Gewone tekst uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Superwauwie

superwauwie

14/04/2008 18:49:00
Quote Anchor link
Ik heb in mijn database een php script. als ik deze wil laten zien voert hij de code in de database uit. hoe kan je de tekst naar gewoone tekst zetten,
zodat hij het script niet wordt uitvoert.

Is daar misschien een functie voor?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Superwauwie
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:55:45
 

14/04/2008 18:51:00
Quote Anchor link
Nee, lijkt me niet. Jij hebt die php code d'r in gekregen, wat je dus nooit had moeten doen. Nu mag je het er zelf weer uitvissen.
Voor de db is het gewoon tekst al prop je d'r asp in, assembly, lisp, c++.
Of je moet zelf wat schrijven, maar dat ga ik niet doen.
En het is trouwens raar dat ie die uitvoert, want dat doet ie niet uit zichzelf.

Maar nooit code in een db.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Superwauwie

superwauwie

14/04/2008 18:53:00
Quote Anchor link
??
Ik wil gewoon een php script aan de gebruikers laten zien.

Dit staat in de database:
<php
echo"hallo";
?>

Nu wil ik dat hij dat laat zien en niet: hallo.
 

14/04/2008 18:55:00
Quote Anchor link
Dan eval je de code nogsteeds ergens.
 
Superwauwie

superwauwie

14/04/2008 18:57:00
Quote Anchor link
Ik heb alleen dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
include("contactdb.php");
$result = mysql_query("SELECT * FROM tabel")
or die(mysql_error());  
$rij= mysql_fetch_object($result);
$naam=nl2br($rij->text);
echo $naam;
?>

hoe kan ik wat in de database staat naar gewoone tekst zetten?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/04/2008 18:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo htmlentities($stringUitDatabase);
?>

Of:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo highlight_string($stringUitDatabase);
?>

In het eerste geval zal de PHP code gewoon op het scherm getoond worden en met het tweede stukje code zal deze ook nog eens gekleurd worden.

ps. Je zult die nl2br() wel toepassen nadat je htmlentities() toegepast hebt. Anders zullen alle <br>'s ook gewoon getoond worden...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Superwauwie

superwauwie

14/04/2008 19:20:00
Quote Anchor link
nu na het resultaat laat hij 1 zien, ligt dat aan mysql_fetch_object() ?

hoe kan je alleen het resultaat zien en niet 1.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

14/04/2008 20:40:00
Quote Anchor link
Hoe ziet je script er nu uit?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/04/2008 20:44:00
Quote Anchor link
Dat hangt er vanaf wat je echoot.
 
Jelmer -

Jelmer -

14/04/2008 20:58:00
Quote Anchor link
Je echoot de uitvoer van highlight_string, en die is 'true'. Dus of de echo ervoor weg, of 'true' als 2e parameter aan highlight_string meegeven zodat deze functie de gekleurde code teruggeeft in plaats van echoot.
 
Superwauwie

superwauwie

14/04/2008 20:59:00
Quote Anchor link
Het is al opgelost met die fout.
Met highlight_string laat hij de string al zien, en daarna echoot ik de $result nog eens;)

*Opgelost*
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.