GET request

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 20:15:14
Quote Anchor link
ik zie dat ik een behoorlijk veiligheidslek heb op mijn website.
Het gaat om de volgende site: www.jackmaessen.nl
Je kunt inloggen met username:test en password: pass
Eenmaal ingelogd, klik in de navigatie op "My account"
Kijk vervolgens in de url en zie dat de username in de url wordt aangeroepen
(http://www.jackmaessen.nl/userinfo.php?user=test)
er is dus nu vrij gemakkelijk de info van andere leden te raadplegen door bv. in de url "test" te vervangen door "piet" of een andere naam. Dit mag natuurlijk nooit gebeuren.
Het script dat de info parsed ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
                                <!-- MY ACCOUNT INFO -->


<?php
/**
 * UserInfo.php
 *
 * This page is for users to view their account information
 * with a link added for them to edit the information.
 *
 * Updated by: The Angry Frog
 * Last Updated: October 26, 2011
 */


if (!isset($_GET['user'])) {
    header("Location: ".$config['WEB_ROOT'].$config['home_page']);
}

?>




<?php
/* Requested Username error checking */
$req_user = trim($_GET['user']);
if(!$req_user || strlen($req_user) == 0 ||
   !
preg_match("/^[a-z0-9]([0-9a-z_-\s])+$/i", $req_user) ||
   !
$database->usernameTaken($req_user)){
   die("Username not registered");
}


/* Logged in user viewing own account */
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}

/* Visitor not viewing own account */
else{
   echo "<h6>User Info</h6>";
}


/* Display requested user information - add/delete as applicable */
$req_user_info = $database->getUserInfo($req_user);

/* Username */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Username: ".$req_user_info['username']."</b><br />";

/* Email */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Email:</b> ".$req_user_info['email']."<br />";

/**
 * Note: when you add your own fields to the users table
 * to hold more information, like homepage, location, etc.
 * they can be easily accessed by the user info array.
 
  * $session->user_info['location']; (for logged in users)

  * $req_user_info['location']; (for any user)
    */
    
 
 
 
 

/* If logged in user viewing own account, give link to edit */

if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo '';
}


/* Link back to main */
/*echo "<br>Back To [<a href='".$config['WEB_ROOT'].$config['home_page']."'>Main</a>]<br>";*/


?>

                                                                                                         <!-- EINDE MY ACCOUNT INFO -->


Hoe kan ik dit beveiligen?
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:34:17
 
Wouter J

Wouter J

24/12/2012 20:20:23
Quote Anchor link
Niet met GET parameters werken. Hoe een inlog systeem hoort te werken:
- Je logt in, nadat alles is gecontroleerd maak je een random hash aan (met bijv. uniqid + een sha functie in een gegeven van de gebruiker), deze sla je op in de database en in een sessie.
- Op elke volgende pagina kijk je of deze hash nog steeds hetzelfde is (door de sessie met een db te controleren), zo ja => gebruiker ingelogd, zo nee => gebruiker uitgelogd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/12/2012 20:21:46
Quote Anchor link
Juist geen $_GET parameter meegeven. In je inlogsessie moet toch al bekend zijn wie je bent?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/12/2012 20:35:27
Quote Anchor link
Wouter J op 24/12/2012 20:20:23:
- Op elke volgende pagina kijk je of deze hash nog steeds hetzelfde is (door de sessie met een db te controleren), zo ja => gebruiker ingelogd, zo nee => gebruiker uitgelogd.

Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Je kunt ook in de sessie opslaan dat iemand is ingelogd ($logged_in=true). Of is dat qua veiligheid te risicovol?
 
