Gevonden: Smarty

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »
Arend a

Arend a

03/02/2005 14:01:00
Quote Anchor link
http://smarty.php.net/

Fantastisch! Dit is een template engine die mijn geliefde HTML::Template van perl doet verbleken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

// assign some content. This would typically come from
// a database or other source, but we'll use static
// values for the purpose of this example.

$smarty->assign('name', 'george smith');
$smarty->assign('address', '45th & Harris');

// display it
$smarty->display('index.tpl');
?>


Template dingen als:
<html>
<head>
<title>User Info</title>
</head>
<body>

User Information:<p>

Name: {$name|capitalize}<br>
Addr: {$address|escape}<br>
Date: {$smarty.now|date_format:"%Y-%m-%d"}<br>

</body>
</html>

Vervolgens: het laden van meerdere info naar een template:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

// assign an array of data
$smarty->assign('name', array('bob','jim','joe','jerry','fred'));

// assign an associative array of data
$smarty->assign('users', array(
    array('name' => 'bob', 'phone' => '555-3425'),
    array('name' => 'jim', 'phone' => '555-4364'),
    array('name' => 'joe', 'phone' => '555-3422'),
    array('name' => 'jerry', 'phone' => '555-4973'),
    array('name' => 'fred', 'phone' => '555-3235')
    ));



// display it
$smarty->display('index.tpl');
?>



<table>
{section name=mysec loop=$name}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#eeeeee,#dddddd"}">
<td>{$name[mysec]}</td>
</tr>
{/strip}
{/section}
</table>

<table>
{section name=mysec loop=$users}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbbb"}">
<td>{$users[mysec].name}</td>
<td>{$users[mysec].phone}</td>
</tr>
{/strip}
{/section}
</table>


Dit wordt pas echt leuk:
Een tabel compleet naar een template sjouwen zonder moeite zou zo moeten kunnen (alles dmv fetcharray naar smarty slepen):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
// mysql connectie al gemaakt ga ik even voor de lol vanuit
// Dit is een simpele versie van wat ik in perl gebruik (in perl kan ie eigenlijk ook nog inserten, en updaten en andere leuke dingen)

function sjouwtabel ($query) {
    $result = mysql_query($query);
    $resultarray = array();
    // $query is bijv: SELECT * FROM TABEL
    while ($record = mysql_fetch_array($result, MYSQL_ASSOC)) {
        array_push($resultarray, $record);
    }

    return $resultarray;
}


// Nu het specifieke gedeelte:

include('Smarty.class.php');

// create object
$smarty = new Smarty;

$data = sjouwtabel("SELECT naam,comment,datum FROM guestbook");
// gegeven: naam en comments zijn strings, datum is mysql datetime
$smarty->assign('entries', $data);
$smarty->display('guestbook.tpl');

?>


Nu de template (voor de w3c fanaten: NU EVEN NIET!):

<html>
<head><title>Guestbook</title></head>
<body>
<h1>Guestbook</h1>
<table>
<tr><td>
{section name=entry loop=$entries}
{strip}
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbbb"}">
<td><b>{$entries[entry].name|escape:"htmlall"}</b></td>
<!-- // HTML entities.. --!>
<td>{$entries[entry].date|date_format:"%A, %B %e, %Y"}</td>
<!-- // Date format.. eet alle formaten (unixtime, time, mysql formaat --!>
</tr>
<tr bgcolor="{cycle values="#aaaaaa,#bbbbb"}">
<td colspan="2">{$entries[entry].comment|escape:"htmlall"}</td></tr>
</tr>
</table>
{/section}
</table>


Effectief gezien:
Alle opmaak informatie zit nu in de template. De code in php is beperkt tot 4 regels, niet geheel eerlijk, in de template zitten toch flink wat meer regels code.

Mijn punt is dat je met dit systeem een ongelofelijk krachtig systeem kan opzetten om met minder tijd, minder code meer te doen.
Gewijzigd op 03/02/2005 14:08:00 door Arend a
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:35:46
 
Baken

Baken

03/02/2005 14:49:00
Quote Anchor link
Opzich kun je hier idd leuke dingen mee..

Jelmer
 
Roy Bongers

Roy Bongers

03/02/2005 15:58:00
Quote Anchor link
Template parsers zijn wel leuk ja. Ik gebruik nu die van phpBB :). die is ook wel relaxt. Hier ziet de template er wat ingewikkelder uit en bij phpBB ziet de phpcode er iets ingewikkelder uit. dus what's the difference ^_^.

Ik ben er nu pas net wat mee aant experimenteren. Opzich wel leuk maar er zullen heus wel nadelen aan zitten die ik nog niet gevonden heb :D.
 
Winston Smith

Winston Smith

03/02/2005 16:28:00
Quote Anchor link
Hmm....ga me toch eens wat verdiepen in dat templates. Weet niet precies wat je ermee kan, maar begrijp dat het erg makkelijk is. Bedankt voor de link iig.

En offtopic: coole naam als onderwerp! Ik dacht al "wie is er dan zijn smartie kwijt?" :)
 
B a s
Beheerder

B a s

03/02/2005 17:38:00
Quote Anchor link
breezerslet :)

wel vet dat smarty..
 
Roy Bongers

Roy Bongers

03/02/2005 18:08:00
Quote Anchor link
met een template parser kun je de html gescheiden houden je scripts. In theorie zou er helemaal geen html meer in je scripts hoeven te zitten maar in praktijk klopt dit niet helemaal. Maar zo kun je heel makkelijk verschillende lay outs maken. Je kan zelfs de gebruiker een layout laten kiezen. Bijna iedereen kent wel phpBB forums. Bij die forums is de code overal hetzelfde. Alleen de templates zijn anders :). op phpbb.com staan wel een paar voorbeelden.
 
Arend a

Arend a

04/02/2005 09:17:00
Quote Anchor link
Voor www.uprise.be heb ik iets van 3 <b> tags verwerkt in de html. (En er zitten toch iets van 20 templates in de site, zo niet meer). Je zult alleen even moeten kijken of je werkelijk zin hebt om er een aparte template voor te brouwen.
 
Roy Bongers

Roy Bongers

04/02/2005 11:21:00
Quote Anchor link
huh wacht dit volg ik niet :/ Met 3 <b> tags kun je geen complete site maken lijkt me :). Je zult toch ook wel gewoon wat .tpl bestanden hebben neem ik aan?
 
Arend a

Arend a

04/02/2005 13:04:00
Quote Anchor link
Drie <b> tags in mijn php code, de rest zit dus in templates.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.