generatie van select options

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Groovez acid

groovez acid

17/04/2012 16:07:25
Quote Anchor link
hallo
op deze manier genereer ik een select menu voor in een formpje

$games=mysql_query("SELECT id,name FROM ffa_games");
while(list($id,$name)=mysql_fetch_row($games))
{$gamelist.="<option value='$id'>$name</option>\n";}

nu zou ik hier graag een eerste option aan toevoegen die eruit ziet als volgt
Choose ur Game ...
omdat wanneer je op de pagina terecht komt, zie je al info die niet klopt met de inhoud van het select menu
dus wil ik de inhoud verbergen totdat ze het zelf veranderenn

iemand enig idee hoe ik hier aan begin?

bedankt alvast
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:13:29
 
Gerhard l

gerhard l

17/04/2012 16:14:51
Quote Anchor link
Er staat als het goed is voor de while ergens <select name="iets"> zet daaronder je default <option>Choose your game</option> en hierna komt je while die de rest van je options laad.
 
Groovez acid

groovez acid

17/04/2012 17:00:52
Quote Anchor link
thx man!

werkt inderdaad
<select name='game'><option>Choose Game ...</option>$gamelist</select>

mss kan je me hier ook mee helpen
als ze een bepaalde waarde kiezen en klikken, krijgen ze de overeenkomstige gegevens te zien, op dezelfde pagina
maar in de select staat Choose Game ...
ik wil dat hij toont, wat de vorige keuze was

in welke richting moet ik dat gaan zoeken?

bedankt !

Toevoeging op 17/04/2012 17:33:18:

gelukt !

$games=mysql_query("SELECT id,name FROM ffa_games");
while(list($id,$name)=mysql_fetch_row($games)){ if ($id == $gameholder)
{
$gamelist.="<option selected value='$id'>$name</option>\n";
}
else
{
$gamelist.="<option value='$id'>$name</option>\n";
}
}
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.