Gevonden: Smarty

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

API Developer Red Hat Fuse

Dit ga je doen Als API Developer zal je verantwoordelijk zijn voor het: het maken van API's en het correct laten draaien van de API's op het platform. Hierdoor kom je in aanraking met Red Hat Fuse, Springt Boot, 3Scale, Red Hat SSO, Openshift en Azure DevOps; zorgen voor de kwaliteit van de ontwikkeling, integratie en prestaties van de API's; zorgen voor een stabiel integratieplatform. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap dat hoofdzakelijk op OpenShift, Azure en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »
Arend a

Arend a

03/02/2005 14:01:00
Quote Anchor link
http://smarty.php.net/

Fantastisch! Dit is een template engine die mijn geliefde HTML::Template van perl doet verbleken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

// assign some content. This would typically come from
// a database or other source, but we'll use static
// values for the purpose of this example.

$smarty->assign('name', 'george smith');
$smarty->assign('address', '45th & Harris');

// display it
$smarty->display('index.tpl');
?>


Template dingen als:
<html>
<head>
<title>User Info</title>
</head>
<body>

User Information:<p>

Name: {$name|capitalize}<br>
Addr: {$address|escape}<br>
Date: {$smarty.now|date_format:"%Y-%m-%d"}<br>

</body>
</html>

Vervolgens: het laden van meerdere info naar een template:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

// assign an array of data
$smarty->assign('name', array('bob','jim','joe','jerry','fred'));

// assign an associative array of data
$smarty->assign('users', array(
    array('name' => 'bob', 'phone' => '555-3425'),
    array('name' => 'jim', 'phone' => '555-4364'),
    array('name' => 'joe', 'phone' => '555-3422'),
    array('name' => 'jerry', 'phone' => '555-4973'),
    array('name' => 'fred', 'phone' => '555-3235')
    ));



// display it
$smarty->display('index.tpl');
?>



<table>
{section name=mysec loop=$name}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#eeeeee,#dddddd"}">
<td>{$name[mysec]}</td>
</tr>
{/strip}
{/section}
</table>

<table>
{section name=mysec loop=$users}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbbb"}">
<td>{$users[mysec].name}</td>
<td>{$users[mysec].phone}</td>
</tr>
{/strip}
{/section}
</table>


Dit wordt pas echt leuk:
Een tabel compleet naar een template sjouwen zonder moeite zou zo moeten kunnen (alles dmv fetcharray naar smarty slepen):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
// mysql connectie al gemaakt ga ik even voor de lol vanuit
// Dit is een simpele versie van wat ik in perl gebruik (in perl kan ie eigenlijk ook nog inserten, en updaten en andere leuke dingen)

function sjouwtabel ($query) {
    $result = mysql_query($query);
    $resultarray = array();
    // $query is bijv: SELECT * FROM TABEL
    while ($record = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
        array_push($resultarray, $record);
    }

    return $resultarray;
}


// Nu het specifieke gedeelte:

include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

$data = sjouwtabel("SELECT naam,comment,datum FROM guestbook");
// gegeven: naam en comments zijn strings, datum is mysql datetime
$smarty->assign('entries', $data);
$smarty->display('guestbook.tpl');

?>


Nu de template (voor de w3c fanaten: NU EVEN NIET!):

<html>
<head><title>Guestbook</title></head>
<body>
<h1>Guestbook</h1>
<table>
<tr><td>
{section name=entry loop=$entries}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbbb"}">
<td><b>{$entries[entry].name|escape:"htmlall"}</b></td>
<!-- // HTML entities.. --!>
<td>{$entries[entry].date|date_format:"%A, %B %e, %Y"}</td>
<!-- // Date format.. eet alle formaten (unixtime, time, mysql formaat --!>
</tr>
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbb"}">
<td colspan="2">{$entries[entry].comment|escape:"htmlall"}</td></tr>
</tr>
</table>
{/section}
</table>


Effectief gezien:
Alle opmaak informatie zit nu in de template. De code in php is beperkt tot 4 regels, niet geheel eerlijk, in de template zitten toch flink wat meer regels code.

Mijn punt is dat je met dit systeem een ongelofelijk krachtig systeem kan opzetten om met minder tijd, minder code meer te doen.
Gewijzigd op 03/02/2005 14:08:00 door Arend a
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:37:05
 
Baken

Baken

03/02/2005 14:49:00
Quote Anchor link
Opzich kun je hier idd leuke dingen mee..

Jelmer
 
Roy Bongers

Roy Bongers

03/02/2005 15:58:00
Quote Anchor link
Template parsers zijn wel leuk ja. Ik gebruik nu die van phpBB :). die is ook wel relaxt. Hier ziet de template er wat ingewikkelder uit en bij phpBB ziet de phpcode er iets ingewikkelder uit. dus what's the difference ^_^.

Ik ben er nu pas net wat mee aant experimenteren. Opzich wel leuk maar er zullen heus wel nadelen aan zitten die ik nog niet gevonden heb :D.
 
Winston Smith

Winston Smith

03/02/2005 16:28:00
Quote Anchor link
Hmm....ga me toch eens wat verdiepen in dat templates. Weet niet precies wat je ermee kan, maar begrijp dat het erg makkelijk is. Bedankt voor de link iig.

En offtopic: coole naam als onderwerp! Ik dacht al "wie is er dan zijn smartie kwijt?" :)
 
B a s
Beheerder

B a s

03/02/2005 17:38:00
Quote Anchor link
breezerslet :)

wel vet dat smarty..
 
Roy Bongers

Roy Bongers

03/02/2005 18:08:00
Quote Anchor link
met een template parser kun je de html gescheiden houden je scripts. In theorie zou er helemaal geen html meer in je scripts hoeven te zitten maar in praktijk klopt dit niet helemaal. Maar zo kun je heel makkelijk verschillende lay outs maken. Je kan zelfs de gebruiker een layout laten kiezen. Bijna iedereen kent wel phpBB forums. Bij die forums is de code overal hetzelfde. Alleen de templates zijn anders :). op phpbb.com staan wel een paar voorbeelden.
 
Arend a

Arend a

04/02/2005 09:17:00
Quote Anchor link
Voor www.uprise.be heb ik iets van 3 <b> tags verwerkt in de html. (En er zitten toch iets van 20 templates in de site, zo niet meer). Je zult alleen even moeten kijken of je werkelijk zin hebt om er een aparte template voor te brouwen.
 
Roy Bongers

Roy Bongers

04/02/2005 11:21:00
Quote Anchor link
huh wacht dit volg ik niet :/ Met 3 <b> tags kun je geen complete site maken lijkt me :). Je zult toch ook wel gewoon wat .tpl bestanden hebben neem ik aan?
 
Arend a

Arend a

04/02/2005 13:04:00
Quote Anchor link
Drie <b> tags in mijn php code, de rest zit dus in templates.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.