Google Maps API met placemark

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dylan PHP

Dylan PHP

12/12/2012 15:44:06
Quote Anchor link
Ik word helemaal agressief van Google Maps en krijg elke keer de melding dat er een fout zit, zelfs als ik wat kopieer en niets aanpas.

Kan iemand voor mij een hele simpele placemark maken op basis van latitude en longtitude?

Heel erg bedank, op dit moment wil ik bijna mijn toetsenbord rammen!
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:41:38
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:45:47
Quote Anchor link
Daar bied google heel eenvoudig zijn apps voor... Bedoel je iets zoals dit:

http://gallengallrotterdam.nl/contact.php
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 15:47:04
Quote Anchor link
Een computer is geen mens, dus laat je je ook niet tot agressie leiden door dat ding. Beter is het om dat werk dan weg te leggen en er over een paar dagen, of als er spoed tussen zit over een paar uur, weer op te pakken.

Ik raad je in elk geval aan te beginnen met een tutorial serie over de Google Maps API. Ik heb er ooit eentje geschreven: http://wouterj.nl/news/google-maps-api-v3-begin-tot-eind/383/
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 15:48:18
Quote Anchor link
Wouter: Google Maps API is toch niet zo moeilijk? Dat is toch met dat stukje IFrame of zit ik er nou naast?
 
Erwin H

Erwin H

12/12/2012 16:10:54
Quote Anchor link
En als de tutorial van Wouter nog niet genoeg is: http://erwinsdump.site50.net/pages/programming/gm2.php
 
Wouter J

Wouter J

12/12/2012 16:12:30
Quote Anchor link
Donny, dat is geen API. Een API is script dat interact met een externe website die en daardoor gegevens ophaalt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/12/2012 16:12:31
Quote Anchor link
Je kan het voor de makkelijkheid gebruiken in een iframe. Maar je kan het ook geheel naar eigen wens opmaken met leuke lijntjes, icoontjes en tooltips. En dat gaat dan via de API.
Gewijzigd op 12/12/2012 16:13:11 door - Ariën -
 
Kris Peeters

Kris Peeters

12/12/2012 16:15:21
Quote Anchor link
Donald Dylan op 12/12/2012 15:44:06:
Kan iemand voor mij een hele simpele placemark maken op basis van latitude en longtitude?


Dit is de eenvoudige code die je nodig hebt voor wat je vraagt.
1 Map, gecentreerd rond een gekozen locatie; met een marker op die locatie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<html>
  <head>
    <title>Simpel voorbeeld van Google Maps Api met 1 marker</title>
    <script type="text/javascript" src="http://maps.google.com/maps/api/js?sensor=false"></script>
    <script type="text/javascript">
    /**
    *  Deze functie moet uitgevoerd worden bij het laden van de pagina.  Dat kan dus bv. met <body onload="initialize()">, maar hier tonen we een andere manier, onderaan dit script
    */
    function initialize() {
      // locatie object
      var latLng = new google.maps.LatLng(
        50.84499296050043,  // breedte / lat
        4.349976546145285   // lengte / lng
      );  // Locatie Manneken Pis in Brussel
      // map object
      var map = new google.maps.Map(document.getElementById('mapCanvas'), {
        zoom: 19,    // 20 is heel erg ingezoomd, 1 heel erg weinig
        center: latLng,
        mapTypeId: google.maps.MapTypeId.HYBRID    // of bv. .ROADMAP
      });
      // marker object
      var marker = new google.maps.Marker({
        position: latLng,
        title: 'Manneken Pis',
        map: map,
        draggable: false
      });
      
    }
    // Onload handler to fire off the app.
    google.maps.event.addDomListener(window, 'load', initialize);
    
    </script>
    <style>
    #mapCanvas {
      width: 500px;
      height: 400px;
      float: left;
    }
    </style>
  </head>
  <body>
    <div id="mapCanvas"></div>
  </body>
</html>
 
Dylan PHP

Dylan PHP

12/12/2012 16:23:45
Quote Anchor link
Heren, bedankt voor alle (snelle) reacties! Ik moet me inderdaad niet zo laten opwinden door dit soort zaken maar omdat ik er al een paar uur mee bezig was en werkelijk van alles heb geprobeerd kwam het stoom bijna uit me oren.

@K. Peeters, je bent geweldig, bedankt! :)

Ik ga nog even kijken hoe ik een description bij de placemark kan toevoegen en dat is het plaatje compleet :) Nogmaals bedankt voor alle reacties.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/12/2012 17:55:49
Quote Anchor link
Je kan via Google Maps makkelijk en eenvoudig teksten en adressen toevoegen. ZO had ik voor mn baas een map gemaakt en daarbij toegevoegd of je makkelijk kon parkeren en of het betaald was, vanaf hoelaat etc etc. Winkel omschrijving, openingstijden, bezorg service etc etc.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.