getField i.p.v. getName

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »
The Ultimate

The Ultimate

16/01/2011 23:10:57
Quote Anchor link
Dag mensen,

Ben bezig met het opzetten van een OOP website. Uiteraard heb ik meerdere database tabellen met gegevens. Nu kan ik voor elke column in een bepaalde table het volgende doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    public function getZipcode()
    {

        if(!$result = $this->_db->query("SELECT zipcode FROM debtors WHERE id = '".$this->_id."'")) {
            throw new PDOException('Er is een fout opgetreden.');
        }
else {
            foreach ($result as $row) {
                return $row['zipcode'];
            }
        }
    }
//->getZipcode()
?>

Maar is het niet veel handiger om dit te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
    public function getField($field)
    {

        if(!$result = $this->_db->query("SELECT $field FROM debtors WHERE id = '".$this->_id."'")) {
            throw new PDOException('Er is een fout opgetreden.');
        }
else {
            foreach ($result as $row) {
                return $row[$field];
            }
        }
    }
//->getField()
?>


Graag jullie gedachten hierover...
Gewijzigd op 16/01/2011 23:12:04 door The Ultimate
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:57:54
 
Jens V

Jens V

16/01/2011 23:20:46
Quote Anchor link
Als je met klassen werkt, is het dan niet de bedoeling dat je bij het opbouwen van de pagina je object inlaadt, en pas je db opnieuw contacteert als je iets verandert?
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

16/01/2011 23:39:51
Quote Anchor link
Zelfs zonder klassen is dat nog de bedoeling; iets veranderen kan toch pas met een nieuw request.

Maar Ultimate, beste kerel, middenin een foreach een return, dat loopt niet he.

Ik ben het met de essentie van je vraag eens. Als je voor elk veld een zelfde getter nodig hebt, kan dat best met de veldnaam als een parameter.

Let op 'zelfde'. Ik heb best objecten die sommige tabelvelden helemaal niet afgeven, of er stiekem eerst een bewerking op loslaten. Dan kun je __call gebruiken. Laten we afspreken dat je "veld" altijd opvraagt door $object->getVeld() te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
public function __call($name, $args) {
  if (substr($name, 0, 3) == 'get') {
    $prop = substr($name, 3);
    if (isset($this->$prop)) return $this->prop;
    trigger_error(__CLASS__ .' heeft geen '.$prop);
  }
}
 
The Ultimate

The Ultimate

17/01/2011 08:38:26
Quote Anchor link
Jens V op 16/01/2011 23:20:46:
Als je met klassen werkt, is het dan niet de bedoeling dat je bij het opbouwen van de pagina je object inlaadt, en pas je db opnieuw contacteert als je iets verandert?
Bas Cost Budde op 16/01/2011 23:39:51:
Zelfs zonder klassen is dat nog de bedoeling; iets veranderen kan toch pas met een nieuw request.
Ik denk dat Jens bedoelt te zeggen dat je bij het instantieren van een object meteen alle mogelijke waardes uit de database in het object plaatst zodat je er de hele pagina bij kunt en dus niet telkens opnieuw een sql-query hoeft uit te voeren. Ik weet niet of dat de bedoeling is (lijkt me eigenlijk wel sneller) en hoe ik dat dan vorm moet geven. Tips zijn welkom.

Bas Cost Budde op 16/01/2011 23:39:51:
Maar Ultimate, beste kerel, middenin een foreach een return, dat loopt niet he.
Ja, je hebt ook helemaal gelijk. Die return hoort daar niet. Stom van me. Soms dan zit je zo vast in je gedachte. Het gaat in dit geval niet fout omdat het telkens om 1 waarde gaat maar dat maakt het inderdaad nog niet goed. Bedankt dat je me daarop hebt gewezen. Zal het aanpassen.

