Google Charts PHP variabele gemakkelijke oplossing

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Fuijkkink

john Fuijkkink

19/08/2013 11:39:11
Quote Anchor link
graag zou ik onderstaande variable

willen vervangen door iets soortgelijks als bv $a en buiten json om te werken

heb diverse dingen gezocht maar kom er niet uit wellicht dat iemand het antwoord heeft

alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<html>
  <head>
    <script type="text/javascript" src="https://www.google.com/jsapi"></script>
    <script type="text/javascript">
      google.load("visualization", "1", {packages:["corechart"]});
      google.setOnLoadCallback(drawChart);
      function drawChart() {
        var data = google.visualization.arrayToDataTable([
          ['Task', 'Hours per Day'],
          ['plan',     ],
          ['do',      2],
          ['Check',  2],
          ['Feedback', 2],
          ['niet geborgd',    7]
        ]);

var options = {
          title: 'My Daily Activities',
          is3D: true,
        };

        var chart = new google.visualization.PieChart(document.getElementById('piechart_3d'));
        chart.draw(data, {
  colors: ['red', 'orange', 'yellow', 'green', '#000001'],
  is3D: true
});
      }
    </script>
  </head>
  <body>
    <div id="piechart_3d" style="width: 900px; height: 500px;"></div>
  </body>
</html>


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 19/08/2013 14:11:48 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 11:46:39
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

19/08/2013 12:07:56
Quote Anchor link
bedoel je zoiets : link?
 
John Fuijkkink

john Fuijkkink

19/08/2013 12:16:28
Quote Anchor link
die had ik gezien, maar snap heb niet zo goed ik wil graag een variabele in de array kunnen invoeren

zo dat op een andere pagina binnen mijn site de variabele kan worden ingegeven en derhalve de pie wordt aangepast
 
Lendl Verschoor

Lendl Verschoor

19/08/2013 14:18:22
Quote Anchor link
Data opslaan in een database.

Data ophalen.
Data in je javascript code van je chart zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.write("<?php echo 'hello!'; ?>");
Gewijzigd op 19/08/2013 14:18:43 door Lendl Verschoor
 
John Fuijkkink

john Fuijkkink

20/08/2013 10:37:49
Quote Anchor link
het opslaan en ophalen uit een database als variable lukt me

dan heb ik bv kolom 1 opgehaald met mysql met de variable

$basisb =( $row );

maar hoe zet ik dan in java script en krijg ik die in google Charts, inmiddels wel Mysql geleerd ;)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/08/2013 11:42:11
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

/*

  een variabele van PHP naar Javascript

  - Laat zoveel mogelijk de PHP boven in je pagina staan
  - Let bij strings op dat je de waarde wel tussen quotes zet

*/

// deze php variabele willen we in javascript terug laten komen

$test = 'deze waarde komt uit PHP';

?>

<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<title>van PHP naar Javascript</title>
<script>

//globale variabelen
var test;

// gebruik deze functie om variabelen te initialiseren
function init()
{
    test = "<?php echo $test; ?>";
}

// deze functie wordt automatisch aangeroepen als de pagina geladen is
window.onload = function()
{
    init();
    
    alert(test);
}
</script>
</head>

<body>
</body>
</html>
Gewijzigd op 20/08/2013 11:43:01 door Frank Nietbelangrijk
 
John Fuijkkink

john Fuijkkink

20/08/2013 13:49:29
Quote Anchor link
Top frank dat is gelukt

en dat heb ik ook weten te koppelen aan mijn site

maar hoe krijg ik die gegevens nu in de google charts format, en moet de opgehaalde gegevens in een ander bestand staan dan het weer tegeven diagram?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/08/2013 14:34:11
Quote Anchor link
John ik ben niet bekend met google charts. heb je een linkje voor me?

Toevoeging op 20/08/2013 14:35:37:

en welke variabelen wil je uit de json halen?
 
John Fuijkkink

john Fuijkkink

21/08/2013 14:21:57
Quote Anchor link
beste Frank

hierbij het linkje

https://google-developers.appspot.com/chart/interactive/docs/quick_start

Toevoeging op 21/08/2013 14:23:57:

['Mushrooms', 3],
['Onions', 1],
['Olives', 1],
['Zucchini', 1],
['Pepperoni', 2]

de getallen wil ik graag vanuit mijn database, ik heb ze wel vanuit MYSQL als variable
en het lukt mij ook met de tip van jou deze gegevens te ontsluiten maar hoe ziet Google Charts nu mijn variablen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.