Genereren van 4/ 5 of 6 getallen voor loterij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bj?rn

Bj?rn

10/10/2008 16:25:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig om voor mijn site een script te schrijven (lees in elkaar aan het plakken) maar nu loop ik op enkele zaken vast namelijk:

1-ipv de radio button wil ik "gewoon" de afbeelding welke er naast staat kunnen klikken (en dan gekleurt oplicht d.m.v. een andere kleur afbeelding
2 - ik wil dat als er zo'n afbeelding aangeklikt word dat er dan in combinatie met de "START" button hij 4 / 5 of 6 getallen van 1 t/m 45 d.m.v. afbeeldingen naast elkaar op het scherm toont.

Ik heb als voorbeeld tussen het Table en Script gedeelte een generator gekopieerd ter verduidelijking?! waarbij je dus op start klikt en deze dan 4 / 5 of 6 getallen uit een maximum van 45 getallen genereert.

hier even het voorbeeldje: http://www.gelukgever.nl/lotto/lottoradio.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
<head>
<title>Lotto ballen Generator</title>
</head>


<?php
echo '<div align="center"> <font face="Arial" color="#004FA3" size="5"><STRONG>Lotto getallen Generator'."<BR><BR>\n";
?>

<form name="lottery">
  <div id="lotto" align="center">
    <center>
    
<font face="Arial" color="#004FA3" size="4"><STRONG>Welk spel wilt U spelen?</STRONG><BR><BR>

<TABLE height="40" cellspacing="2" cellpadding="0" width="200" border="0" >
<TR>
<TD align=CENTER valign=MIDDLE>
<font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><STRONG>Zaterdaglotto met</STRONG><BR>
<input name="welke_lotto" type="radio" value="Zaterdaglotto" checked="checked" /><IMG SRC="images/lotto_06k.gif" WIDTH=25 HEIGHT=25 BORDER=0> ballen</font>
<BR><BR>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD align=CENTER valign=MIDDLE>
<font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><STRONG>Daglotto met</STRONG><BR>
<input name="welke_lotto" type="radio" value="Daglotto" /><IMG SRC="images/lotto_06k.gif" WIDTH=25 HEIGHT=25 BORDER=0> ballen</font>
<BR><BR>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD align=CENTER valign=MIDDLE>
<font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><STRONG>Zaterdaglotto 4/5 met</STRONG><BR>
<input name="welke_lotto" type="radio" value="Lotto_4/5_met_4_ballen" /><IMG SRC="images/lotto_04k.gif" WIDTH=25 HEIGHT=25 BORDER=0> ballen</font>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD align=CENTER valign=MIDDLE>
<font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><B>of</B><BR></font>
</TD>
</TR>
<TR>
<TD align=CENTER valign=MIDDLE>
<font face="Arial" color="#004FA3" size="3">
<input name="welke_lotto" type="radio" value="Lotto_4/5_met_5_ballen" /><IMG SRC="images/lotto_05k.gif" WIDTH=25 HEIGHT=25 BORDER=0> ballen</font>
<BR><BR>
</TD>
</TR>
</TABLE>

       <input type="text" size="1" name="hoeveel_ballen" value="6"><BR>
    <BR>
    Hoeveel nummers?<BR>
    <input type="text" size="1" name="max_number" value="45"><BR>
    <BR>
    De getallen<BR>
    <input type="text" size="16" maxlength="16" name="numbers"><BR><BR>
    <input type="button" value="Start" onclick="generatenos();"><BR>
    <BR>

    </font>
    </p>
    </center>
  </div>
</form>


<script language="javascript">
<!--
//code to generate and display random numbers, using values entered by a user on a form
//(namely hoeveel_ballen and MAX_NUMBER), for use as lottery numbers etc.
//Copyright (C) Rhodus Corp 1997 [[email protected]]
//do not use this code in whole or in part without including these four lines.
var loop;    //loop counter    
var randy;    //holds random numbers
function make_array(size)        //creates a one-dimensional array
{
    this.length = size;
        for (a=0; a<size; a++) this[a]="";
}
function generatenos()        //flags certain numbers in a one-dimensional array
{
    hold = new make_array(document.lottery.max_number.value);
    document.lottery.numbers.value = "";    //clear numbers box
    //now we need to generate some numbers-----------------------------------------------
    for(loop=0;loop<document.lottery.hoeveel_ballen.value;loop++)    //1 step through loop for each ball to be drawn
    {
        randy = Math.round(Math.random()*(document.lottery.max_number.value-1));
        randy++;    //ie. number between 0+1 (=1) and max_value-1+1 (=max_value)
        if(hold[randy]==1)
        {
            loop--;        //if number already chosen, go back one step in the loop
            continue;        //and start again (so no duplicate numbers)
        }
        if(hold[randy]!=1)
        {
            hold[randy]=1;    //if not already flagged, then flag the number in the 'hold' list
        }
    }
    //-----------------------------------------------------------------------------------
    //now we need to display the numbers-------------------------------------------------
    for(loop=0;loop<=document.lottery.max_number.value;loop++)    
    {
        if(hold[loop]==1)    //ie. if 'loop' is flagged
            document.lottery.numbers.value = document.lottery.numbers.value + loop + "  ";    //display on 'numbers' text field, seperated by SPACE
    }
    //-----------------------------------------------------------------------------------
}    
// -->
</script>


