Geldsommen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front end developer

Functie Binnen de functie van Front-end developer werk je mee aan uitdagende klantprojecten. In teamverband werk je aan de voorkant van onze state-of-the-art portaal oplossingen en apps. Dit alles gebeurt in een multidisciplinaire omgeving waarbij je de ruimte hebt om te sparren, je ideeën scherp te stellen, en waar je met de benodigde kennis en ervaring om je heen altijd terecht kunt bij je collega’s voor vragen en ondersteuning. Meestal werk je vanuit ons kantoor maar we bieden ook alle faciliteiten om thuis te kunnen werken. Voor sommige projecten ga je mee naar de klant, wellicht zelfs in het buitenland!

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Junior Software developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een compact team met drie ervaren .NET ontwikkelaars. Wij werken op projectbasis en begeleiden zelf het hele traject van A tot Z. Wij bieden jou dan ook een brede functie aan met veel technische uitdaging! Ons traject ziet er als volgt uit: 1) Wij analyseren de behoefte van onze klant 2) Wij werken de behoefte uit en vertalen dit naar technische werkzaamheden en maken een uren/kosten schatting; 3) Wij gaan aan de slag met het ontwikkelen van het product met directe feedback van de klant, zodat datgene gerealiseerd wordt, wat gewenst is;

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 14:26:38
Quote Anchor link
Hallo,
ik ben bezig met een geldsommen script.

Ik krijg een aantal variabelen door via een html formulier zoals:

maximaal bedrag van de producten
prijs afronden op: 001, 002, 005, 010, 020, 050, 100 en 200 cent
betalen met: 001, 002, 005, 010, 020, 050, 100, en 200 cent

Wat is mijn bedoeling:

stel de instelling is:
maximaal bedrag: 2 euro
afronden op: 005 cent
betalen met: 020, 050, 100 en 200 cent.

ik maak een random bedrag aan voor een product, bijvoorbeeld een tandenborstel voor 1,25 euro.
Ik loop nu door de array van betalen met en vergelijk als het random bedrag lager is dan het te betalen bedrag.
De eerste in dit geval is dus de 2 euro munt en die wordt dan als image geplaatst, tot zover gaat het goed.

Maar wat nu als ik wil betalen met 1 euro en 50 cent, of met 1 euro en 1 van 20 cent en 1 van 10 cent
Ik ben al een poosje aan het denken hoe ik dat kan fixen.

Ik wil dan dus de benodigde images van de 1 euro, 20 cent en de 10 cent laten zien.

Iemand enig idee?

Ward:
Titel aangepast.
Gewijzigd op 27/06/2016 14:43:42 door Ward van der Put
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:40:34
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2016 14:45:29
Quote Anchor link
Maak een herhaalde lus (loop) waarin je de hoogst mogelijke munt steeds aftrekt van het restantbedrag totdat het restantbedrag 0 is.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 15:14:24
Quote Anchor link
Ik hoef niet op nul uit te komen, even nog een verduidelijken.

Image tandenbordstel Prijs: 1,25 betalen met: image 1 euro munt je krijgt terug 5 cent
image 20 eurocent
image 10 eurocent

Bedoel dat ik nu ook een lus kan maken totdat ik onder de 0 kom?
Hier de foreach die ik nu gebruik.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
foreach ($muntgeld as $munten) {
            
    // zet het muntgeld naar 2 digits
    $munten = number_format ((float) $munten / 100, 2, '.', '');
            
    // haal de . uit het muntbedrag
    $munten = str_replace(".","", $munten);
            
    // haal de . uit de random prijs
    $vergelijkmet = str_replace(".","", $inhoud['prijs']);
            

    // is het muntbedrag groter dan de random prijs
    if ($munten > $vergelijkmet) {
                
         // zet het image voor de munt
         $munt = "../images/geld_images/".$munten.".png";
                
         // we hebben een munt gevonden, stop met zoeken
         break;
    }
}
Gewijzigd op 27/06/2016 15:20:02 door Sietsko Bos
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2016 15:22:55
Quote Anchor link
Maar € 1,25 betaal je toch met 3 munten van achtereenvolgens € 1, € 0,20 plus € 0,05?

Zit er een specifieke combinatie van munten in de portemonnee of zijn die eindig? In het eerste geval heb je een pool met bekende combinaties van bruikbare munten, in het tweede geval is betalen veel eenvoudiger. Dat is een ontwerpbeslissing.

Of je onder 0 kunt uitkomen, is afhankelijk van of je wisselgeld wilt ondersteunen: als je € 1,25 betaalt met een munt van € 2, dan krijg je normaliter € 0,50 + € 0,20 + € 0,05 terug. Dat is ook een ontwerpbeslissing.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 15:43:29
Quote Anchor link
Ward van der Put op 27/06/2016 15:22:55:
Maar € 1,25 betaal je toch met 3 munten van achtereenvolgens € 1, € 0,20 plus € 0,05?