EDIT:
Ik dacht "dat pas ik wel even aan". Niet dus. Hoe kan ik onderstaande foreachloop nou het beste vervangen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    public function getId()
    {

        if(!$result = $this->_db->query("SELECT id FROM debtors WHERE id = '".$this->_id."'")) {
            throw new PDOException('Er is een fout opgetreden.');
        }
else {
            foreach ($result as $row) {
                return $row['id'];
            }

        }
    }
//->getId()
?>


Bas Cost Budde op 16/01/2011 23:39:51:
Let op 'zelfde'. Ik heb best objecten die sommige tabelvelden helemaal niet afgeven, of er stiekem eerst een bewerking op loslaten. Dan kun je __call gebruiken. Laten we afspreken dat je "veld" altijd opvraagt door $object->getVeld() te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
public function __call($name, $args) {
  if (substr($name, 0, 3) == 'get') {
    $prop = substr($name, 3);
    if (isset($this->$prop)) return $this->prop;
    trigger_error(__CLASS__ .' heeft geen '.$prop);
  }
}
?>
Ok, ik zie wat je me probeert te zeggen. Kan ik deze call gewoon in mijn object-class plaatsen samen met mijn algemene fieldgetter en dan een veld opvragen d.m.v. $obj->getField()? En wat is het nut dan precies van deze __call()?
Gewijzigd op 17/01/2011 10:35:35 door The Ultimate
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

17/01/2011 23:22:45
Quote Anchor link
* foreach: sja, wat wil je? Je query lijkt door de WHERE 1 record op te halen, klopt dat?

__call is een magische methode. Zoek maar op, is leuk. Hij gaat af wanneer je een methode op een object aanroept die je niet gedefinieerd hebt (of die niet bereikbaar is, dwz niet publiek, of indien uit een subklasse aangeroepen, private).

Je vraagt een veld 'huisnummer' op met $obj->getHuisnummer, zonder dat je die methode hoeft te schrijven. Hm, doe in dat geval ook nog even strtolower() bij de toekenning aan $prop; ik heb zelfs een methode die camelcase omzet in underscored, als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
    private function flatcamel($name) {
    // om het helemaal mooi te maken, camelcaps weer omzetten naar underscores. Oeps: als de eerste letter een hoofd- is, niet underscoren
        return strtolower(preg_replace('/(?!^)[A-Z]/', '_\0', substr($name, 3)));
    }
 
Pim -

Pim -

18/01/2011 00:11:44
Quote Anchor link
In plaats van die foreach kan je $result->fetchAssoc() oid gebruiken.
 
Rudie dirkx

rudie dirkx

18/01/2011 00:23:23
Quote Anchor link
Quote:
Maar Ultimate, beste kerel, middenin een foreach een return, dat loopt niet he.


Waarom is een return binnen een foreach slecht? Als je een onbekend aantal elementen hebt - laten we zeggen dat het er heeel veel zijn - en de eerste van de elementen die iets speciaals heeft, is de uitkomst van je function... Wat is er dan perfecter dan een return in een foreach?

flatcamel wordt trouwens ook wel een slug genoemd. Of sluggen of slugifyen of zoiets.
Gewijzigd op 18/01/2011 00:23:56 door rudie dirkx
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

18/01/2011 21:44:34
Quote Anchor link
Rudie, mijn opmerking had een nauwere scope dan jouw wedervraag. Ultimate probeert iets dat hij op die manier niet goed uitdrukt.
Dan nog heb ik liever geen return in een foreach. Als je heel veel elementen ophaalt en er dan toch maar een behandelt, deugt je algoritme niet voor de taak onderhanden. (En je laat wel heel veel werk liggen voor de garbage collector, en als C-student had je een vette onvoldoende van me gekregen op een tentamen. Maar dat helemaal terzijde :) )


slug, wat is dat ook alweer? Ik kwam het tegen in een CMS, als een string die direct in de url gezet mag worden, in tegenstelling tot de productnaam die spaties en dergelijke ellende kan bevatten.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.