Ik hoop dat mijn vragen duidelijk zijn, zoniet dan hoor ik het wel :)

Zoals reeds vermeld ben bezig dit te maken door veel knippen en plakken in aanvulling met zelf wat typen dit omdat ik PHP nog niet goed genoeg door heb om zelf iets helemaal te schrijven.

alsvast hartelijk bedankt,

Björn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bj?rn
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 18:02:02
 
Jasper Geelen

Jasper Geelen

10/10/2008 16:37:00
Quote Anchor link
Even de Code tags gebruiken, danku :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jasper Geelen
 
- SanThe -

- SanThe -

10/10/2008 16:49:00
Quote Anchor link
Pas je post even aan en gebruik en tags om je code heen. Om php code zet je uiteraard dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
Gebruik je Afbeelding knop om dit te doen.

SanThe.
 
--

--

10/10/2008 17:12:00
Quote Anchor link
Voor die getallen kun je eens kijken naar rand.
 
Bj?rn

Bj?rn

10/10/2008 20:02:00
Quote Anchor link
goedesavond's

die tags vergeten, sorry :) is nu aan gepast

v.w.b. die rand ga ik ff naar kijken de rest van de vragen staan nu nog open.

greetz Björn en alvast bedankt
 
Bj?rn

Bj?rn

11/10/2008 23:11:00
Quote Anchor link
Goede avond,


@evert, ik heb gekeken naar de rand maar deze is zoals ik gezien heb met mijn gebroken engels te verwerken door middel van een refresh en niet door een button.

Dit heeft er tot geleid dat ik nu het een en ander zelf gedaan heb waardoor er nu nog "maar" 3 vragen over blijven, namelijk;
1-is het mogelijk om de button knoppen te vervangen door een afbeelding welke van kleur verandert als deze aan geklikt is.
2-als een van de 4 radio buttons is aan geklikt dat deze met de value daarvan (4,5 of 6) getallen genereert en plaats in de text box
3- als vraag 2 gelukt is, is het dan ook mogelijk om deze getallen te laten vervangen door een afbeelding.

hier weer het huidige voorbeeld: http://www.gelukgever.nl/lotto/lottogengen.php

alsmede de bij behorende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
<head>
<title>Lotto getallen Generator || Primera Grooteman</title>
</head>


<?php
echo '<div align="center"> <font face="Arial" color="#004FA3" size="5"><STRONG>Lotto getallen Generator'."<BR><BR>\n";
?>

<form name="lottery">
  <div id="lotto" align="center">
    <center>
    
<style type="text/css">
#submitbutton_dag_06{background: #FFFFFF url('images/lotto_06k.gif') no-repeat center center; height: 35px; width: 35px; }
#submitbutton_zat_06{background: #FFFFFF url('images/lotto_06k.gif') no-repeat center center; height: 35px; width: 35px; }
#submitbutton_04{background: #FFFFFF url('images/lotto_04k.gif') no-repeat center center; height: 35px; width: 35px; }
#submitbutton_05{background: #FFFFFF url('images/lotto_05k.gif') no-repeat center center; height: 35px; width: 35px; }    
</style>    


<font face="Arial" color="#004FA3" size="4"><STRONG>Welk spel wilt U spelen?</STRONG></font><BR><BR>

<TABLE height="40" cellspacing="2" cellpadding="0" width="200" border="0" >
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><STRONG>Daglotto met</STRONG></font></div>
<TR>
<TD>
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><input name="hoeveel_ballen" type="radio" value="6" checked="checked" /><IMG SRC="images/lotto_06k.gif" WIDTH=25 HEIGHT=25 BORDER=0> getallen </input></font></div>
</TD>
</TR>

<p>

<TABLE height="40" cellspacing="2" cellpadding="0" width="200" border="0" >
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><STRONG>Zaterdaglotto met</STRONG></font></div>
<TR>
<TD>
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><input name="hoeveel_ballen" type="radio" value="6" /><IMG SRC="images/lotto_06k.gif" WIDTH=25 HEIGHT=25 BORDER=0> getallen </input></font></div>
</TD>
</TR>

<p>

<TABLE height="40" cellspacing="2" cellpadding="0" width="200" border="0" >
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><STRONG>Zaterdaglotto 4/5 met</STRONG></font></div>
<TR>
<TD>
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><input name="hoeveel_ballen" type="radio" value="4" /><IMG SRC="images/lotto_04k.gif" WIDTH=25 HEIGHT=25 BORDER=0> getallen </input></font></div>
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><input name="hoeveel_ballen" type="radio" value="5" /><IMG SRC="images/lotto_05k.gif" WIDTH=25 HEIGHT=25 BORDER=0> getallen </input></font></div>
</TD>
</TR>