Dat klopt, maar ik wil dus dat er uitgerekend word wat je terugkrijgt als je betaald met 1, 0,20, en 0,10.

Ik heb het nu wil zo dat je met een munt van 2 euro betaald dat hij die munt ook laat zien.
Heb alleen geen idee hoe het zo te maken dat het script ook kiest voor 1, 0,20 en 0,10

Er zijn geen specifieke combinaties, ik wil eigenlijk random laten beslissen welke munten ik mee betaal, maar wel zo dat het betaalbedrag hoger is dan het te betalen bedrag zodat je altijd geld terug krijgt.
Gewijzigd op 27/06/2016 15:45:58 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 18:12:02
Quote Anchor link
Geen idee wat je precies wilt, maar misschien heb je hier iets aan.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$EuroMunten
        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$TeBetalen        = rand(1,1000);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;

do
{
    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $TeBetalen)
    {

        $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }
        
}
while($TeBetalen != $RekenHulp);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '');
echo '<br/><br/>';
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{

    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

?>
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 18:35:35
Quote Anchor link
Dankje - SanThe - voor je reactie,

Het is niet helemaal wat ik zoek.
Ik zal proberen om wat duidelijker te zijn.
Hier een link van hoe het resultaat nu is - https://nl.pinterest.com/pin/367043438363828494/

Het eerste artikel is nu 80 cent die wordt nu betaald met een euro, maar het is de bedoeling dat er bijvoorbeeld ook betaald wordt met 0,50 en 2 x 0,20

Het derde artikel wordt betaald met 2 euro, maar zou ook kunnen zijn 1 van 1 euro en 1 van 0.10 of 0.20 of 0.50

Het lukt me wel om de eerste munt te kiezen die hoog genoeg is maar niet met meerdere munten.

Hopelijk is het zo iets duidelijker?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 18:38:35
Quote Anchor link
Je wilt altijd de hoogste munten hebben?

Oh, wat irritant, als je ergens op klikt moet je inloggen/aanmelden.
Ik kan dus niks bekijken.
Gewijzigd op 27/06/2016 18:43:30 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:00:26
Quote Anchor link
Niet altijd de hoogste munt, maar wel het aantal munten hoger dan het te betalen bedrag.
Bedrag van 1,45 zou de ene keer betaald kunnen worden met 1 x 1 euro en 1 x 0.50 maar de andere keer met een 2 euro munt of met 1 x 1 euro en en 3x 0.20 dit mag/moet juist variabel zijn.


Hier een linkje die wel werkt: http://www.juf-milou.nl/geldsommen.jpg
Gewijzigd op 27/06/2016 19:03:51 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:14:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
$EuroMunten
        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$RetourMunten    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);

$TeBetalen        = rand(1,150);
do
{
    $IkBetaalMet    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaalMet < $TeBetalen);

$RetourBedrag    = $IkBetaalMet - $TeBetalen;

$RekenHulp        = 0;
$key            = count($EuroMunten);
do
{
    $key--;
    do
    {
        $munt    = $EuroMunten[$key];
        if(($munt + $RekenHulp) <= $RetourBedrag)
        {

            $RekenHulp += $munt;
            $RetourMunten[$key]++;
        }
    }
while($RetourBedrag >= ($RekenHulp + $munt));        
}
while($RetourBedrag != $RekenHulp);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal met €'.number_format($IkBetaalMet/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';
foreach($RetourMunten as $key => $value)
{

    if($RetourMunten[$key] > 0) echo $RetourMunten[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($RetourMunten[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

?>
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:20:34
Quote Anchor link
Ik krijg nog steeds het precieze bedrag, dit is juist niet de bedoeling omdat er uitgerekend moet worden hoeveel geld je terug krijgt. Een bedrag van 6.60 zou dus moeten geven:

3 x 2.00 + 1 x 0.50 + 1 x 0.20

of

4 x 2.00

of

2 x 2.00 + 2 x 1.00 + 1 x 0.50 + 1 x 0.20

Het is dus de bedoeling dat de ene munt in de afbeelding wordt vervangen door meerdere.
Gewijzigd op 27/06/2016 19:22:14 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:22:15
Quote Anchor link
Nou snap ik je niet meer.
Je wilde toch wat je retour krijgt.
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:30:07
Quote Anchor link
Oeps mijn fout, moet je na het veranderen wel je bestand uploaden :p
Maar is nog niet wat ik nodig heb.

