Getallen, punt, komma, streepje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Full stack ontwikkelaar Laravel, Vue.js

Functie Als ontwikkelaar binnen deze organisatie hou jij je voornamelijk met lopende projecten voor de verschillende klanten. Zo bouw je de ene dag aan prijsschifting systemen en de andere dag onderzoek je crawlers en stel je ze zo in dat de data goed binnen komt binnen het systeem. Daarnaast bouw je mee aan dashboards en ben je dus constant bezig met het verbeteren van het platform. Er is een vaste werkwijze, zo werken ze met Trello kaarten en onderverdelen ze deze aan het begin van iedere week onder de developers. Dit wordt door de lead developer gedaan, maar in samenspraak

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js, React Remote

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »
Peter  paul

peter paul

27/08/2014 21:18:41
Quote Anchor link
Misschien een beetje een onduidelijke titel, dus ik probeer het uitteleggen met een voorbeeld:

€ 8.627,89
€ 35,78
€ 12,-

Allemaal verschillende manieren om een bedrag te schrijven. Maar nou is het zo dat mijn DB alleen getallen herkent zonder het duizendsplits teken (punt), met een punt voor decimalen. Ik heb de volgende manier bedacht maar ik vind het zo omslachtig kan het ook anders of is dit de juiste manier.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

    $prijs
= str_replace('-', '00',str_replace(',', '.',str_replace('.', '','1.108.627,89')));

    echo $prijs . '<br/>';

    $prijs1 = str_replace('-', '00',str_replace(',', '.',str_replace('.', '','35,78')));

    echo $prijs1 . '<br/>';

    $prijs3 = str_replace('-', '00',str_replace(',', '.',str_replace('.', '','12,-')));

    echo $prijs3 . '<br/>';

?>
Gewijzigd op 27/08/2014 21:20:00 door Peter paul
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 19:58:34
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2014 21:29:58
Quote Anchor link
Kijk eens naar number_format().
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/08/2014 22:22:19
Quote Anchor link
Bedragen kun je op twee juiste manieren opslaan in de database:
met een kolom type INTEGER als centen. (6,75 wordt dan 675 in de database)
of
met een kolom type DECIMAL met een lengte ingesteld op 10,2. Dan kun je bedragen opslaan als 6.75

Vervolgens laat je die bedragen in PHP ongewijzigd, eventueel doe je enkel de centen delen door honderd om weer op euro's uit te komen. (je kunt dan namelijk nog rekenen met de getallen)

Pas als je de bedragen wilt tonen op het scherm dan ga je number_format() of money_format() gebruiken. Het resultaat van deze functies levert namelijk tekst op. En met tekst kun je niet meer rekenen. (bijvoorbeeld optellen van alle bedragen) En dus is de tekst enkel nog geschikt om het te tonen op de webpagina (of PDF of whatever).
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/08/2014 22:52:22
Quote Anchor link
Let op ook op dat een bedrag van 10000,00 euro getoond wordt als 1--,-
Gewijzigd op 27/08/2014 22:52:43 door Ger van Steenderen
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/08/2014 09:07:31
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
/**
 * Toon een getal:    8627.89
 * als een bedrag: € 8.627,89
 */

// Het getal (kun je veranderen voor tests)

$getal  = 8627.89;

// Het begin van het bedrag: euroteken en vaste spatie
$bedrag = '&euro;&nbsp;';

// De rest van het getal toevoegen aan het bedrag
if ($getal == round($getal)) {
    $bedrag .= number_format($getal, 0, ',', '.') . ',-';
}
else {
    $bedrag .= number_format($getal, 2, ',', '.');
}


// Testdump
echo $bedrag;
?>
 
Peter K

Peter K

28/08/2014 09:57:39
Quote Anchor link
Vervolgens even een functie maken van wat Ward heeft gemaakt en je dient alleen maar de functie aan te roepen en een getal er in te gooien.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

28/08/2014 11:35:15
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 27/08/2014 22:22:19:
of
met een kolom type DECIMAL met een lengte ingesteld op 10,2. Dan kun je bedragen opslaan als 6.75


Even uitgelegd: de 10 staat voor het maximaal aantal karakters, de 2 voor getallen na de komma. 3 zal dus resulteren in 0,000

Met 10,2 mag je 8 voor de komma, en 2 na de komma: 12345678.12
Met 5,3 mag je 8 voor de komma, en 2 na de komma: 12.123
 
Gerhard l

gerhard l

28/08/2014 12:14:30
Quote Anchor link
Donny Wie weet op 28/08/2014 11:35:15:
Met 5,3 mag je 8 voor de komma, en 2 na de komma: 12.123


2 voor en 3 na de komma.
 