<p>

<TABLE height="40" cellspacing="2" cellpadding="0" width="200" border="0" >
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><STRONG>De "winnende nummers"</STRONG></font></div>
<TR>
<TD>
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><input type="hidden" size="1" name="max_number" value="45"></input></font></div>
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><input type="textarea" size="20" maxlength="20" name="numbers"><BR><BR></input></font></div>
<div align="center"><font face="Arial" color="#004FA3" size="3"><input type="button" value="genereren" onclick="generatenos();"></input></font></div>
</TD>
</TR>
</TABLE>
<p>
    </center>
  </div>
</form>

<script language="javascript">
<!--
//code to generate and display random numbers, using values entered by a user on a form
//(namely hoeveel_ballen and MAX_NUMBER), for use as lottery numbers etc.
//Copyright (C) Rhodus Corp 1997 [[email protected]]
//do not use this code in whole or in part without including these four lines.
var loop;    //loop counter    
var randy;    //holds random numbers
function make_array(size)        //creates a one-dimensional array
{
    this.length = size;
        for (a=0; a<size; a++) this[a]="";
}
function generatenos()        //flags certain numbers in a one-dimensional array
{
    hold = new make_array(document.lottery.max_number.value);
    document.lottery.numbers.value = "";    //clear numbers box
    //now we need to generate some numbers-----------------------------------------------
    for(loop=0;loop<document.lottery.hoeveel_ballen.value;loop++)    //1 step through loop for each ball to be drawn
    {
        randy = Math.round(Math.random()*(document.lottery.max_number.value-1));
        randy++;    //ie. number between 0+1 (=1) and max_value-1+1 (=max_value)
        if(hold[randy]==1)
        {
            loop--;        //if number already chosen, go back one step in the loop
            continue;        //and start again (so no duplicate numbers)
        }
        if(hold[randy]!=1)
        {
            hold[randy]=1;    //if not already flagged, then flag the number in the 'hold' list
        }
    }
    //-----------------------------------------------------------------------------------
    //now we need to display the numbers-------------------------------------------------
    for(loop=0;loop<=document.lottery.max_number.value;loop++)    
    {
        if(hold[loop]==1)    //ie. if 'loop' is flagged
            document.lottery.numbers.value = document.lottery.numbers.value + loop + "  ";    //display on 'numbers' text field, seperated by SPACE
    }
    //-----------------------------------------------------------------------------------
}    
// -->
</script>


bijvoorbaat dank, :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bj?rn
 
The Force

The Force

13/10/2008 11:49:00
Quote Anchor link
Om vraag 1 te beantwoorden: je kan met labels ervoor zorgen dat je ook op de tekst/ plaatje kan klikken om een radio button aan te klikken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<input name="hoeveel_ballen" value="6" checked="checked" type="radio" id='bal6' />
<label for='bal6'><img style="width: 25px; height: 25px;" src="images/lotto_06k.gif" border="0" height="25" width="25"> getallen</label>


Let hierbij dus op dat je een id meegeeft aan de input waarvoor je een label wilt hebben. In de for verwijs je naar dat id.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

13/10/2008 11:52:00
Quote Anchor link
En om rand() te gebruiken kan je ook met een AJAX request doen! :)
 
Bj?rn

Bj?rn

14/10/2008 20:18:00
Quote Anchor link
@ Theforce117 als ik jouw text er in plak blijft een radio button voor de afbeelding plaatsen en de afbeelding zelf ik gewoon maar een afbeelding en geen "button"

@ robert dat met rand heb ik gezien (nog niet duidelijk genoeg, ben net begonnen met php) maar dat met ajax is mij nog meer abacadabra :(

is het misschien mogelijk dat jullie 1 werkende radio button (met afbeelding en rand met AJAX) formulier neer zetten waarna ik de rest dan verder kan kopieren/bewerken. en deze werkend kan krijgen.

bijvoorbaat dank,

greetz
 
Henk PHP

Henk PHP

14/10/2008 20:22:00
Quote Anchor link
Misschien is het mogelijk dat jij je een beetje meer in PHP en/of javascript gaat verdiepen. Op php.net staat een hele boel. Het gaat namelijk altijd mis als je andermans scripts aan elkaar gaat plakken zonder dat je weet wat er eigenlijk gebeurt.
 
Bj?rn

Bj?rn

14/10/2008 22:56:00
Quote Anchor link
bedankt voor deze nuttige infomatie Henk, dit had ik zelf natuurlijk ook al bedacht ik ben ook al bezig met een boek en een online cursus maar daar heb ik nu niets aan en wil dit script toch graag "nu"kunnen plaatsen dus daarom bij deze de vraag of iemand het wilde maken.

greetz
 
--

--

14/10/2008 23:06:00
Quote Anchor link
Björn schreef op 14.10.2008 22:56:
dus daarom bij deze de vraag of iemand het wilde maken.
Daar zal zonder bedrag toch weinig animo voor zijn. We blijven Nederlanders hé.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.