gmail en mail sturen (phpmailer)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan R

Jan R

20/07/2020 10:53:53
Quote Anchor link
Hi,

ik probeer een e-mail te sturen met phpmailer en smtp gmail. Lokaal werkt het echter zodra op het internet wilt gmail niet meer versturen. Ik vermoed dat gmail niet laat versturen vanuit een ander land. dus België = OK, Scandinavië # ok

Weet iemand waar je dat kunt instellen?

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 18:16:10
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/07/2020 11:50:56
Quote Anchor link
Lijkt mij sterk dat die landen er wat mee te maken hebben. Zet je debug eens aan.

https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/wiki/SMTP-Debugging
Gewijzigd op 20/07/2020 11:51:58 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

20/07/2020 14:04:13
Quote Anchor link
Geen fouten in debug.
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

20/07/2020 14:37:18
Quote Anchor link
Soms helpt het bij Gmail (Gsuite) nog wel eens om in de Admin Dasboard aan te zetten dat "minder beveiligde apps" gebruik mogen maken van Gmail.

https://support.google.com/accounts/answer/6010255?authuser=2&p=lsa_blocked&hl=nl&authuser=2&visit_id=637274812572558897-1438223915&rd=1
 
Jan R

Jan R

20/07/2020 17:48:22
Quote Anchor link
Nope
Stand al aan.
Andere ideeën?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

21/07/2020 10:18:15
Quote Anchor link
Welke gegevens heb je ingevoerd bij phpmailer?
 
Jan R

Jan R

22/07/2020 07:27:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$komtvan
= $_SERVER['HTTP_REFERER'] ?? '';
$mail = new PHPMailer();
$mail->IsSMTP();                         // telling the class to use SMTP
$mail->Host       = support_mailhost;
$mail->Port       = support_mailport;
$mail->Username   = support_email;         // SMTP account username
$mail->Password   = support_PW;         // SMTP account password
$mail->SMTPAuth   = true;
$mail->SMTPSecure = support_mailSMTPSecure;
$mail->SMTPDebug  = 0;//1 fouten en meldingen, 2 meldingen
$mail->CharSet = 'UTF-8';
$mail->AddAddress(support_email, "support");

$mail->MsgHTML('Webbeheerder,<br><br>' . nl2br($_POST['msg']) . '<br>' . $komtvan);
 
$mail->SetFrom(support_email, "support");
$mail->AddReplyTo(support_email, "support");
$mail->Subject    = 'Supportbericht: ' . $_POST['site'];

if (!$mail->send()) {
    echo 'Fout tijdens versturen e-mail: ' . $mail->ErrorInfo;
}
else {
    echo 'Uw opmerking is verzonden.';
}

?>

ter herinnering: Lokaal werkt het wel!

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/07/2020 08:04:39
Quote Anchor link
Toch ben ik benieuwd naar de debug in beide gevallen. Zet die eens op 3.
Gewijzigd op 22/07/2020 08:07:59 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

22/07/2020 10:34:53
Quote Anchor link
Probleem gevonden. De idioten van isp blokkeren uitgaande smtp
Debug werd niet getoond omdat deze er 2X in stond. 2° keer op 0. 10-tallen keren over gekeken.

IMAP functies zoals imap_header en imap_getmailboxes werken ook niet.

Jan
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.