gewoon een nummertje...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem van Oort

Willem van Oort

25/05/2009 16:53:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal. Ik heb nu deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "blabblabla".$tekst.$test['test1'].['content'];
?>

maar hij doet het niet.
Ik hoop dat het duidelijk is wat ik wil, nl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo "blabblabla".$tekst234['content'];
?>

Is er een manier om dit te doen?
de $test['test1'] is een id uit een database
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem van Oort
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 19:20:37
 
Yorick17

yorick17

25/05/2009 16:57:00
Quote Anchor link
de foutmelding graag, en nee het is niet duidelijk
 
Mr.Ark

Mr.Ark

25/05/2009 16:58:00
Quote Anchor link
Je zal met meer uitleg moeten komen want haast niemand zal snappen wat je bedoeld.

Wil je dingen aan elkaar plakken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?PHP

$var
= 1;
$tekst = 'Dit is een nummer.';

echo $var.$tekst;

?>
 
Willem van Oort

Willem van Oort

25/05/2009 17:00:00
Quote Anchor link
Ja maar dan moet daar nog een WERKENDE ['blbaabal'] achter...

EDIT: ik heb het nu zo, maar dan krijg ik geen fout melding, maar ook niet wat ik wil:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$id = $pagina_stuff['id'];
echo $tekst[$id."content"];
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem van Oort
 
Yorick17

yorick17

25/05/2009 17:01:00
Quote Anchor link
misschien [content] weghalen?????
 
Mr.Ark

Mr.Ark

25/05/2009 17:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP

echo 'blabblabla'.$tekst['content'].$test['test1'];

?>
 
Yorick17

yorick17

25/05/2009 17:06:00
Quote Anchor link
so what? hij doet het toch nu!!
 
Mr.Ark

Mr.Ark

25/05/2009 17:08:00
Quote Anchor link
@ Willem

Kijk A.U.B naar de voorbeelden.

Elke var die je hebt kan je aan elkaar plakken met een . erachter.

Hier nog een voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?PHP

echo $rij['iets'].$rij['nogiets'].$rij['nogietsss'];

?>
 
Yorick17

yorick17

25/05/2009 17:18:00
Quote Anchor link
@willem
duidelijk?
 

25/05/2009 17:22:00
Quote Anchor link
Lullo's, hij wilt variabele variabel: variables.variable.
Totaal wat anders dan wat jullie zitten te bazelen.
Ik raad het overigs wel af.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

25/05/2009 17:24:00
Quote Anchor link
Quote:
Lullo's


Nou nou wat een taal gebruik weer.

Quote:
hij wilt variabele variabel: variables.variable.


Hoe moeten wij dat begrijpen als er geen goede uitleg wordt gegeven.
 

25/05/2009 17:27:00
Quote Anchor link
ark schreef op 25.05.2009 17:24:
Karl schreef op 25.05.2009 17:22:
Lullo's


Nou nou wat een taal gebruik weer.

Lul.

ark schreef op 25.05.2009 17:24:
Karl schreef op 25.05.2009 17:22:
hij wilt variabele variabel: variables.variable.


Hoe moeten wij dat begrijpen als er geen goede uitleg wordt gegeven.

De laatste vijf posts zijn van jullie, daar zitten jullie echt te drammen, terwijl hij helemaal niks zegt. En misschien moet jij even opletten, kijk maar naar die tweede post. En de laatste regel van de eerste post.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

25/05/2009 17:32:00
Quote Anchor link
Wat zit je nou sneu te doen?, Beetje verveling?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/05/2009 17:41:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ${'tekst'.$test['test1']}['content'];
?>

Of anders:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$var
= ${'tekst'.$test['test1']};
echo $var['content'];
?>


Maar nu vraag ik me af waarom je deze wilt aanroepen als je niet weet hoe je het moet noteren. Als je hem namelijk wil vullen, moet je hem ook zo aanmaken. Ben je wel helemaal logisch bezig?

@Ark: doe zelf niet zo sneu en help de TS, maak er verder geen probleem van.
 
Willem van Oort

Willem van Oort

25/05/2009 18:20:00
Quote Anchor link
Ok, dankuwel allemaal...
ik heb het probleem opgelost!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

25/05/2009 18:23:00
Quote Anchor link
Met mijn oplossing of op een andere manier? Misschien wel even handig om dat te vermelden voor toekomstige eenzelfde problemen.
 
Midas

Midas

25/05/2009 18:35:00
Quote Anchor link
ark schreef op 25.05.2009 17:32:
Wat zit je nou sneu te doen?, Beetje verveling?
Oh, nee, jij maakt nuttige posts.
 
Mr.Ark

Mr.Ark

25/05/2009 19:21:00
Quote Anchor link
Midas schreef op 25.05.2009 18:35:
ark schreef op 25.05.2009 17:32:
Wat zit je nou sneu te doen?, Beetje verveling?
Oh, nee, jij maakt nuttige posts.


Lol, Precies wat je zelf nu doet.
 
Midas

Midas

25/05/2009 19:49:00
Quote Anchor link
ark schreef op 25.05.2009 19:21:
Midas schreef op 25.05.2009 18:35:
ark schreef op 25.05.2009 17:32:
Wat zit je nou sneu te doen?, Beetje verveling?
Oh, nee, jij maakt nuttige posts.


Lol, Precies wat je zelf nu doet.
Ík maak geen onnodige posts als het probleem van de TS nog niet is opgelost.
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

25/05/2009 20:57:00
Quote Anchor link
Bitchfight!!

Even denken, waarom ging Arjan ook alweer weg?
 
John Zondag

John Zondag

26/05/2009 10:05:00
Quote Anchor link
Willem, kan het zijn dat je dit bedoelt?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$test
= 234;
$var  = '$tekst'.$test;
$$var = "voorbeeldtekst 234";
echo "$var = ${$var} <br>";
$test = 277;
$var  = '$tekst'.$test;
$$var = "voorbeeldtekst 277";
echo "$var = ${$var} <br>";
?>


Met output:
Quote:
$tekst234 = voorbeeldtekst 234
$tekst277 = voorbeeldtekst 277
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John Zondag
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.