Getallen, punt, komma, streepje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

27/08/2014 21:18:41
Quote Anchor link
Misschien een beetje een onduidelijke titel, dus ik probeer het uitteleggen met een voorbeeld:

€ 8.627,89
€ 35,78
€ 12,-

Allemaal verschillende manieren om een bedrag te schrijven. Maar nou is het zo dat mijn DB alleen getallen herkent zonder het duizendsplits teken (punt), met een punt voor decimalen. Ik heb de volgende manier bedacht maar ik vind het zo omslachtig kan het ook anders of is dit de juiste manier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

    $prijs
= str_replace('-', '00',str_replace(',', '.',str_replace('.', '','1.108.627,89')));

    echo $prijs . '<br/>';

    $prijs1 = str_replace('-', '00',str_replace(',', '.',str_replace('.', '','35,78')));

    echo $prijs1 . '<br/>';

    $prijs3 = str_replace('-', '00',str_replace(',', '.',str_replace('.', '','12,-')));

    echo $prijs3 . '<br/>';

?>
Gewijzigd op 27/08/2014 21:20:00 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:29:32
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2014 21:29:58
Quote Anchor link
Kijk eens naar number_format().
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/08/2014 22:22:19
Quote Anchor link
Bedragen kun je op twee juiste manieren opslaan in de database:
met een kolom type INTEGER als centen. (6,75 wordt dan 675 in de database)
of
met een kolom type DECIMAL met een lengte ingesteld op 10,2. Dan kun je bedragen opslaan als 6.75

Vervolgens laat je die bedragen in PHP ongewijzigd, eventueel doe je enkel de centen delen door honderd om weer op euro's uit te komen. (je kunt dan namelijk nog rekenen met de getallen)

Pas als je de bedragen wilt tonen op het scherm dan ga je number_format() of money_format() gebruiken. Het resultaat van deze functies levert namelijk tekst op. En met tekst kun je niet meer rekenen. (bijvoorbeeld optellen van alle bedragen) En dus is de tekst enkel nog geschikt om het te tonen op de webpagina (of PDF of whatever).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/08/2014 22:52:22
Quote Anchor link
Let op ook op dat een bedrag van 10000,00 euro getoond wordt als 1--,-
Gewijzigd op 27/08/2014 22:52:43 door Ger van Steenderen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/08/2014 09:07:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
/**
 * Toon een getal:    8627.89
 * als een bedrag: € 8.627,89
 */

// Het getal (kun je veranderen voor tests)

$getal  = 8627.89;

// Het begin van het bedrag: euroteken en vaste spatie
$bedrag = '&euro;&nbsp;';

// De rest van het getal toevoegen aan het bedrag
if ($getal == round($getal)) {
    $bedrag .= number_format($getal, 0, ',', '.') . ',-';
}
else {
    $bedrag .= number_format($getal, 2, ',', '.');
}


// Testdump
echo $bedrag;
?>
 
Peter K

Peter K

28/08/2014 09:57:39
Quote Anchor link
Vervolgens even een functie maken van wat Ward heeft gemaakt en je dient alleen maar de functie aan te roepen en een getal er in te gooien.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

28/08/2014 11:35:15
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 27/08/2014 22:22:19:
of
met een kolom type DECIMAL met een lengte ingesteld op 10,2. Dan kun je bedragen opslaan als 6.75


Even uitgelegd: de 10 staat voor het maximaal aantal karakters, de 2 voor getallen na de komma. 3 zal dus resulteren in 0,000

Met 10,2 mag je 8 voor de komma, en 2 na de komma: 12345678.12
Met 5,3 mag je 8 voor de komma, en 2 na de komma: 12.123
 
Gerhard l

gerhard l

28/08/2014 12:14:30
Quote Anchor link
Donny Wie weet op 28/08/2014 11:35:15:
Met 5,3 mag je 8 voor de komma, en 2 na de komma: 12.123


2 voor en 3 na de komma.
 
