Get vars from url

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

18/05/2010 23:45:43
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik ben momenteel bezig met een chat systeem
Nu heb ik zelf het hele chat systeem al gemaakt maar nu wil ik graag kijken of er een bericht gestuurd is als diegene niet een gesprek met diegene open heeft staan.
Dit alles lukt wel maar 1 probleem

Ik haal momenteel in checkmessages.php alle vars op met PHP. Hierbij kijk ik of er een nieuw bericht is en zoja ziet diegene dat in het scherm.

Nu is mijn probleem, De vars in het php bestand worden niet uniek opgehaalt.
Dus mocht ik bijv in checkmessages.php hebben staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$test = rand(1,100);

en ik haal dan de var $test op
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var test = "<? echo $test; ?>";
// niet netjes dit maar even als voorbeeld
alert(test);

krijg ik bijv het getal 67
De volgende 5 seconden moet hij opnieuw vars ophalen uit die pagina maar nu weer krijg ik het getal 67. Dus hij laat maar 1 keer die file en geeft me steeds dezelfde responce.

Mijn vraag is:

Hoe krijg ik het met jquery of ajax of wat dan ook voor elkaar dat ik elke 5 seconden een functie aan kan roepen(functiie heb ik al) en in die functie steeds unieke vars op kan halen in mijn php bestand. Oftewel dat hij steeds dat bestand opnieuw laat.

Bij voorbaard dank
Gewijzigd op 18/05/2010 23:51:22 door Tim Kampherbeek
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:35:28
 

19/05/2010 00:01:31
Quote Anchor link
Misschien is het effe handig om te tonen hoe je het nu doet?
In principe zou je met jQuery's load gewoon een php bestand moeten kunnen laden waar niet veel meer in zit dan een echo van een rand.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

19/05/2010 00:07:32
Quote Anchor link
Nou meer dan een rand zit er wel in:P

Hier een stukje van het ophalen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
function checkMessages() {
<?php include("checkmessages.php"); ?>
    var check = "<? echo $message; ?>";
    var sender = "<? echo $sender_name; ?>";
// hier doe wat met de vars
}
setInterval( "checkMessages()", 5000 );


en hier de checkmessages.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?
$time_check
= $the_time - 10;
$message_check = (INFORMATIE KAN NIET VRIJGEGEVEN WORDEN MAAR DIT IS GEWOON EEN QUERY)
if(mysql_num_rows( $message_check ) > 0) {
$this_message = mysql_fetch_assoc( $message_check );

if($this_message['user_id'] != $_SESSION['user_name']) {
$sender_name = $this_message['user_id'];
}

else {
$sender_name = $this_message['user_name'];
}


$message = $sender_name ." zecht: ". $this_message['message'];
}

else {
$message = "No message given";
}

?>


en ik moet dus $message en $sender_name moet ik hebben
en vervolgens mij hij het eerste stukje dan uitvoeren

p.s. Dit is nog niet helemaal netjes gescript ik weet het maar moet eerst dit goed voor elkaar hebben voordat ik het ga verbeteren.
Gewijzigd op 19/05/2010 02:32:54 door Tim Kampherbeek
 

19/05/2010 00:10:57
Quote Anchor link
Logisch dat het steeds hetzelfde is. Je doet nergens een ajax aanroep. Dus je blijft steeds diezelfde javascript variabelen zien.
Je moet dus in die javascript checkmessage een ajax aanroep doen die bijvoorbeeld de gegevens in json (of xml) formaat terug krijgt. Dat kan je dan weer verder gebruiken.
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

19/05/2010 00:12:57
Quote Anchor link
Kun je me een voorbeeld geven?
 

19/05/2010 00:16:08
Quote Anchor link
Voorbeeld, gaat ook nog eens over een chat ding!
 
Tim Kampherbeek

Tim Kampherbeek

19/05/2010 00:25:31
Quote Anchor link
Heb je nog niet goed gelezen,

Mijn chat heb ik al helemaal klaar, die haalt bericht netjes op zonder refresh alles.

Maar nu moet ik dus alleen hebben dat als er een nieuw bericht is en de chat.php is niet geopend(dat stuk heb ik al) dat hij nieuwe data ophaalt. zoals je net als zij licht waarschijnlijk aan het stuk waar ik de functie aanroep.

Maar hoe roep ik deze functie dan steeds uniek aan op me php script?
 

19/05/2010 08:53:44
Quote Anchor link
Met een ajax request...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.