[Gez] Ajax url checker

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Hoofddorp. Binnen deze functie vervul je een onsite learning programma waarbij je aan de slag gaat met PHP en Laravel. Hierbij ben je voornamelijk werkzaam op verschillende klantlocaties en is het jouw taak om hun wensen en eisen

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »
Michael -

Michael -

26/03/2012 22:06:32
Quote Anchor link
Allen,

Ik zoek een script om een IP adres lokaal te kunnen checken. (Kom niet met PHP, fsockopen, cURL, want dat werkt dus niet.)

Hij zou moeten blijven proberen (elke 5sec bijv) of een IP adres (192.168.*.**) de status 200 OK terug geeft en zo ja dan het IP adres bezoeken.

Ik kan op Google niet vinden wat ik zoek.

Heeft iemand misschien wat liggen of tijd over om wat in elkaar te zetten of een sprong in de goede richting?

Zou erg mooi zijn als iemand kan helpen.

Bij voorbaat hartelijk bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:38:34
 
Wouter J

Wouter J

26/03/2012 22:10:09
Quote Anchor link
Vacature?

Of anders een sprong in de goede richting:
Ga werken met AJAX. Hiermee kun je de pagina ophalen en vervolgens kun je checken of deze een status 200 terug geeft. Met functies als setTimeout kun je het om de 5 sec. proberen, iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function checkIp( ipAddress )
{
  // ajax call
  if( status !== 200 )
  {
    setTimeout(argument.callee(), 5000);
  }
  else
  {
    // bezoek de pagina
  }
}
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

26/03/2012 22:25:19
Quote Anchor link
misschien dat je dit met de exec functie kan doen, ik heb geen idee of je daarmee ook waarden terug kan krijgen eerlijk gezegt. Als dat niet zo is, dan kan je altijd via de batch oid een bestandje aanmaken met het resultaat
 
Pim -

Pim -

26/03/2012 22:38:11
Quote Anchor link
De jQuery AJAX documentatie geeft toch voldoende info?
 
Michael -

Michael -

29/03/2012 18:36:40
Quote Anchor link
Wouter J op 26/03/2012 22:10:09:
Vacature?

Of anders een sprong in de goede richting:
Ga werken met AJAX. Hiermee kun je de pagina ophalen en vervolgens kun je checken of deze een status 200 terug geeft. Met functies als setTimeout kun je het om de 5 sec. proberen, iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
function checkIp( ipAddress )
{
  // ajax call
  if( status !== 200 )
  {
    setTimeout(argument.callee(), 5000);
  }
  else
  {
    // bezoek de pagina
  }
}

Dan wel een vrijwilligers vacature ;)
Ik heb zelf weinig met Ajax gedaan en heb eigenlijk dus geen idee hoe ik 't precies moet aanpakken. Ik neem eigenlijk aan dat 't met een paar regeltjes kan.
Ik heb 't in PHP wel gemaakt, maar dat werkt dus niet voor een lokaal adres en er moet een lokaal adres worden gecheckt net zolang tot dat ie t doet en dan het betreffende adres openen.

Vincent Huisman op 26/03/2012 22:25:19:
misschien dat je dit met de exec functie kan doen, ik heb geen idee of je daarmee ook waarden terug kan krijgen eerlijk gezegt. Als dat niet zo is, dan kan je altijd via de batch oid een bestandje aanmaken met het resultaat

Heb je een voorbeeld wat je bedoelt?

Pim - op 26/03/2012 22:38:11:
De jQuery AJAX documentatie geeft toch voldoende info?

Heb je een link waar ik iets daarover zou kunnen vinden? Heb alleen een 'jquery broken link checker plugin' uit 2007 gevonden, maar die werkt weer met inladen van een php pagina. Zou het makkelijkste zijn als ik de pagina/script vanaf 't bureaublad kan opstarten zonder server, dus dan is php geen oplossing.
 
Michael -

Michael -

02/04/2012 19:08:21
Quote Anchor link
Geen reacties meer? Schijnbaar toch ingewikkelder dan ik dacht als er niemand meer iets weet.

Ik heb intussen wat gevonden op Google, maar met mijn beperkte kennis van javascript is het lastig hier precies van te maken wat ik wil. Het schijnt ook niet te werken bij websites, maar alleen bij bestanden die op je eigen server staan? http://localhost/ vind ie dan weer wel, maar een lokaal IP adres weer niet.

Het is eigenlijk ook de bedoeling dat de url met GET kan worden aangegeven, maar ook dit krijg ik nog niet zoals t moet.