Daan Slagter

Daan Slagter

28/08/2014 19:24:59
Quote Anchor link
Als je de sql tabel zet op varchar dan kan wel het bedrag met punt en komma's worden opgeslagen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/08/2014 20:32:47
Quote Anchor link
Daan Daan op 28/08/2014 19:24:59:
Als je de sql tabel zet op varchar dan kan wel het bedrag met punt en komma's worden opgeslagen.


Dat moet je echt niet willen!
 
Daan Slagter

Daan Slagter

29/08/2014 07:42:24
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 28/08/2014 20:32:47:
Daan Daan op 28/08/2014 19:24:59:
Als je de sql tabel zet op varchar dan kan wel het bedrag met punt en komma's worden opgeslagen.


Dat moet je echt niet willen!

Waarom niet??
 
Ivo P

Ivo P

29/08/2014 09:30:00
Quote Anchor link
omdat je met "12,95" ongeveer niet zo slecht kunt rekenen als met "twaalf vijfennegentig".

Bijvoorbeeld: het totaal van deze maand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT SUM(bedrag) AS totaal
FROM tabel
WHERE MONTH(datum) = 8 AND YEAR(datum) = 2014


Als je daar dan "omdat het zo gemakkelijk is bij het weergeven" een komma in duwt, dat gaat dat niet meer en moet je eerst alle records ophalen, de komma vervangen door een punt en dan nog eens optellen.

Daarbij is 95 ineens groter dan 112 in een varchar: immers de "9" is alfabetisch groter dan de 1, net als dat "ie" groter is dan "aab"
 
Willem vp

Willem vp

29/08/2014 10:37:12
Quote Anchor link
> Waarom niet

Probeer maar eens een SUM() te doen op een varchar-kolom... ;-)
 
Reshad F

Reshad F

29/08/2014 10:52:03
Quote Anchor link
Dat iets werkt betekent niet dat dit ook goed is. Een veel gemaakte fout :)
 
Daan Slagter

Daan Slagter

29/08/2014 11:11:17
Quote Anchor link
Ja voor mij webshop had ik sum() niet nodig dus ik had er geen rekening mee gehouden dat dat niet werkt.

Dus dan moet je gwn de punt verwijderen en de komma veranderen door een punt dan kan je er wel mee rekenen rn dan met nummer format er weer een getal van maken
 
Ivo P

Ivo P

29/08/2014 11:23:25
Quote Anchor link
Je kunt met "twaalf vijfennegentig" ook
* de spatie vervangen door een punt
* "twaalf" vervangen door 12
* "vijfennegentig" vervangen door 95.

Werkt ook....

Maar waarom zou je getallen als tekst opslaan? Alleen omdat je dan in php niet meer number_format() hoeft te gebruiken bij het weergeven?

Er zijn voor databases in die 40 jaar dat daaraan ontwikkeld wordt niet voor niets kolommen van allerlei typen bedacht.
Ja, je kúnt alles opslaan in een tekst-kolom. als hij breed genoeg is, krijg je er ook nog wel een jpeg in.
Maar elk type heeft zijn optimalistatie voor een bepaald doel:
* int
* decimal voor exacte gebroken getallen (geld)
* float
* date
* datetime
* point
etc

Toevoeging op 29/08/2014 11:26:17:

Quote:
an met nummer format er weer een getal van maken


dat zie ik nu pas staan.

NEE!
Voor computers is 12,95 geen getal. Getallen worden in 99% van de gevallen -en in elk geval voor php en SQL genoteerd als 12.95
Net als in de Engelstalige wereld gebruikelijk is.

In Spanje heb ik bedragen genoteerd zien worden als € 12'95
Kan ook maar ook daar kan een computer niet mee rekenen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2014 12:38:30
Quote Anchor link
Ook gebruik je met een varchar meer geheugen.

32 bits integer:
Signed: van 2,147,483,648 tot 2,147,483,647
Unsigned: van 0 tot 4,294,967,295

deze toch wel grote getallen passen dus in slechts 4 bytes.
In een varchar is dit 10 bytes en dan tel ik een eventueel minteken of andere leestekens nog niet eens mee. 2.5 keer zoveel dus :-)
Gewijzigd op 29/08/2014 12:39:02 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.