Gevonden: Smarty

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »
Arend a

Arend a

03/02/2005 14:01:00
Quote Anchor link
http://smarty.php.net/

Fantastisch! Dit is een template engine die mijn geliefde HTML::Template van perl doet verbleken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

// assign some content. This would typically come from
// a database or other source, but we'll use static
// values for the purpose of this example.

$smarty->assign('name', 'george smith');
$smarty->assign('address', '45th & Harris');

// display it
$smarty->display('index.tpl');
?>


Template dingen als:
<html>
<head>
<title>User Info</title>
</head>
<body>

User Information:<p>

Name: {$name|capitalize}<br>
Addr: {$address|escape}<br>
Date: {$smarty.now|date_format:"%Y-%m-%d"}<br>

</body>
</html>

Vervolgens: het laden van meerdere info naar een template:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

// assign an array of data
$smarty->assign('name', array('bob','jim','joe','jerry','fred'));

// assign an associative array of data
$smarty->assign('users', array(
    array('name' => 'bob', 'phone' => '555-3425'),
    array('name' => 'jim', 'phone' => '555-4364'),
    array('name' => 'joe', 'phone' => '555-3422'),
    array('name' => 'jerry', 'phone' => '555-4973'),
    array('name' => 'fred', 'phone' => '555-3235')
    ));



// display it
$smarty->display('index.tpl');
?>



<table>
{section name=mysec loop=$name}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#eeeeee,#dddddd"}">
<td>{$name[mysec]}</td>
</tr>
{/strip}
{/section}
</table>

<table>
{section name=mysec loop=$users}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbbb"}">
<td>{$users[mysec].name}</td>
<td>{$users[mysec].phone}</td>
</tr>
{/strip}
{/section}
</table>


Dit wordt pas echt leuk:
Een tabel compleet naar een template sjouwen zonder moeite zou zo moeten kunnen (alles dmv fetcharray naar smarty slepen):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
// mysql connectie al gemaakt ga ik even voor de lol vanuit
// Dit is een simpele versie van wat ik in perl gebruik (in perl kan ie eigenlijk ook nog inserten, en updaten en andere leuke dingen)

function sjouwtabel ($query) {
    $result = mysql_query($query);
    $resultarray = array();
    // $query is bijv: SELECT * FROM TABEL
    while ($record = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
        array_push($resultarray, $record);
    }

    return $resultarray;
}


// Nu het specifieke gedeelte:

include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

$data = sjouwtabel("SELECT naam,comment,datum FROM guestbook");
// gegeven: naam en comments zijn strings, datum is mysql datetime
$smarty->assign('entries', $data);
$smarty->display('guestbook.tpl');

?>


Nu de template (voor de w3c fanaten: NU EVEN NIET!):

<html>
<head><title>Guestbook</title></head>
<body>
<h1>Guestbook</h1>
<table>
<tr><td>
{section name=entry loop=$entries}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbbb"}">
<td><b>{$entries[entry].name|escape:"htmlall"}</b></td>
<!-- // HTML entities.. --!>
<td>{$entries[entry].date|date_format:"%A, %B %e, %Y"}</td>
<!-- // Date format.. eet alle formaten (unixtime, time, mysql formaat --!>
</tr>
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbb"}">
<td colspan="2">{$entries[entry].comment|escape:"htmlall"}</td></tr>
</tr>
</table>
{/section}
</table>


Effectief gezien:
Alle opmaak informatie zit nu in de template. De code in php is beperkt tot 4 regels, niet geheel eerlijk, in de template zitten toch flink wat meer regels code.

Mijn punt is dat je met dit systeem een ongelofelijk krachtig systeem kan opzetten om met minder tijd, minder code meer te doen.
Gewijzigd op 03/02/2005 14:08:00 door Arend a
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 17:14:43
 
Baken

Baken

03/02/2005 14:49:00
Quote Anchor link
Opzich kun je hier idd leuke dingen mee..

Jelmer
 
Roy Bongers

Roy Bongers

03/02/2005 15:58:00
Quote Anchor link
Template parsers zijn wel leuk ja. Ik gebruik nu die van phpBB :). die is ook wel relaxt. Hier ziet de template er wat ingewikkelder uit en bij phpBB ziet de phpcode er iets ingewikkelder uit. dus what's the difference ^_^.

Ik ben er nu pas net wat mee aant experimenteren. Opzich wel leuk maar er zullen heus wel nadelen aan zitten die ik nog niet gevonden heb :D.
 
Winston Smith

Winston Smith

03/02/2005 16:28:00
Quote Anchor link
Hmm....ga me toch eens wat verdiepen in dat templates. Weet niet precies wat je ermee kan, maar begrijp dat het erg makkelijk is. Bedankt voor de link iig.

En offtopic: coole naam als onderwerp! Ik dacht al "wie is er dan zijn smartie kwijt?" :)
 
B a s
Beheerder

B a s

03/02/2005 17:38:00
Quote Anchor link
breezerslet :)

wel vet dat smarty..
 
Roy Bongers

Roy Bongers

03/02/2005 18:08:00
Quote Anchor link
met een template parser kun je de html gescheiden houden je scripts. In theorie zou er helemaal geen html meer in je scripts hoeven te zitten maar in praktijk klopt dit niet helemaal. Maar zo kun je heel makkelijk verschillende lay outs maken. Je kan zelfs de gebruiker een layout laten kiezen. Bijna iedereen kent wel phpBB forums. Bij die forums is de code overal hetzelfde. Alleen de templates zijn anders :). op phpbb.com staan wel een paar voorbeelden.
 
Arend a

Arend a

04/02/2005 09:17:00
Quote Anchor link
Voor www.uprise.be heb ik iets van 3 <b> tags verwerkt in de html. (En er zitten toch iets van 20 templates in de site, zo niet meer). Je zult alleen even moeten kijken of je werkelijk zin hebt om er een aparte template voor te brouwen.
 
Roy Bongers

Roy Bongers

04/02/2005 11:21:00
Quote Anchor link
huh wacht dit volg ik niet :/ Met 3 <b> tags kun je geen complete site maken lijkt me :). Je zult toch ook wel gewoon wat .tpl bestanden hebben neem ik aan?
 
Arend a

Arend a

04/02/2005 13:04:00
Quote Anchor link
Drie <b> tags in mijn php code, de rest zit dus in templates.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.