Iemand die me verder kan helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<script language="javascript" type="text/javascript">
http_check = getHTTPObject();

function getHTTPObject(){
  //Create a boolean variable to check for a valid Internet Explorer instance.
var xmlhttp = false;
//Check if we are using IE.
 try {
  //If the Javascript version is greater than 5.
  xmlhttp = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
 } catch (e) {
  //If not, then use the older active x object.
  try {
  //If we are using Internet Explorer.
  xmlhttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
 } catch (E) {
//Else we must be using a non-IE browser.
xmlhttp = false;
 }
}
//If we are using a non-IE browser, create a javascript instance of the object.
 if (!xmlhttp && typeof XMLHttpRequest != 'undefined') {
 xmlhttp = new XMLHttpRequest();
 }
 
  return xmlhttp;
}


function check_file(path_of_file)
{
    http_check.open("HEAD", path_of_file);
    http_check.onreadystatechange = handleHttpResponse_check;
    http_check.send(null);

    function handleHttpResponse_check()
    {
        if(http_check.readyState == 4){
            if (http_check.status == 200) {
                document.getElementById('check').innerHTML = 'Pagina gevonden.';
            }else {
                setTimeout("location.reload(true);",5000);
                document.getElementById('check').innerHTML = 'Pagina niet gevonden. Probeert over 5 seconden opnieuw.';
            }
        }
    }
}
</script>


<script language="javascript" type="text/javascript">
    check_file('http://192.168.2.23');
</script>
<div id="check"></div>
 
Chris -

Chris -

02/04/2012 19:21:40
Quote Anchor link
Kun je niet uitleggen waarom het met PHP niet werkt? Wat voor machine is het, krijg je foutmeldingen met fsockopen, kun je niet gewoon exec('ping 192.168.2.23'); doen en het resultaat afvangen en uitlezen? More information please :)
 
Michael -

Michael -

02/04/2012 19:31:57
Quote Anchor link
Chris: Het gaat om een lokaal IP adres dat moet worden gecheckt en dat gaat niet met PHP vanaf een server en ik ga/kan/mag geen PHP server op de bedrijfs pc installeren. Ik moet dus iets hebben wat gewoon zo kan werken zonder installatie. Het liefst 1 html bestand met ajax/javascript waarmee ik het lokale IP adres ftp://192.168.1.20 en http://192.168.1.20 mee kan checken. Op 't moment dat 't IP adres 'online' is moet ie 't IP adres bezoeken. Pingen gaat niet, want het IP is wel gewoon te pingen maar zegt niks over of de site daarop ook al bereikbaar is. Anders had ik wel gewoon een eindeloze ping kunnen laten lopen.
 
Chris -

Chris -

03/04/2012 19:56:41
Quote Anchor link
Dus er draait op dat IP-adres wel een webserver? Dan kan je inderdaad met javascript (gewoon jQuery inladen in je html bestand) de pagina ophalen. Even eventueel met visualbasic?
 
Michael -

Michael -

04/04/2012 17:46:57
Quote Anchor link
Gaat niet om ophalen. Gaat om het controleren of ie beschikbaar is (200ok).
Dat het kan weet ik ook wel, maar hoe ik het precies moet doen kom ik nog niet uit.

Zoek een ajax/javascript functie die de link uit de url (get) haalt en controleert op status 200ok, zo niet dan over paar seconden weer proberen, en zo wel dan naar die link toe gaan.
 
Michael -

Michael -

05/04/2012 17:54:15
Quote Anchor link
Iemand...
 
Michael -

Michael -

07/04/2012 22:40:58
Quote Anchor link
bump
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

08/04/2012 08:08:38
 
Michael -

Michael -

09/04/2012 22:05:58
Quote Anchor link
Pepijn --- op 08/04/2012 08:08:38:

Fijn dat er iemand reageert, maar dat was niet de vraag.
 
Erwin Goossen

Erwin Goossen

09/04/2012 22:50:08
Quote Anchor link
Als je dit clientside wil doen is ajax 1van de weinige mogelijkheden. Kijk eens naar jquery. Je kan dan op elke pc in de webroot een check.html zetten, deze fetchen en klaar is klara.
Wil je dit server-side dan kun je http://www.webmasterworld.com/php/3544745.htm proberen
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

10/04/2012 00:27:17
Quote Anchor link
TS wil geen PHP gebruiken op de betreffende machine. Maar even kort door de bocht, kun je ook een goede omschrijving geven van wat je nu precies wil? Want ik heb het idee dat je dit zoekt:

een html bestand die gaat pollen naar een server om te kijken of die server online staat.

Daarentegen zeg je zelf dat je wilt dat er een html bestand komt die pollt naar een server om aan te geven dat ie beschikbaar is.

Het is 1 van de 2. Beide zijn mogelijk met AJAX, zonder PHP. Maar 1 ding, je kunt geen lokaal IP addres terug krijgen met javascript alleen.

Wat wel mogelijk is is dat je met een AJAX request een call maakt naar een willekeurige server van jou om daar vervolgens de IP addressen uit terug te filteren en dat als respons terug geeft ( als de status 200 is ). Op die manier kun je wel IP adressen in je javascript krijgen. Hoe dan ook, iets meer uitleg is handiger, omdat we dan nog specifieker in kunnen gaan op de materie wat jou uiteindelijk helpt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.