je wilt altijd de hoogste munten hebben?

Oh, wat irritant, als je ergens op klikt moet je inloggen/aanmelden.
Ik kan dus niks bekijken.
Gewijzigd op 27/06/2016 18:43:30 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:00:26
Quote Anchor link
Niet altijd de hoogste munt, maar wel het aantal munten hoger dan het te betalen bedrag.
Bedrag van 1,45 zou de ene keer betaald kunnen worden met 1 x 1 euro en 1 x 0.50 maar de andere keer met een 2 euro munt of met 1 x 1 euro en en 3x 0.20 dit mag/moet juist variabel zijn.


Hier een linkje die wel werkt: http://www.juf-milou.nl/geldsommen.jpg
Gewijzigd op 27/06/2016 19:03:51 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:14:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$EuroMunten
        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$RetourMunten    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);

$TeBetalen        = rand(1,150);
do
{
    $IkBetaalMet    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaalMet < $TeBetalen);

$RetourBedrag    = $IkBetaalMet - $TeBetalen;

$RekenHulp        = 0;
$key            = count($EuroMunten);
do
{
    $key--;
    do
    {
        $munt    = $EuroMunten[$key];
        if(($munt + $RekenHulp) <= $RetourBedrag)
        {

            $RekenHulp += $munt;
            $RetourMunten[$key]++;
        }
    }
while($RetourBedrag >= ($RekenHulp + $munt));        
}
while($RetourBedrag != $RekenHulp);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal met €'.number_format($IkBetaalMet/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';
foreach($RetourMunten as $key => $value)
{

    if($RetourMunten[$key] > 0) echo $RetourMunten[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($RetourMunten[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

?>
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:20:34
Quote Anchor link
Ik krijg nog steeds het precieze bedrag, dit is juist niet de bedoeling omdat er uitgerekend moet worden hoeveel geld je terug krijgt. Een bedrag van 6.60 zou dus moeten geven:

3 x 2.00 + 1 x 0.50 + 1 x 0.20

of

4 x 2.00

of

2 x 2.00 + 2 x 1.00 + 1 x 0.50 + 1 x 0.20

Het is dus de bedoeling dat de ene munt in de afbeelding wordt vervangen door meerdere.
Gewijzigd op 27/06/2016 19:22:14 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:22:15
Quote Anchor link
Nou snap ik je niet meer.
Je wilde toch wat je retour krijgt.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:30:07
Quote Anchor link
Oeps mijn fout, moet je na het veranderen wel je bestand uploaden :p
Maar is nog niet wat ik nodig heb.

In jou script krijg je om te betalen altijd 1 munt (dat heb ik nu ook) zie afbeelding http://www.juf-milou.nl/geldsommen.jpg , dit zouden meerdere moeten worden.
Wat je terug krijgt van het betaalde bedrag moet uitgerekend worden door een leerling, dus dat hoeft niet terug te komen in het script.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:37:21
Quote Anchor link
Moet ik even over nadenken.
Want 30 cent betaal je bv. met 1 euro maar niet met 2 x 50 cent. ;-)

Ik ga nu eerst even wat eten.
Gewijzigd op 27/06/2016 19:38:06 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:42:29
Quote Anchor link
Inderdaad en 2x 0.20 of 1 x 1.00 of 1 x 0.50 zou wel kunnen, daar zat ik dus ook over te peinzen hoe dat op te lossen. Het is de bedoeling dat het papiergeld ook nog erbij komt maar ik denk als het muntgeld werkt dat ik het papiergeld er ook wel bij kan inbouwen.

Gelukkig is nu wel duidelijk wat de bedoeling is.

Wel grappig, zie dat je uit ZH komt daar ben ik morgen ook weer :-)
Oh dit heeft niks met het script te maken haha

Eet smakelijk.
Gewijzigd op 27/06/2016 21:18:48 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 22:26:22
Quote Anchor link
Zoiets misschien?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
# Dit array kun je aanvullen als je wilt
$EuroMunten        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);

$TeBetalen        = rand(1,end($EuroMunten));
do
{    $IkBetaal    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaal < $TeBetalen);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal €'.number_format($IkBetaal/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';

$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;
$teller            = 0;
do
{    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $IkBetaal and $munt > ($IkBetaal - $TeBetalen))
    {
    $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }

    $teller++;
    if($teller == 1000)
    {
    $IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
        $RekenHulp        = 0;
        $teller            = 0;
    }
}
while($IkBetaal != $RekenHulp);
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{
    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

echo '<br/>';
?>
Gewijzigd op 27/06/2016 22:39:27 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 22:44:07
Quote Anchor link
Even snel gekeken, en lijkt goed te zijn.
Ik zal het morgen of overmorgen eens in mijn script verwerken en kijken hoe het gaat.

Dank je voor je hulp :)
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

01/07/2016 14:41:20
Quote Anchor link
Vandaag had ik weer tijd om hier mee verder te gaan.
Het script werkt echt goed alleen....

Is het mogelijk om het script zo aan te passen op een totaal aantal muntjes of briefgeld wat je kan gebruiken?
Dus bijvoorbeeld:

maximaal 4 muntjes
maximaal 1 briefje + maximaal 2 muntjes
maximaal 2 briefjes

Zou je hier nog eens naar willen kijken, want ik was al aan het puzzelen maar kom er gewoon niet uit.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/07/2016 15:29:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
$maxMunten
        = 3;
$maxBiljetten        = 1;
# Dit array kun je aanvullen als je wilt
$EuroMunten        = array(1,2,5,10,20,50,100,200,500,1000);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$TeBetalen        = rand(1,end($EuroMunten));
do
{    $IkBetaal    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaal < $TeBetalen);
if($maxMunten == 0)
{
    $maxMunten = 1;
}

if($IkBetaal > 200 and $maxBiljetten == 0)
{
    $maxBiljetten = 1;
}


echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal €'.number_format($IkBetaal/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';

$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;
$teller            = 0;
do
{    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $IkBetaal and $munt > ($IkBetaal - $TeBetalen))
    {
    $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }

    $teller++;
    if($teller == 1000 or array_sum(array_slice($IkBetaalMet,0,8)) > $maxMunten or array_sum(array_slice($IkBetaalMet,8)) > $maxBiljetten)
    {
    $IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
        $RekenHulp        = 0;
        $teller            = 0;
    }
}
while($IkBetaal != $RekenHulp);
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{
    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

echo '<br/>';
?>

$maxMunten en $maxBiljetten kan je zelf aanpassen.
Gewijzigd op 01/07/2016 15:53:02 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

02/07/2016 08:49:13
Quote Anchor link
Geweldig van je snelle reactie, dank je ik ga dit van de week eens proberen in te bouwen en dan laat ik weten hoe het allemaal werkt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.