- Marco -

- Marco -

24/12/2012 21:05:58
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(strcmp($session->username,$req_user) == 1){
   echo "alert("This is not your profile!")";
header(Location: http://www.jackmaessen.nl/userinfo.php?user=$session->username);
}
?>

Ik weet niet of dat handig is, maar in ieder geval krijgt u een alert met het bericht "This is not your profile!" en wordt u direct doorgestuurd naar uw eigen profiel. ;)
 
Jack maessen

jack maessen

24/12/2012 22:49:07
Quote Anchor link
de oplossing van marco werkt niet, hij toont nog steeds de user info bij naamsverandering, maar ik heb het als volgt opgelost:
Als usernaam variable gelijk is aan requested user, toon de info; anders ga naar userinfo.php waarna de cyclus opnieuw doorlopen wordt en died bij "requested username error checking"

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
/* Requested Username error checking */
$req_user = trim($_GET['user']);

if(!$req_user || strlen($req_user) == 0 ||
   !
preg_match("/^[a-z0-9]([0-9a-z_-\s])+$/i", $req_user) ||
   !
$database->usernameTaken($req_user)){
   die("<br /></br />Username not registered or you don't have permission to view this information");
}



/* Logged in user viewing own account */
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}



/* Visitor not viewing own account */
else{
header('Location: userinfo.php');
   /*echo "<h6><br /><br />User Info</h6>";*/
}

/* Display requested user information - add/delete as applicable */
$req_user_info = $database->getUserInfo($req_user);

/* Username */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Username: ".$req_user_info['username']."</b><br />";

/* Email */
echo "<b>&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;Email:</b> ".$req_user_info['email']."<br />";
?>
Gewijzigd op 24/12/2012 23:31:52 door jack maessen
 
Wouter J

Wouter J

24/12/2012 23:48:19
Quote Anchor link
Quote:
Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Dat doe je in principe toch al.

Quote:
Je kunt ook in de sessie opslaan dat iemand is ingelogd ($logged_in=true). Of is dat qua veiligheid te risicovol?

En dan pas ik lokaal even die sessie aan zodat ik al ben ingelogd terwijl ik niks heb ingevoerd? Wat je natuurlijk eerst doet is kijken of die sessie bestaat, zo niet dan hoef je niet verder te gaan met de DB, zoja dan kijk je of de hash in de DB nog steeds geldig is, of dat hij bijv. zelf een random hash heeft ingevuld of misschien wel gekopieerd van een andere gebruiker van die website.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

24/12/2012 23:52:56
Quote Anchor link
Wouter J op 24/12/2012 23:48:19:
Quote:
Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Dat doe je in principe toch al.

Waarom zou je dat doen?

Wouter J op 24/12/2012 23:48:19:
Quote:
Je kunt ook in de sessie opslaan dat iemand is ingelogd ($logged_in=true). Of is dat qua veiligheid te risicovol?

En dan pas ik lokaal even die sessie aan...

Lokaal een sessie aanpassen...? Hoe doe je dat dan?????
 
Erwin H

Erwin H

25/12/2012 09:29:52
Quote Anchor link
Marco King op 24/12/2012 21:05:58:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(strcmp($session->username,$req_user) == 1){
   echo "alert("This is not your profile!")";
header(Location: http://www.jackmaessen.nl/userinfo.php?user=$session->username);
}
?>

Ik weet niet of dat handig is, maar in ieder geval krijgt u een alert met het bericht "This is not your profile!" en wordt u direct doorgestuurd naar uw eigen profiel. ;)

Dit kan natuurlijk niet. Bij de header krijg je dan de foutmelding 'Headers already sent'. Als je een redirect doet kan je niet ook nog gewone output versturen.
 
- Raoul -

- Raoul -

25/12/2012 09:48:28
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 24/12/2012 23:52:56:
Wouter J op 24/12/2012 23:48:19:
Quote:
Wouter, maak je dan bij iedere pagina een database request?

Dat doe je in principe toch al.

Waarom zou je dat doen?


Om te controleren of je nog wel werkelijk de user bent? Tokens opslaan in je db heeft ook heel veel extra handige features:
- je kan leden aan jouw kant uitloggen
- leden kunnen eerdere sessies aan hun kant uitloggen
- je kan makkelijk online leden ophalen

Geloof me, zo belastend is het niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/12/2012 11:40:25
Quote Anchor link
- Raoul - op 25/12/2012 09:48:28:
Geloof me, zo belastend is het niet.

Dat was/is dus ook een beetje mijn vraag. Ik snap wel dat het veiliger is, maar vraag me inderdaad ook wel af of het belastend is.

