GET en POST tegelijk gebruiken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan vermeire

johan vermeire

07/12/2009 20:43:00
Quote Anchor link
Ik heb een form waar de submit button een image is .
de form : form action="" target="_self" method="post" .....

de huidige url is opgeroepen met een GET function

dus als ik over de image hover zie ik de url?nav=nieuws

als ik dus op de image klik stuur ik zowel post als get door .

In firefox werkt dit perfect in IE worden blijkbaar de POST gegevens niet verzonden ?

klopt dit , en is er eventueel een workaround ?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 21:51:30
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 20:50:00
Quote Anchor link
Edit: Onjuiste info weggehaald.

Hoe ziet je submit er uit?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Johan vermeire

johan vermeire

07/12/2009 21:11:00
Quote Anchor link
<form action="" target="_self" method="post" enctype="multipart/form-data" name="bericht">

en de submit (image)
input name="action" type="image" value="edit" src="images/newspaper_edit_16.png"

de url is index.php?nav=nieuws

dus ik doe GET en POST tegelijk. in firefox werkt het perfect.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

08/12/2009 08:51:00
Quote Anchor link
Ik zou de action specificeren. Denk dat IE daar moeite mee heeft.
 
Johan vermeire

johan vermeire

10/12/2009 22:48:00
Quote Anchor link
eu en wat zou ik daar dan moeten inflanzen ?
ik dacht dat als je self gebruikt er in action niks moet ?
 
Hipska BE

Hipska BE

11/12/2009 00:09:00
Quote Anchor link
target="_self" is niet echt een correct attribuut voor een form tag dacht ik
(zelfs niet voor een a tag volgens mij)

action zul je zowiezo moeten invullen dus..
 
Johan vermeire

johan vermeire

11/12/2009 10:40:00
Quote Anchor link
Dit is wat ik gevonden had op het net.

<form action="" target="_self"> (notice it's "_self", not "self") would send the data to the same page u are currently on.
 
Stefan

Stefan

11/12/2009 10:44:00
Quote Anchor link
action is de target opzich. bij action word je door gewezen naar de pagina.

Dus in action kan je _self of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>
doen, dan word de form naar de zelfde page gestuurd.
 
Banaan test

banaan test

11/12/2009 10:51:00
Quote Anchor link
Nee, PHP_SELF mag je niet gebruiken. Een zelfrespecterende programmeur gebruikt dat niet.

Johan, je moet je action altijd specificieren. Dus, index.php?pagina=demo bijvoorbeeld :-)
 
Hipska BE

Hipska BE

11/12/2009 11:46:00
Quote Anchor link
target="_self" is niet echt een correct attribuut voor een form tag dacht ik
(zelfs niet voor een a tag volgens mij)

action zul je zowiezo moeten invullen dus..

ik denk dat er voor de handigheid ook in de $_SERVER een waarde genaamd QUERY_STRING of iets dergelijks zat, dus daar zul je mee moeten gaan werken.
 
Johan vermeire

johan vermeire

11/12/2009 14:44:00
Quote Anchor link
hm jammer ik wou net voorkomen dat ik de index.php?..... moest opgeven.
Het maakte de boel veel eenvoudiger.
Heb ondertuss. nog niet gevonden waarom het in ie niet werkt. en in firefox wel.

ik ga toch nog es proberen die _self in action te steken kijken wat ie dan doet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.