Get value van input

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens B

Jens B

28/02/2011 11:00:12
Quote Anchor link
Goedemorgen allemaal,

Het is weer maandag, het opstarten is moeizaam voor mij, fijn weekend gehad?
Ik zit weer met een nieuw (waarschijnlijk) simpel vraagje.

Het gaat nog steeds om mijn e-mail formulier:

Ik heb een een input met als value een php variable

Quote:
<input id="button" readonly="readonly" name="button" type="text" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $ButtonTaal ?>
">

$ButtonTaal = $_GET['Button'];


Ik haal dus uit email.php?Button=Hallo het woordje Hallo en plaats dat in de value..
Vraag me niet waarom, maar het zou voor mij ideaal zijn als ik ook nog een variable zou kunnen maken waarmee ik de value van de input uit kan lezen

$Mijnvraag = Geef me de value van de input met id button;

Dit wil ik graag hebben zodat ik

If ( $Mijnvraag == 'Hallo')

kan gaan gebruiken

LETOP: het is dus belangrijk dat ik de uiteindelijke "hallo" uitlees..
Ik ben niet opzoek naar:

$mijnvraag = $_GET['Button'];

Ik wil echt de value "Hallo" ...

Snappie um?

Bedankt ! en een fijne werkdag voor iedereen !
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:42:19
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2011 12:53:49
Quote Anchor link
Buttons (type="submit" of type="button") zijn niet gemaakt om (hun eigen) gegevens naar de server te sturen.

Waarom heb je die waarde nodig?
 
Jens B

Jens B

28/02/2011 13:20:22
Quote Anchor link
Potverdikkie daar was ik bang voor..
Nou ik heb een php e-mail formuliertje.. deze moet taalafhankelijk zijn..
Dat doe ik nu doordat mensen op een button klikken en die tekst van die button neem ik mee naar het e-mail formulier in de url..

dan doe ik ongeveer het volgende


$ButtonTaal = $_GET['Button'];

if $ButtonTaal == 'Aanvraag') {
$Naam = 'Naam';
$Straat = 'Straat';
}


if ($ButtonTaal== 'Request') {
$Naam = 'Name';
$Straat = 'Street';
}

(Letop er zijn ongeveer 8 talen uiteindelijk vandaar dat ik het per stuk moet doen en geen else of iets gebruik)

Nu komt het probleem..
Mensen vullen het formulier in en klikken op versturen..
Als men iets niet goed heeft ingevuld dan krijg ik een page refresh met daarin de errors wat er fout is..

Maar op dat moment raak ik mijn email.php? "Button=Aanvraag" kwijt..
Nou heb ik dat opgelost op de volgende waarschijnlijk stomme maar werkende manier..

Ik heb op de pagina een input field gezet met als value "$ButtonTaal"
Bij de page refresh onthoud ik de ingevulde waardes met variables als deze:

$Button = htmlspecialchars($_POST['button']);

Maar om de boel weer taal afhankelijk te krijgen doe ik een 2e vertaling

if ($Button == 'Aanvraag') {
$Naam = 'Naam';
$Straat = 'Straat';
}


if ($Button == 'Request') {
$Naam = 'Name';
$Straat = 'Street';
}


Ik dacht dat als ik nou de value van de input uit kon lezen dan hoef ik maar 1 keer de vertalingen te doen..
Nu staat alles er dubbel in

Wat ook nog een optie is, is wanneer ik op verstuur klik dat ik toch voor de zekerheid de variables mee kan sturen.. Maar ik kreeg vrijdag niet gevonden hoe ik dit aan moet passen:

<button type="submit" name="Submit" id="submitbutton">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $TAALVerstuur ?>
</button>


Lang verhaal hem, typisch een verhaal van iemand die net 1 maand bezig is met programeren..
Snapje me ?

Bedankt voor de aandacht :) (wederom!)
 
Kris Peeters

Kris Peeters

28/02/2011 14:21:04
Quote Anchor link
Wat zou je er van denken om de taal in radio buttons of select box te zetten en dan maar 1 submit knop?

Dan gebruik je de dingen waarvoor ze dienen en zal je veel minder moeten prutsen om te doen wat je wil doen.
 
Jens B

Jens B

28/02/2011 14:36:33
Quote Anchor link
Ik denk dat je me niet goed begrijpt ( of ik jou niet)
Maar ik heb 10 input velden, en voor die velden staat een stuk tekst en die moet taalafhankelijk zijn.
Dat doe ik op basis van een variable in de url.. Daar vang ik iets af waarmee ik weet welke taal het is.. voor die 10 teksten voor de input velden heb ik 10 variables gemaakt en bij iedere taal worden die variables anders ingeult

Ik heb maar 1 submit knopt..

Ergens gaat het begrijpen van elkaar mis ! :-)

Toevoeging op 01/03/2011 10:00:35:

Opgelost.. heb weer meer over het gebruik van <form> geleerd :)

<form name="contact" id="contact" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?>
?Product=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $Produktstring ?>
&Button=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $ButtonTaal ?>
" method="post">

Zo blijf ik de variables in mijn url altijd houden! nu heb ik wat ik wil.

Wederom bedankt voor het meedenken, zo blijf ik ook denken :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.