In jou script krijg je om te betalen altijd 1 munt (dat heb ik nu ook) zie afbeelding http://www.juf-milou.nl/geldsommen.jpg , dit zouden meerdere moeten worden.
Wat je terug krijgt van het betaalde bedrag moet uitgerekend worden door een leerling, dus dat hoeft niet terug te komen in het script.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 19:37:21
Quote Anchor link
Moet ik even over nadenken.
Want 30 cent betaal je bv. met 1 euro maar niet met 2 x 50 cent. ;-)

Ik ga nu eerst even wat eten.
Gewijzigd op 27/06/2016 19:38:06 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 19:42:29
Quote Anchor link
Inderdaad en 2x 0.20 of 1 x 1.00 of 1 x 0.50 zou wel kunnen, daar zat ik dus ook over te peinzen hoe dat op te lossen. Het is de bedoeling dat het papiergeld ook nog erbij komt maar ik denk als het muntgeld werkt dat ik het papiergeld er ook wel bij kan inbouwen.

Gelukkig is nu wel duidelijk wat de bedoeling is.

Wel grappig, zie dat je uit ZH komt daar ben ik morgen ook weer :-)
Oh dit heeft niks met het script te maken haha

Eet smakelijk.
Gewijzigd op 27/06/2016 21:18:48 door Sietsko Bos
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2016 22:26:22
Quote Anchor link
Zoiets misschien?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php
# Dit array kun je aanvullen als je wilt
$EuroMunten        = array(1,2,5,10,20,50,100,200);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);

$TeBetalen        = rand(1,end($EuroMunten));
do
{    $IkBetaal    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaal < $TeBetalen);

echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal €'.number_format($IkBetaal/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';

$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;
$teller            = 0;
do
{    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $IkBetaal and $munt > ($IkBetaal - $TeBetalen))
    {
    $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }

    $teller++;
    if($teller == 1000)
    {
    $IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
        $RekenHulp        = 0;
        $teller            = 0;
    }
}
while($IkBetaal != $RekenHulp);
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{
    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

echo '<br/>';
?>
Gewijzigd op 27/06/2016 22:39:27 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

27/06/2016 22:44:07
Quote Anchor link
Even snel gekeken, en lijkt goed te zijn.
Ik zal het morgen of overmorgen eens in mijn script verwerken en kijken hoe het gaat.

Dank je voor je hulp :)
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

01/07/2016 14:41:20
Quote Anchor link
Vandaag had ik weer tijd om hier mee verder te gaan.
Het script werkt echt goed alleen....

Is het mogelijk om het script zo aan te passen op een totaal aantal muntjes of briefgeld wat je kan gebruiken?
Dus bijvoorbeeld:

maximaal 4 muntjes
maximaal 1 briefje + maximaal 2 muntjes
maximaal 2 briefjes

Zou je hier nog eens naar willen kijken, want ik was al aan het puzzelen maar kom er gewoon niet uit.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/07/2016 15:29:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php
$maxMunten
        = 3;
$maxBiljetten        = 1;
# Dit array kun je aanvullen als je wilt
$EuroMunten        = array(1,2,5,10,20,50,100,200,500,1000);
$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$TeBetalen        = rand(1,end($EuroMunten));
do
{    $IkBetaal    = $EuroMunten[rand(0,count($EuroMunten)-1)];
}
while($IkBetaal < $TeBetalen);
if($maxMunten == 0)
{
    $maxMunten = 1;
}

if($IkBetaal > 200 and $maxBiljetten == 0)
{
    $maxBiljetten = 1;
}


echo 'Te betalen €'.number_format($TeBetalen/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo 'Ik betaal €'.number_format($IkBetaal/100, 2, '.', '').'<br/>';
echo '<br/>';

$IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
$RekenHulp        = 0;
$teller            = 0;
do
{    $key    = rand(0,count($EuroMunten)-1);
    $munt    = $EuroMunten[$key];
    if(($munt + $RekenHulp) <= $IkBetaal and $munt > ($IkBetaal - $TeBetalen))
    {
    $RekenHulp += $munt;
        $IkBetaalMet[$key]++;
    }

    $teller++;
    if($teller == 1000 or array_sum(array_slice($IkBetaalMet,0,8)) > $maxMunten or array_sum(array_slice($IkBetaalMet,8)) > $maxBiljetten)
    {
    $IkBetaalMet    = array_fill(0,count($EuroMunten),0);
        $RekenHulp        = 0;
        $teller            = 0;
    }
}
while($IkBetaal != $RekenHulp);
foreach($IkBetaalMet as $key => $value)
{
    if($IkBetaalMet[$key] > 0) echo $IkBetaalMet[$key].' x €'.number_format($EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').' = €'.number_format($IkBetaalMet[$key]*$EuroMunten[$key]/100, 2, '.', '').'<br/>';
}

echo '<br/>';
?>

$maxMunten en $maxBiljetten kan je zelf aanpassen.
Gewijzigd op 01/07/2016 15:53:02 door - SanThe -
 
Sietsko Bos

Sietsko Bos

02/07/2016 08:49:13
Quote Anchor link
Geweldig van je snelle reactie, dank je ik ga dit van de week eens proberen in te bouwen en dan laat ik weten hoe het allemaal werkt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.