GET[id] check met is_int

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sven

Sven

13/01/2009 20:52:00
Quote Anchor link
Even een kort vraagje: is het genoeg om bijvoorbeeld een $_GET['id'] (van het type int) te checken met de php functie 'is_int()' om te kijken of het wel alleen maar een int is en geen string bijvoorbeeld?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:48:29
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

13/01/2009 20:54:00
Quote Anchor link
isnumeric kan ook toch?
 
Sven

Sven

13/01/2009 20:57:00
Quote Anchor link
ja, maar int is ngo strenger ;) En aan je reactie te zien is het dus veilig genoeg?
 
Frank -

Frank -

13/01/2009 20:57:00
Quote Anchor link
Gebruik ctype_digit(), die is beter. Zie php.net voor de details.
 
Sven

Sven

13/01/2009 20:58:00
Quote Anchor link
ah, ctype_digit() is idd ook handig, eigenlijk precies het effect wat ik wil bereiken. Bedankt ;)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

13/01/2009 22:26:00
Quote Anchor link
De functie is_int() is juist geen optie aangezien een GET variabele per definitie altijd een string is. Verder wil je is_numeric() waarschijnlijk ook niet gebruiken, aangezien dan ook waarden als 1.23 voldoen en dat zijn geen integers.

Nee, de ctype_digit() functie is de beste oplossing, die controleert namelijk of een string enkel uit cijfers bestaat...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.