GET op zelfde pagina: Undefined index

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Louis Deconinck

Louis Deconinck

30/07/2014 16:48:01
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik gebruik een form dat gesubmit wordt op dezelfde pagina. Als de variablene s en e aanwezig zijn in de url, dan toont hij de resultaten, zijn ze niet aanwezig dan toont hij de form.

Dit alles werk, maar als de variabelen niet in de url aanwezig zijn krijg ik volgende error:
Notice: Undefined index: s on line 4
Notice: Undefined index: e on line 5

Dit komt uiteraard omdat het volgende op lijn 4 en 5 staat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$startrank
= $_GET['s'];
$endrank = $_GET['e'];
?>


Hoe kan ik deze errormessage verhelpen, of kan ik deze zelf gewoon negeren.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:43:37
 
- SanThe -

- SanThe -

30/07/2014 16:53:17
Quote Anchor link
Dit komt dagelijks langs.
Kijk een rond naar isset() en dat soort dingen.
 
Ivo P

Ivo P

30/07/2014 16:58:57
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $startrank = filter_input(INPUT_GET, 's'); ?>


Waarbij je eventueel ook nog kunt filteren (3e parameter) op bijvoorbeeld "moet getal zijn" of "emailadres" etc
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.