Daan Slagter

Daan Slagter

28/08/2014 19:24:59
Quote Anchor link
Als je de sql tabel zet op varchar dan kan wel het bedrag met punt en komma's worden opgeslagen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

28/08/2014 20:32:47
Quote Anchor link
Daan Daan op 28/08/2014 19:24:59:
Als je de sql tabel zet op varchar dan kan wel het bedrag met punt en komma's worden opgeslagen.


Dat moet je echt niet willen!
 
Daan Slagter

Daan Slagter

29/08/2014 07:42:24
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 28/08/2014 20:32:47:
Daan Daan op 28/08/2014 19:24:59:
Als je de sql tabel zet op varchar dan kan wel het bedrag met punt en komma's worden opgeslagen.


Dat moet je echt niet willen!

Waarom niet??
 
Ivo P

Ivo P

29/08/2014 09:30:00
Quote Anchor link
omdat je met "12,95" ongeveer niet zo slecht kunt rekenen als met "twaalf vijfennegentig".

Bijvoorbeeld: het totaal van deze maand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT SUM(bedrag) AS totaal
FROM tabel
WHERE MONTH(datum) = 8 AND YEAR(datum) = 2014


Als je daar dan "omdat het zo gemakkelijk is bij het weergeven" een komma in duwt, dat gaat dat niet meer en moet je eerst alle records ophalen, de komma vervangen door een punt en dan nog eens optellen.

Daarbij is 95 ineens groter dan 112 in een varchar: immers de "9" is alfabetisch groter dan de 1, net als dat "ie" groter is dan "aab"
 
Willem vp

Willem vp

29/08/2014 10:37:12
Quote Anchor link
> Waarom niet

Probeer maar eens een SUM() te doen op een varchar-kolom... ;-)
 
Reshad F

Reshad F

29/08/2014 10:52:03
Quote Anchor link
Dat iets werkt betekent niet dat dit ook goed is. Een veel gemaakte fout :)
 
Daan Slagter

Daan Slagter

29/08/2014 11:11:17
Quote Anchor link
Ja voor mij webshop had ik sum() niet nodig dus ik had er geen rekening mee gehouden dat dat niet werkt.

Dus dan moet je gwn de punt verwijderen en de komma veranderen door een punt dan kan je er wel mee rekenen rn dan met nummer format er weer een getal van maken
 
Ivo P

Ivo P

29/08/2014 11:23:25
Quote Anchor link
Je kunt met "twaalf vijfennegentig" ook
* de spatie vervangen door een punt
* "twaalf" vervangen door 12
* "vijfennegentig" vervangen door 95.

Werkt ook....

Maar waarom zou je getallen als tekst opslaan? Alleen omdat je dan in php niet meer number_format() hoeft te gebruiken bij het weergeven?

Er zijn voor databases in die 40 jaar dat daaraan ontwikkeld wordt niet voor niets kolommen van allerlei typen bedacht.
Ja, je kúnt alles opslaan in een tekst-kolom. als hij breed genoeg is, krijg je er ook nog wel een jpeg in.
Maar elk type heeft zijn optimalistatie voor een bepaald doel:
* int
* decimal voor exacte gebroken getallen (geld)
* float
* date
* datetime
* point
etc

Toevoeging op 29/08/2014 11:26:17:

Quote:
an met nummer format er weer een getal van maken


dat zie ik nu pas staan.

NEE!
Voor computers is 12,95 geen getal. Getallen worden in 99% van de gevallen -en in elk geval voor php en SQL genoteerd als 12.95
Net als in de Engelstalige wereld gebruikelijk is.

In Spanje heb ik bedragen genoteerd zien worden als € 12'95
Kan ook maar ook daar kan een computer niet mee rekenen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

29/08/2014 12:38:30
Quote Anchor link
Ook gebruik je met een varchar meer geheugen.

32 bits integer:
Signed: van 2,147,483,648 tot 2,147,483,647
Unsigned: van 0 tot 4,294,967,295

deze toch wel grote getallen passen dus in slechts 4 bytes.
In een varchar is dit 10 bytes en dan tel ik een eventueel minteken of andere leestekens nog niet eens mee. 2.5 keer zoveel dus :-)
Gewijzigd op 29/08/2014 12:39:02 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.