GET in een Include

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yordi B

Yordi B

17/01/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Ik gebruik op mijn site eemn systeem dat pagina's include in de hoofd pagina

maar nu moet ik iedere keer al ik een get wil toevoegen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
}
elseif(isset($_GET['profile']))
{
$_REQUEST['profile'] = $_GET['profile'];
include('viewprofile.php');


dat regeltje toevoegen in mijn index.php met de goeie info is dit ook sneller te doen ?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 15:10:46
 
Luke Banning

Luke Banning

17/01/2007 17:16:00
Quote Anchor link
alle pagina's in een array zetten? :)
 
Yordi B

Yordi B

17/01/2007 17:16:00
Quote Anchor link
hoe komt het er dan uit te zien ?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

17/01/2007 17:18:00
 
Marnix

Marnix

17/01/2007 17:18:00
Quote Anchor link
Doe het gewoon zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$pagina
= $_GET['pagina'];
if (file_exists("pages/" . $pagina . ".php"))
{

    include("pages/" . $pagina . ".php");
}

else
{
    include 'pages/home.php';
}

?>


Hij checkt of de file bestaat en als dat niet zo is include hij home.php.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marnix
 
Yordi B

Yordi B

17/01/2007 17:21:00
Quote Anchor link
dat snap ik wel ;) maar het gaat mij erom ik gebruik bij sommige pagina's get's

bijv. index.php?page=home

dan include hij home.php
nu wil ik zorgen dat hij niet home.php include maar home.php?id=1 hoe doe ik dat ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yordi B
 
- wes  -

- wes -

17/01/2007 17:24:00
Quote Anchor link
als je op een pagina home.php?id=... wil includen heb je je $_GET['id'] al . een include is niets meer dan een stukje code die je in een apart bestand zet
 
Yordi B

Yordi B

17/01/2007 17:28:00
Quote Anchor link
dus je bedoelt dat ik gewoon
home.php?id=1 kan include :O?

include"home.php?id=1";
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yordi B
 
Raymond ---

Raymond ---

17/01/2007 17:29:00
Quote Anchor link
Probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$pagina = $_SERVER['PHP_SELF']."?page="$_GET['page'];
 
Yordi B

Yordi B

17/01/2007 17:33:00
Quote Anchor link
ben er al uit bedankt voor al jullie hulp ;)

topic kan dicht
 
Bart Tuma

Bart Tuma

17/01/2007 18:51:00
Quote Anchor link
"ben er al uit"

Wat was nu de oplossing ??

Das altijd wel handig om te vermelden...
 
Yordi B

Yordi B

18/01/2007 14:20:00
Quote Anchor link
heb via de manier van marnix even opnieuw geprobeerd en toen wou het wel
 
- wes  -

- wes -

18/01/2007 14:30:00
Quote Anchor link
dat was alleen niet een antwoord op je vraag..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.