[Gezocht] AJAX script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mitchelp

Mitchelp

15/05/2008 17:41:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben opzoek naar een AJAX script omdat ik zelf geen AJAX kan.
IK het niet vinden op google en heb geen Idee hoe het heet maar wat ik zoek is het volgende:

Wanneer iemand op een Submit button drukt moet er een ruimte onderkomen met een afbeelding erin.

Weet iemand hoe dit heet?
of wie heeft het script?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:42:39
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/05/2008 17:45:00
Quote Anchor link
Dat is een kwestie van een onclick event aan de submit button hangen? Ik zou daar niet echt een naam voor kunnen verzinnen...

Maar wat wil je precies bereiken? Een ruimte met een afbeelding, maar wat is daar het doel van?
 
- -

- -

15/05/2008 17:46:00
Quote Anchor link
Dat kan prima zonder AJAX. Zo bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<script type="text/javascript">
    function showBox()
    {
        var box = document.getElementById('box');
        box.style.display = 'block';
    }
</script>

<form action="#" onsubmit="showBox();">
    <button type="submit">Klik op mij :)</button>
</form>

<div id="box">
    <p><img src="pad/naar/je/plaatje.jpeg" alt="Plaatje van Mitchelp" /></p>
</div>


Edit:
Of je doet zoals gezegd het event aan het knopje, zo dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script type="text/javascript">
    function showBox()
    {
        var box = document.getElementById('box');
        box.style.display = 'block';
    }
</script>

<button type="submit" onclick="showBox();">Klik op mij :)</button>

<div id="box">
    <p><img src="pad/naar/je/plaatje.jpeg" alt="Plaatje van Mitchelp" /></p>
</div>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Mitchelp

Mitchelp

15/05/2008 18:04:00
Quote Anchor link
Mijn doel is alsvolgt.
Ik heb een Whois script maar om te zorgen dat mensen niet heel vaak submit gaan drukken omdat het even kan duren wil ik een Progressbar maken zodat mensen in elkgeval zien dat hij bezig is.

Zoiets zoek ik in AJAX

Zoiets al Yourhosting heeft bijvoorbeeld:
http://www.yourhosting.nl/shop/domeinnamen.php

Misschien dat het nu wat duidelijker is.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/05/2008 18:10:00
Quote Anchor link
Mitchelp schreef op 15.05.2008 18:04:
yourhosting.nl

Die zitten bij firstfind.nl dus daar kom ik niet op. Slechte DNS.
 
Crispijn -

Crispijn -

15/05/2008 18:14:00
Quote Anchor link
Dan kijk je eens bij yourhosting in de broncode...
 
Mitchelp

Mitchelp

15/05/2008 18:18:00
Quote Anchor link
Ja dat zou kunnen maar ik heb geen idee waar naar ik moet zoeken.

Dus kan iemand die er verstand van heeft die code voor me eruit vissen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchelp
 
- -

- -

15/05/2008 18:37:00
Quote Anchor link
Als je mijn eerste codefragment implementeert, zal je zien dat zolang de pagina aan het laden is, het formulier, en dus het plaatje, gewoon blijft staan.
 
Mitchelp

Mitchelp

15/05/2008 18:58:00
Quote Anchor link
Ik heb hem nu zo Jonathan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Naamloos document</title>
<script type="text/javascript">
    function showBox()
    {
        var box = document.getElementById('box');
        box.style.display = 'block';
    }
</script>
</head>

<body>
<form action="#" onsubmit="showBox();">
    <button type="submit">Klik op mij :)</button>
</form>

<div id="box">
    <p><img src="progressbar.gif" /></p>
</div>
</body>
</html>


Maar het plaatje staat er nu gewoon onder de submit button

Het plaatje moet pas zichtbaar worden wanneer je op submit drukt!
 
Joren de Wit

Joren de Wit

15/05/2008 19:01:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="box" style="display:none">
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.