Maar Wouter heeft het over lokaal een sessie aanpassen. Ik snap niet wat hij daarmee bedoelt.
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 16:20:25
Quote Anchor link
nu zie ik dat de html na de "die" echo niet meer geladen wordt. Het gaat om de footer van de pagina.
Ik heb de html code van de footer in bestand footer.php opgeslagen en geinclude na de "die" echo, maar hij laadt hem niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php

/* Requested Username error checking */
$req_user = trim($_GET['user']);

if(!$req_user || strlen($req_user) == 0 ||
   !
preg_match("/^[a-z0-9]([0-9a-z_-\s])+$/i", $req_user) ||
   !
$database->usernameTaken($req_user)){
    
   die("<br /></br />Username not registered or you don't have permission to view this information");
    
}

include("footer.php");


/* Logged in user viewing own account */
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}



/* Visitor not viewing own account */
else{
header('Location: userinfo.php');
   /*echo "<h6><br /><br />User Info</h6>";*/
}
>?
[
/code]
wat gaat er fout?
 
Moose -

Moose -

25/12/2012 16:29:31
Quote Anchor link
Na die() of exit() stopt je script. http://nl3.php.net/manual/en/function.die.php
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 17:03:23
Quote Anchor link
hoe kan ik dit dan oplossen? er moet namelijk nog een footer onder komen...
Gewijzigd op 25/12/2012 17:10:51 door jack maessen
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

25/12/2012 17:08:19
Quote Anchor link
Jack maessen op 25/12/2012 17:03:23:
ik snap niet waarom de browser dat stuk html wat er achter komt niet gewoont toont?


Volgens mij geeft Not Moose het antwoord:
Not Moose op 25/12/2012 16:29:31:
Na die() of exit() stopt je script. http://nl3.php.net/manual/en/function.die.php
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

25/12/2012 17:10:09
Quote Anchor link
Jack maessen op 25/12/2012 17:03:23:
ik snap niet waarom de browser dat stuk html wat er achter komt niet gewoont toont?



Zie hier:
Not Moose op 25/12/2012 16:29:31:
Na die() of exit() stopt je script. http://nl3.php.net/manual/en/function.die.php


Misschien heb je hier wat aan, kreeg ik vandaag als tip mee om even door te lezen:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Session_hijackin

en

http://www.acros.si/papers/session_fixation.pdf
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 17:14:46
Quote Anchor link
ja dat heb ik bekeken en idd het pad loopt dan dood....
is er dan geen enkele manier om die footer erna nog te tonen?
 
Erwin H

Erwin H

25/12/2012 17:17:16
Quote Anchor link
Ja, geen die() gebruiken. Dat is gewoon geen foutafhandeling.
 
Jack maessen

jack maessen

25/12/2012 17:45:30
Quote Anchor link
oke, daar heb je ook wel gelijk in Erwin.
Ik heb ze nu naar een aparte pagina gestuurd "forbidden.html" met een link erin waar ze terug gaan naar de index.php, die de inlogsessie weer controleert waardoor ze of hun eigen bestanden weer zien of de inlogform voor hun neus krijgen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
if(strcmp($session->username,$req_user) == 0){
   echo "<h6><br>My Account</h6>";
}



/* Visitor not viewing own account */
else{
header('Location: forbidden.html');
   /*echo "<h6><br /><br />User Info</h6>";*/
}
?>
 
Erwin H

Erwin H

25/12/2012 17:56:05
Quote Anchor link
Leer je aan om nooit die() of exit() te gebruiken, zeker niet als foutafhandeling. Je kan er erg rare dingen door krijgen.

En dan ga ik nu iets geks zeggen.... in het laatste script dat je post zou je het juist wel moeten gebruiken. Na een redirect wil je namelijk dat wat er nog na komt hoe dan ook niet meer wordt uitgevoerd. Na een redirect is het dus juist wel een goede gewoonte om een exit() te plaatsen. Daarmee voorkom je dat er onverwachts toch nog een actie uitgevoerd wordt.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

25/12/2012 18:14:57
Quote Anchor link
Wat is eigenlijk het verschil tussen DIE en EXIT?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.