Google Calendar uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer (Vue.js)

Functie Als Front-end developer ben je uiteindelijk overkoepelend aan de slag voor de 3 ontwikkelteams die ieder aan een specifiek product werken. In samenwerking met de UX-designer en de huidige Front-end developer zorg je voor gebruiksvriendelijke software. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en feautures naar een hoger niveau te tillen? En vind je het niet erg om oudere delen van de applicaties te refactoren i.c.m. het toevoegen van nieuwe functionaliteiten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en zelfredzaamheid)

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Gezocht: Software Developer C# .NET voor een dynamische organisatie! Ben je onlangs afgestudeerd of ben je toe aan de volgende stap in je professionele carrière? Lees dan verder! We zijn momenteel op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die onze eindklant in de regio Arnhem kan versterken. In deze functie werk je aan verschillende projecten en bezoek je vaak klanten. Je kunt een rol verwachten met veel uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid. Bedrijfsprofiel Binnen welke organisatie ga je aan de slag? Je gaat werken bij een organisatie die zich specialiseert in het

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 16:38:53
Quote Anchor link
Ha php-ers,

Een hele tijd geleden heb ik een scriptje voor een site gemaakt om een Google Calendar uit te lezen en in de layout van de website weer te geven. Dat werkte via XML perfect... totdat Google besloot dit niet meer toe te staan, ze zeggen omdat er te weinig gebruikt van werd gemaakt.

Jammer, want het was voor de beheerder eenvoudig bij te houden. Is heel handig te synchroniseren met telefoons en andere devices.

Google biedt nu de Google Calendar API aan. https://developers.google.com/google-apps/calendar/quickstart/php
Maar ik kom hier niet echt aan uit.

Het is een openbare agenda dus d.m.v. een iframe het op een website laten zien moet geen probleem zijn.
Met de Google API kom ik op pagina's met uitleg over OAuth 2.0 etc.

Weet iemand of er gewoon een simpele methode is om enkele de agenda uit te lezen?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:14:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2016 16:42:59
Quote Anchor link
Waar loop je precies op vast?
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 16:43:36
Quote Anchor link
Ik denk al iets gevonden te hebben.... via http://www.google.com/calendar/ical/{OWNER}/public/basic.ics kan een ics bestand opgevraagd worden. Dan is het enkel het ics bestand omzetten naar variabelen... eens proberen

Toevoeging op 12/07/2016 16:44:57:

- Ariën - op 12/07/2016 16:42:59:
Waar loop je precies op vast?


Hoi Ariën, op het feit dat het van een scriptje van slechts enkele regels (alleen XML uitlezen) nu opeens naar een hele libary gaat. Daarmee kunnen ook agendapunten etc toegevoegd worden.
Het komt op mij over alsof het veel te moeilijk is voor wat ik wil en het dus veel beknopter/simpeler moet kunnen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2016 16:53:20
Quote Anchor link
Google doet er alles eraan om de veiligheid te verbeteren. Ik weet niet hoe het eerst werkte, maar voorheen was het bij API's vaak een kwestie van een veiligheidscode in een URL meegeven. Dit idee is inmiddels zo achterhaald dat er nu gebruik wordt gemaakt van oAuth, en daar zitten nu eenmaal een hoop stappen in die gevolgd moeten worden om een goede, veilige en betrouwbare inlog mogelijk te maken. Gelukkig zijn daar weer libraries voor in het leven geroepen. Die zorgen ervoor dat je je op een juiste manier autenticeert net zoals je bij Google inlogt voor Youtube, Gmail etc...
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

12/07/2016 17:23:02
Quote Anchor link
Dat is ook heel goed dat ze veel waarde hechten aan de veiligheid. Zeker als het mogelijk is met de API om zaken toe te voegen.

Het ging mij gewoon om een openbare agenda uitlezen.

Heb het nu op deze manier gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

$ical
= file('http://www.google.com/calendar/ical/******@gmail.com/public/basic.ics');
$i = 0;
$agenda = array();

foreach($ical AS $line){
    if(trim($line) == 'BEGIN:VEVENT'){
        $i++;
    }
    
    
    if(substr($line,0,8) == 'DTSTART:'){
        $agenda[$i]['begin'] = substr($line,8,4).'-'.substr($line,12,2).'-'.substr($line,14,2).' '.substr($line,17,2).':'.substr($line,19,2).':00';
    }

    
    if(substr($line,0,6) == 'DTEND:'){
        $agenda[$i]['einde'] = substr($line,6,4).'-'.substr($line,10,2).'-'.substr($line,12,2).' '.substr($line,15,2).':'.substr($line,17,2).':00';
    }

    
    if(substr($line,0,9) == 'LOCATION:'){
        $agenda[$i]['locatie'] = str_replace('\\', '',trim(str_replace('LOCATION:','',$line)));
    }

    
    if(substr($line,0,8) == 'SUMMARY:'){
        $agenda[$i]['naam'] = trim(str_replace('SUMMARY:','',$line));
    }
}

?>


In $agenda staat nu alles wat ik nodig heb!

Toevoeging op 12/07/2016 17:32:53:

Correctie, met deze code wordt ook rekening gehouden met de tijdzones:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
$ical
= file('http://www.google.com/calendar/ical/*****@gmail.com/public/basic.ics');
$i = 0;
$agenda = array();

foreach($ical AS $line){
    if(trim($line) == 'BEGIN:VEVENT'){
        $i++;
    }
    
    if(substr($line,0,8) == 'DTSTART:'){
        $agenda[$i]['begin'] = strtotime(str_replace('DTSTART:','',$line));
        date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
        $agenda[$i]['begin'] = date('Y-m-d H:i:s', $agenda[$i]['begin']);
    }

    if(substr($line,0,6) == 'DTEND:'){
        $agenda[$i]['eind'] = strtotime(str_replace('DTEND:','',$line));
        date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
        $agenda[$i]['eind'] = date('Y-m-d H:i:s', $agenda[$i]['eind']);    
    }

    if(substr($line,0,9) == 'LOCATION:'){
        $agenda[$i]['locatie'] = str_replace('\\', '',trim(str_replace('LOCATION:','',$line)));
    }

    if(substr($line,0,8) == 'SUMMARY:'){
        $agenda[$i]['naam'] = trim(str_replace('SUMMARY:','',$line));
    }
}

?>
Gewijzigd op 12/07/2016 17:33:28 door Ramon van Dongen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.