geluid automatisch stop zetten HTML AUDIO PLAYER

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Space gremlin

space gremlin

10/10/2021 01:31:52
Anchor link
Zie onder code

ik gebruik hier 2 players deze werken naar behoren.
echter wil ik dat alle het geluid stop gezet word, of op pauze gezet word.
Op het moment dat player of player2 aangeklikt word.

Hoe kan ik dit doen, ik heb diversen opties van het internet geprobeerd.
en werken helaas niet. alvast bedankt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?

if(!file_exists("mp3/".$cartnr2.'.mp3'))
{
}
else{
$audio1 = '<audio id="player" controls loop controlsList="nodownload" >
 
  <source src="'
.HTTPS_SERVER.'/mp3/'.$cartnr2.'.ogg" type="audio/ogg">
  <source src="'
.HTTPS_SERVER.'/mp3/'.$cartnr2.'.mp3" type="audio/mpeg">
  Your browser does not support the audio element.
</audio>'
;$audio2 = playsong ; $audio6 = playsong_msx;
}


if(!file_exists("mp3/".$cartnr2.'-nm.mp3'))
{
}
else{
$audio3 = '<audio id="player2" controls loop controlsList="nodownload" >
 
  <source src="'
.HTTPS_SERVER.'/mp3/'.$cartnr2.'-nm.ogg" type="audio/ogg">
  <source src="'
.HTTPS_SERVER.'/mp3/'.$cartnr2.'-nm.mp3" type="audio/mpeg">
  Your browser does not support the audio element.
</audio>'
;$audio4 = playsong ; $audio5 = playsong_nm;
}

>?
Gewijzigd op 10/10/2021 01:32:54 door Space gremlin
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:41:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2021 01:33:40
Anchor link
Wat heb je al geprobeerd?
Misschien zat je al op het goede (audio)spoor? ;-)
 
Space gremlin

space gremlin

10/10/2021 01:35:19
Anchor link
goh ik snap je vraag, maar ik heb zoveel geprobeerd, dat het lastig is om dat hier allemaal op te noemen, want als het niet werk gooi ik het meteen weer uit mijn php code.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2021 01:38:54
Anchor link
Tja, het is eigenlijk de bedoeling om dan te debuggen en te kijken waarom het niet werkt.
Daar leer je tenminste van ;-)

Maar ik denk dat je met de Audio API uit Javascript wel uit de voeten kan:
https://www.w3schools.com/jsref/met_audio_pause.asp
Gewijzigd op 10/10/2021 01:40:01 door - Ariën -
 
Space gremlin

space gremlin

10/10/2021 01:39:26
Anchor link
1 voorbeeld deze werkte dus, echter toen ik deze later weer ging testen werkte deze ineens weer niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
document.addEventListener('play', function(e){
    var
audios = document.getElementsByTagName('audio');
    for(var i = 0, len = audios.length; i < len;i++){
        if(audios[i] != e.target){
            audios[i].pause();
        }
    }
},
true);

?>


Toevoeging op 10/10/2021 01:41:28:

@-Ariën-

die code ben ik dus ook bezig geweest, maar krijg het helaas niet aan de praat
terwijl je zou zeggen dat het niet zo moeilijk moet zijn hihi.
Gewijzigd op 10/10/2021 01:42:49 door space gremlin
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/10/2021 01:42:54
Anchor link
Het zal wel een reden hebben dat het opeens niet werkt ;-)

Je hebt vermoedelijk iets gewijzigd?
Ik zou zeggen: Ga debuggen en gooi eens wat console.log()'s in de code, en kijk eens eens per if/for/while-statement of die wordt doorlopen en wat de variabelen uitspugen.
Gewijzigd op 10/10/2021 01:43:48 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/10/2021 12:15:24
Anchor link
Topic gesloten na (verwijderde) spamkick.
Topicstarter kan na PM met crew het topic weer laten heropenen.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.